Kolika jazyky mluvíte?

Anonymní
27.9.19 14:40

Kolika jazyky mluvíte?

Ahoj,

takový menší průzkum. Kolika jazyky umíte mluvit? Nedávno jsem se totiž dostala do menší rozepře se svým švagrem, který je takový typ „všechno ví, všude byl“ a tvrdil mi, že to do umím je takový průměr a že se tím ve svém životopise nemůžu nijak ohánět, či jak to myslel(ač on mluví jen anglicky, protože víc nepotřebuje). Tak jsem si řekla, že se zkusím pozeptat i tady, jak na tom kdo je. :-)

Já osobně mluvím plynule anglicky, německy (tam jsem celé dětství žila, takže ot beru jako druhý mateřský jazyk), španělsky plynule a francouzsky dejme tomu B1-B2.

Díky za názory! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
27.9.19 14:42

Odpověděla sis sama, švagr ti prostě záviděl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 14:46

Perfektně česky a slovensky, velmi dobře anglicky a německy, docela dobře ještě rozumím rusky, ale roky jsem nemluvila a španělsky tak A2.

• Citovat
  • Upravit
Meredithx
27.9.19 14:48

Přesně. Nemá cenu, aby ti tu všichni psali, kolika jazyky mluví. Většina lidí neumí více než 2 (němčina, ruština), někteří navíc aj. Mladší generace na tom bude trochu lépe, patřím do ní, tak vím. Na švagra se vy.er.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 14:55

Němčina - C1, ale studovala jsem ji na pedagogické fakultě
Angličtina- tak že anglicky se při cestování v zahraničí bez problémů domluvím
Ruština - 2 roky na střední, jenom nějaké zbytky základu

Tím to u mě hasne a klobouk dolů před tvými znalostmi. Pokud člověk hodně cestuje, tak si myslím, že aj jako základ stačí, vždycky se dá nějak domluvit. Na skotských ostrovech mě trochu poděsila galská angličtina, ale i to jsem dala. A znám lidi, co procestovali kus světa a to neuměli ani pořádně anglicky.

• Citovat
  • Upravit
1811
27.9.19 14:57

Naopak. Vetsina lidi v zivotopise prehani, o tom ti povi kazda personalistika. Jen uved, co vsechno umis, svagr zavidi.

Sama se pohodlne domluvim sesti jazyky, ale v zahranici se clovek nauci snadno, i kdyby nechtel. Nejsem na to super talentovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
27.9.19 14:58

Podle mne jsi dobra :palec: Ja priznam, ze na jazyky vubec nejsem a jsem vdecna alespon za to malo co umim :mrgreen: Coz je AJ (aby ne, ziju a pracuju v USA :mrgreen: ) a domluvim se nemecky (tady mam super zaklady, ale dlouho nepouzivam) a rusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 15:02

Plynule nemluvím žádným jazykem. Snad celý život se učím AJ. Posouvám se velmi minimálně. Nikdy jsem se proti okolí necítila nevýhodně. Bez AJ mám i dobrou práci v administrativě, kdy dosahuji více jak průměrného výdělku. Není to jen o jazyku. Ovšem nepopírám, že by mi lepší znalost alespoň AJ otevřela i jiné pracovní možnosti. Aktuálně ještě při práci a dvou dětech studuji VŠ, tam mi ta má AJ zatím stačí. Víc jak jazyky mi spíš chybělo odborné vzdělání.

Na to co umíš můžeš personalistům přijít jazykově překvalifikovaná. Obyčejně tyhle lidi vidím zaměstnané v jazykových školách. O spokojenosti by se dalo polemizovat.

Asi jsem ti odpověděla trochu jinak, ale takhle to mám s ohledem na jazyky já. Kdybych uměla co ty, tak jsem ráda, ovšem spíš je otázka, jestli ti to k něčemu je.

• Citovat
  • Upravit
2813
27.9.19 15:05

Běžným standardem je dnes doruzumnet se 1-2 jazyky. Plynulá znalost jakéhokoliv z nich už je nad limit. Takže jsi těžce nad průměrem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 15:06

Tak to nejsi průměr ani omylem. Já mluvím plynule anglicky a francouzsky. Vystudovala jsem i sinologii (čínština), ale potřebovala bych ji oprášit. Němčina B2.

• Citovat
  • Upravit
759
27.9.19 15:08

To jsi dobra, ja se snazim momentalne dostat na uroven C1 v anglictine, na zakladce a stredni jsem mela nemcinu, kde uz se vubec neorientuji, nedomluvila bych se. Dalsi jazyky neumim. A vetsina lidi kolem me je opravdu dobra max v jednom jazyce, a to jsou radi. Kazdy ma nejake zaklady anglictiny, nemciny, francouzštiny, spanelstiny, rustiny, podle toho co mel na skole a pak to pisi do zivotopisu, ale malokdo opravdu dobre ovlada alespon jeden jazyk, pokud tedy nezije v cizine.
Takze jazykove jsi opravdu nadstandardně vybavena oproti vetsine populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
27.9.19 15:09

Cesky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
27.9.19 15:10

Anglicky, německy. Základy španělštiny jako samouk, takže to asi nic moc nebude a nikde se tím nechlubim :lol: :mrgreen:

Můj chlap taky umí jen anglicky a ještě má otřesnou výslovnost 8o :lol: a to studoval v zahraničí, v práci aj běžně potřebuje.. No hlásil se i do německých firem, ale tam s angličtinou neprošel, chtěli striktně němčinu.. je to škoda, pořád mu říkám jestli se jí nechce doučit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.9.19 15:22

@Veru1987 :lol: Ja taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
27.9.19 15:23
@Anonymní píše:
Ahoj,

takový menší průzkum. Kolika jazyky umíte mluvit? Nedávno jsem se totiž dostala do menší rozepře se svým švagrem, který je takový typ „všechno ví, všude byl“ a tvrdil mi, že to do umím je takový průměr a že se tím ve svém životopise nemůžu nijak ohánět, či jak to myslel(ač on mluví jen anglicky, protože víc nepotřebuje). Tak jsem si řekla, že se zkusím pozeptat i tady, jak na tom kdo je. :-)

Já osobně mluvím plynule anglicky, německy (tam jsem celé dětství žila, takže ot beru jako druhý mateřský jazyk), španělsky plynule a francouzsky dejme tomu B1-B2.

Díky za názory! :kytka:

Máš výbornou jazykovou znalost a pro některé zaměstnavatele to může být tvou velkou předností.
Já cizí jazyky nepotřebuji, takže moje znalosti spíše chřadnou, než by se rozvíjeli. Když je nutné, AJ, NJ zvládnu, RJ, CHJ, PLJ ovládám jen pro zcela základní komunikaci, takže mě třeba i věta jestli š. kám kamaráda zaskočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová