Denní režim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
3.10.06 15:36

Malému je 6 měsíců. Vstáváme mezi 8-9 hodinou. Přes den spí průměrně 2 hodiny (většinou po půlhodinách) a chodí spát mezi 9-10 hodinou, takže si užíváme podobně jako ty :)
Sice jsem ti neporadila, ale alespoň víš, že v tom nejsi sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
130
3.10.06 17:54

Našemu malému je skoro 10 měs. U nás je to tak že vstáváme v 6 někdy i dřív, ze začátku jsem byla unavaná jak blázen, ale už jsem si zvykla. Kolem 7 máme nutrilon, nějaké pečivo. V 9 je malý už protivný a jde tak na půl hod. spat. Oběd má kolem 11, ve 12 jde spinkat obvykle tak 1 a půl hod. Kolem 14 hod. má opět mléko. Pak jdem většinou ven a kolem 5 má kašičku, někdy usne ještě odpoledne někdy ne, odle toho jak dlouho spal přez oběd. Na vešeři máme krupici a usíná většinou kolem 8hod (ale zas je to různé někdy hajé už v 7 jindy až v 10 podle délky spaní přez den)
Náš režim taky nic moc, ale už jsme ve fázy kdy poznám jestli usne večer v 7 nebo v 10 a nenervačím že třeba malý ještě nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
4.10.06 21:49

Já jsem byla dlouho nešťastná, že se nám nedaří nastavit režim.
Pořád jsem s malou běhala ven a myslela, že tam mi bude nejlíp spát. Spala pol půl hoďkách a já byla utahaná a domácnost jedna velká hrůza. Pak jsem zjistila, že doma mi spí líp než venku a začala zkoušet tento režim: 7:30 vstáváme (někdy se probudí i dřív,ale já dělám mrtvého brouka a ona buď zas usne nebo si brumlá v postýlce)
7:30 - 10:00 snídaně, hrajeme si, chystáme oběd
10:00 spí doma v postýlce 1,5 - 2 hodiny
12:00 - 15:00 hrajeme si + oběd
15:00 - 17:30 jsme venku (z toho asi 0,5 hod. spí)
17:30 - 19:30 hrajeme si doma + večeře
20:00 jde spát

Jsem šťastná, že se mi takový režim podařilo nastavit. Úspěch přišel kolem 5.měsíce po náročném pozorování a trošku náhodě, že jsem ji párkrát uspala doma.

Přeji brzké nalezení vašeho režimu.

Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
4.10.06 21:59

Tak nám je 7 měsíců a kousek a pokud jsme doma tak máme takovýto režim:
Vstáváme kolem 7 (+/- autobus) v 8-8.30 mlíčko a v 9 si jde lehnou - spí tak hodinku (ale někdy jen půl), sváča kolem 10.30 a po obídku kolem 12 jde spinkat tak na hodinu. Odpoledne pak spí ještě půl hodky kolem čtvrté. Je to závislé jak se vzbudí a jaký je program. Jediné co dodržuju je že po páté už jí nenechám usnout a v sedm je kaše, koupání a jde se spát. A pokud od pěti nespí tak usne velice dobře.
Jakmile někam vyrazíme tak se nám režim rozhází a je to hrůza. Ale je fakt, že doma se zase rychle srovná. Spát jí nechávám doma, spí pak líp, jen odpoledne usíná na procházce.
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
5.10.06 21:55

U nás je to takhle- 7.00-7.30 - vstáváme + kojení
9.00 - svačinka
9.30 - jde spát (asi 1,5 hod.)
11.30 - oběd
13.30 - 14.00 - jde spát (asi 1,5 hod.)
15.30 - svačinka
18.30 - koupání
19.00 - večeře
19.30 - jde spát
Během noci 3-4× kojím.
Ráno odvedeme Vojtu do školky a po bědě jdeme zase pro něj a potom jdeme ven ještě po odpol. svačince.Tenhle režim máme zavedený od září,co Vojta začal chodit do školky.Občas si Eliška ještě schrupne kolem 17 hod. na půl hodinky,ale o to později jde spát večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.06 22:04

Ahoj,
u nás to je taky celé rozházené.Malého mám vůbec problém uspat, když mi přes den někdy usne, tak to je úplná náhoda a já jsem moc ráda. Jinak u nás není žádný režim, pouze večer po koupání jde vždycky spinkat a to nemáme žádný problém.Měj se hezky.

• Citovat
  • Upravit
159
6.10.06 10:51

Alfie, vždyť vy vlastně máte režim (viz popis ve tvém prvním příspěvku), jenom je to takové trošku neuspořádané. :lol:

Jestli můžu mít tu drzost ti jako chlap radit, začněte tím, že malého začnete dávat spát každý večer ve stejnou dobu - nemusí to být přesně ve 20:05, ale spíš stejný interval, např. mezi 20:00 - 20:30. Nejpozději ve 20:30 se prostě jde do postýlky a hotovo. Do jedné ruky medvídka, do druhé čajík, pusu a papá.

Pokud uspějete (začátky jsou většinou těžké a uřvané :roll: a je potřeba regovat podle chování malého ), máte napůl vyhráno - malý si zvykne chodit spát ve stejnou dobu a rychle to i začne vyžadovat, což hodně usnadňuje situaci. Pak už se dá celkem snadno i posunovat začátek spaní dopředu. My máme 2 prcky (11m) a chodí spát pravidelně od začátku 10m. Nejdřív to ořvali, ale rychle si zvykli a začali kupodivu pravidelněji spát i přes den. Halelujá! :lol:

A ještě drobnost - píšeš, že teď stojíš malému za zády a hlídáš jeho pády. Doporučuji to nedělat, jinak si na to sakra rychle zvykne. Lepší je upravit prostor, ve kterém se pravidelně pohybuje, tak, aby tam nebyly nebezpečné hrany, o které by se mohl zranit. Stejně všem pádům nezabráníš a takhle si alespoň rychleji uvědomí, že musí ty pády koordinovat. Vím o čem píšu - kdybys měla stát za zády dvojčatům, tak neděláš nic jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.11.11 12:52

ahoj potřebuji poradit ohledně denního režimu u 4,5měsíčního dítka
nemáme téměř žádnej :nevim: nevím jestli ještě není brzo, nebo už pozdě? ráno někdy vztane v 5, někdy v 8 a od toho se odvíjí celý den, nemáme přes den danou hodinu v kolik by měl jít spát, prostě jde spát cca 2 hodiny od probuzení, takže někdy to vychází na 3 spánky denně a někdy 4-podle toho rána
večer chodí spát kolem 19hodiny, někdy usne hned a někdy až po 20.hod.
za měsíc a půl začneme s příkrmy a podle kamarádky by se měl naobědvat a jít spát, jenže nám někdy spánek vyjde na 11hod.někdy až na 12 a někdy na 13
prostě vše se odvíjí od raního vztávání a na tom jak je který spánek dlouhý :think:
myslíte, že mám nastolit režim-jakože by jsem ho ráno co ráno třeba v 7 vzbudila a jela podle toho ? jenže co když se vzbudí už v 6? tak ho násilím držet a nenechat spát do daný hodiny je blbost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.11.11 12:59

ahoj, nene žádné buzení. já jsem malé nikdy režim nedělala, prostě den se odvíjel, přesně jak píšeš, podle toho jak malá ráno vstala. každý den byl jiný a já jsem se přizpůsobovala jí. až teď kolem roku se jí to upravilo, že vstává zhruba v 7, kolem jedný jde spát a pak až v půl 8 večer.
Když jsem začala dávat příkrmy, tak prostě oběd dostala až se vzbudila (někdy v 11 a někdy i ve dvě) prostě jsem to nechala na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
8.11.11 13:00

Ahojky!!!Já myslím, že to blbost je. My máme jakš takš nějaký režim teprve asi měsíc, kdy se nám ustálilo spaní na 2×denně. Do té doby to bylo přesně jako u vás. Vše se odvíjelo od toho, kdy se malá ráno vzbudila. Až začnete s příkrmy, tak začni nahrazovat polední jídlo. Je úplně jedno, jestli mu ho dáš v 11, 12, nebo 13, protože ono stejně chvíli potrvá, než ho nahradíte úplně. A taky prcek určitě hned po jídle nemusí jít spát :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.11.11 07:52

:lol: Vašík má šest měsíců a režim žádnej. Jenomže to bude asi tím, že režim nejsem schopná zavést ani sama sobě, tak jak to můžu chtít po dítěti. Když to jde a mamince ase chce, tak je super režim zavést a dodržovat. Ale když se to moc nedaří, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
9.11.11 08:13

na režimu nelpím, spíš jsem měla strach aby to nebylo špatně, že ho nemá, já se nakonec dítěti přizpůsobím, třeba za chvíli ho jedu s kočárem uspat, vztával chvilku po 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.11.11 14:12

Ahoj, máme doma 4měsiční holčičku. Od 4tého měsíce jsme najeli na přesný režim, jinak to nešlo.

• vstáváme vždy v 7h (dřív se neprobudí a když spí, tak vzbudím)
  • 9h - 10h spíme
  • 13h - 14h spíme
  • 17h - 18h spíme
  • po 20h jdeme spát spolu, ale usínáme někdy i mezi 21-22h (zlobí nás bříško, tak rourkujeme).

V mezičasech si hrajeme, nosíme po bytě, odpoledne jdeme ven. Ty časy spánku jsem zvolila sama. Učila jsem malou spát přes den podle Estivila a ono to zafungovalo. Já alespoň vím, kdy malá spí, můžu si v ty časy něco naplánovat, něco udělat… malá totiž nespala vůbec a byla nervní, furt brečela, tak jsme ji to museli naučit. Teď jsem spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
9.11.11 16:59

Jano jsi borec, že jsivydržela estvilla, já to zkoušela, vydržela jsem večer ale přes den ne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.11.11 17:21

Nešlo to jinak. Malá nechtěla spát doma v postýlce. Byla jsem úplně vyřízená. Spala jen v kočáru venku a doma brečela. Tak jsem to ten týden nějak přežila a teď už přes den skoro nepláče, protože je vyspaná. Takže týden trápení stál za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí