příkrmy -jablka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
162
3.10.06 22:06

příkrmy -jablka

Ahoj,
protože se nám,asi jako všude urodilo mraky jablek a protože měsíc zvládáme zeleninkový příkrmy,chtěla bych malý začít dělat přesnídávky.
Dá se udělat jablečné pyré a uchovávat ho v mrazáku stejně jako mrkvičku (myslím v malých skleničkách a rozmrazovat až v den spotřeby?)Jak dlouho uchovávat v mrazáku.
Nebo rovnou poraďte jiný způsob,jak udělat na zimu přesnídávky bez konzervantů pro malého drobka.Beru jakoukoliv radu na recept přesnídávky z ovoce i zeleniny.(chytlo mě tvořící období-to asi tím počasím)
moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
3.10.06 22:22

já jsem jablka podusila a dala do sáčku a šup s nima na mražák. rychlé a levné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
3.10.06 22:31

Ahoj, zkopírováno z emimina - zdroj verbascum :
5 kg jablek (může být cokoliv, dělala jsem broskve, meruňky, banán s jahodou a ty jabka), 2,5l vody, 1/2 kg cukru, 3 pudingy (vanilkové) Ovoce rozvaříme, rozmixujeme, přidáme puding, necháme přejít varem. Dáme do sklenic a zavaříme. Ke konci varu jsem do některých dávek přidávala 2 kostrky tvarohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.10.06 09:17

U nás je taky jablečno.
Moje doporučení:
Jablka oloupu, nastrouhám na větším struhadle, podliji trochou vody a dusím. Může se přidat trochu jiného ovoce - švestky, broskve, meruňky (mám v mrazáku). Když je hodně podušeno (půl hoďky), tak do toho strčím ponorný mixer a rozmixuju a ještě přistrčím na plotnu, aby se vařilo (pozor prská). Mezitím nahřívám v troubě skleničky. Do vařících skleniček (mám klasické přesnídávkové skleničky) nalévám vařící přesnídávku, zavřu šroubovacím víčkem (ty byly taky v troubě) a otočím dnem vzhůru. Dělala jsem to i před pěti lety pro dceru a loni jsem našla jednu zapomenutou a nic jí nebylo (skončila v perníku). Je to bez cukru, škrobu (vodu dát jen na podlití - záleží na jabkách) a barviv z pudinku.
Nám to tak chutná.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
4.10.06 09:44

Lemo - myslím že toto není moc vhodný recept pro mimčo - je tam cukr a ten není vhodný do roka.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.06 09:49

Já dělám od oka - oloupu hrnec jablek, podleju asi do 1/4 vodou, podusím až změknou, ani nemixuju ale rozkvedlám metlou - jde to parádně. No a dohustím instantní kaší prostě do husta. Kaši kupuju ve zdravé výživě balík cca za 20 - 25,– budď kukuřičnou, jáhlovou, rýžovou…jaká zrovna je.
A zavařím do skleniček.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí