Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim, poradte. Uvazuju, ze vy:,–(im antikoncepci. (duvod je cena, ale take trochu nepotrebnost antikoncepce
a nejsem si tak uplne jista tim, ze nema vliv na miminko). Ale o co mi jde: od te doby, co cerazette beru nemam vubec menstruaci, ani spineni
, s tehotenstvim uz je to rok a tri mesice!! Mam trochu strach, ze i kdyz kojim, tak menstruaci po vysazeni dostanu. Mate s tim nektera zkusenost? Dik moc za odpovedi.
halika
Zdravím, já jsem kojila, brala cerazette a první menstruaci po porodu jsem dostala, když měl Kubík 13 m. Ale vyhovovalo mi to.
Ahoj, taky beru Cerazette a jsem zase opačný případ. Mám normálně menstruaci
Kamarádka nic nebrala, kojila do roku, teď už měsíc nekojí a ještě je nedostala. Řekla bych, že je to hodně individuální
Ahoj, od porodu jsem brala Cerazette, menstruace vůbec. Teď jsem přestala kojit, tak jsem přešla z Cer. na svoji antikoncepci a po těch 21 dnech menstruace normálně přišla. Vše OK .
Ahoj, tak já brala nejdřív exluton a pak cerazette, celkem rok a půl od porodu a nakonec jsem musela po 50 dnech od vysazení na agolutinovou injekci. Asi je to individuální.
Ahoj, tak já jsem přestala brát Cerazette z úplně stejných důvodů jako ty.
Menstruaci jsem neměla. Teď už antikoncepci neberu dva měsíce a pořád jsem to nedostala a to malý už bude rok.
Doufám, že to ještě chvíli vydrží. Jo a kojím večer a ráno.
Ahoj, já ji za dva dny vysazuji a nechám si zavést tělísko (samozřejmě při menstruaci). Já jsem zase případ, že mi vadí všechny antikoncepce. Bolení břicha a hlavy. Stále kojím, ale již odstavuji. Včera mi má gynekoložka řekla, že menstruace by měla přijít do 4-5 týdnu po vysazení antikoncepce, a pokud ne, tak se mám dostavit a píchnout mi injekci na vyvolání menzesu.
Teri
Ahoj,
já jsem si cerazette koupila (podlehla jsem přesvědčování gynekologa), ale pořád jsem odkládala začátek užívání a teď zase mám pocit, že už to nemá cenu je začít brát (1/2 r po porodu) …, tak netuším, co s těmi prášky budu dělat. Je fakt, že člověk vyhodí peníze za větší blbosti, ale mrzí mě, že jsem se s koupí unáhlila.
Jinak stále kojím a menstr. zatím nemám a doufám, že ještě chvíli mít nebudu.
Ajdina
Dik vsem za odpovedi. Tak ja uz jsem se objednala ke gyndr, ze si zase dojdu pro recept. ale uz zas vaham. Loni, kdyz jsem na jare vy:,–(ila cilest, jsem byla rada, ze si po deseti letech procistim system a nebudu chvili brat nic. Jenze jsem otehotnela hned asi po dvou mesicich (i pres kondomy!Chteli jsme tak rok jeste pockat, ale cipisek je proste tvrdohlavej, tak se stejne narodil, kdy chtel on.
) a ted uz si zase do tela (a ted uz nejen do svyho) peru hormony. Snazim se malyho co nejmin zatezovat chemii a jinejma vydobytkama moderni civilizace a pritom nejsem schopna se vzdat ty antikoncepce. Nejhorsi na tom totiz je, ze jsem rodila cisarem a ted nesmim otehotnet, protoze chci priste rodit normalne. A tam musi byt pauza snad minimalne dva roky. Jsem ja to ale nerozhodka nerozhodna.
Nevíte náhodou kdyz se antikoncepce vysadí při kojení kdy pak dorazí menzes ještě kojím ráno a večer ![]()