Koliky či prdíky při kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Koliky či prdíky při kojení
Ahoj maminky,
moc prosím o radu. Kojím a dokrmuji v podstatě od začátku co jsme přišli z nemocnice z důvodu nedostatku mléka. Ze začátku bylo kojení bezproblémové, teď je nám 6 týdnů a začínáme mít problém. Kdykoliv má malá hlad nabídnu ji prso, přisaje se a moc by chtěla jíst, jenže po cca minutě možná ani ne se začne svíjet, rudnout a brečet. Prostě nás trápí prdíky či kolika nebo já nevím. Problém s prdíky měla od začátku, ale z prsa se vždy normálně napila. Teď když jí dám do polohy na kojení, je prostě zle. Vyzkoušela jsem snad všechny polohy, ale nic nezabírá. Chtěla bych sice kojit co nejvíce, ale u tohodle opravdu ztrácím nervy. Zkoušela jsem malou u prsu i přidržet ale to je ještě horší. Musim jí vzít a houpat, než se přestane svíjet trvá to třeba 5 minut, poté zkusím k prsu přiložit znovu a celý ten kolotoč začne na novo. Nejvíce na bolesti pomáhá hopsání na míči, z toho jsou zas pro změnu v háji má záda, ale to vem čert. Mléko musím tedy odsávat. Jediné kdy se klidně z prsa napije a to po celou dobu je v noci a brzy k ránu. Zkoušela jsem kojit i na balonu, ale to je opravdu nadlidský úkol. Kdykoliv dostane tento záchvat zhruba hodinu utěšuji, mezi tím zkouším kojit a nakonec stejně skončíme při intenzivním hopsání s flaškou a příkrmem nebo mým odsátým mlékem. Kdybych s ní nepohybvala nenapije se ani z flašky a vyvádí snad ještě víc než u prsa. Prosím poraďte jestli děláte ještě něco navíc a zda je to normální či nokoliv. V 6 týdnech ještě nemůžu dávat mixovanou stravu jak občas někdo řekne že se to zlepší. Podávám denně laktobacily, infacol, fenyklový čaj, mažu mastičkou pupík, zkouším teplé na bříško, koupili jsme i rektální trubičku. Prostě nic nezabírá. Pořád jen brečí, svíjí se a zároveň má hlad. Kvůli hladu neusne, pak zas nespí z důvodu prdíků. Jediné kde spí je při hopsání nebo v šátku, ale jakmile si se šátkem sednu je hned vzhůru, navíc je v něm v těhlech vedrech spocená jak stepní myš. Já ztrácím, nervy, trpělivost a zdravý rozum. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, to jsem zvedava, co ti kdo odpovi, u nas podobny, malej klidne pije v noci a k ranu, pres den se krouti. Ale neni to asi tak hrozny jako u vas a ja nedavam flasku, proste vypije, co vypije, a jinak ho necham, i kdyz se mi zda, ze se moc nenajedl. Je to druhy dite, mozna jsem vic v klidu, nevim. Pribira hodne a cura taky hodne, takze nema hlad, mozna se krouti i proto, ze nechce pit, spis si hraje, bavi ho mozna bravavku kousat, poustet a zase chytat? Nemohlo by to byt u vas podobne, jak vis, ze ma mala takovy hlad? To mne jen tak napadlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to samé. V šestinedělí jsem jakž takž kojila. Mám vpáčené bradavky. Po šestinedělí nám kojení přestalo jít. Malý se vztekal, téměř se nenapil, trápily ho koliky. Koupili jsme odsávačku Medela Swing a odsávala jsem a krmila z flašky. Večerní koliky tedy úplně neustoupily, ale o dost se zmírnily. Na UM jsme přešli až v 9. měsíci kvůli mé vleklé nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že to není od bříška ale od toho že si zvykla na flašku. Prostě z prsa to neteče tak jako z láhve. Prso funguje tak že je třeba nejdřív masírovat po nějaké době se mléko spustí a teče lépe. Takže před kojením prso nahřát a trochu zkusit odstříknout aby začalo téct. Obávám se ale že malá už přišla na to že je to z láhve lepší takže i když ji to tak budeš dělat bude už mít zarytý to že to nejde snadno a musí se u toho snažit více. Jestli tě to stresuje tak se na to vyprdni a děj UM nno a nebo bojuj, zavolej si laktační poradkyni ať ti poradí a zhonotí stav toho „málo mléka“. Teď nejspíš málo mléka máš protože ji dokrmuješ ale kdyby si pomalu přestala mléko by se opět utvořilo a potřebném množství. Držím palce a hlavně nestrácej naději, je to Vaše holčička ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediná rada. Vydrž to. Můj syn byl v tomhle na ránu palicí. Plně jsem kojila, někdy se nechtěl přisát a musela jsem ho rozdudlat dudlíkem. Řval a neprděl. Používali jsme před nakojením rektální roukru a pak prostě vydržet a nakojit. Neboj přejde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivčis když ona u flašky dela to samé, jakmile ji dam flašku tak par vteřin pije a pak začne svijeni. Prso si vtahuje a snaží se když to flašku vystrkuje ven z pusy. Az po celem tom uklidnovacim kolečku a vyčerpání nás obou si při hopsaní da flašku. O laktační poradkyni jsem přemýšlela a asi to i zkusím i když ja jsem takový nervák ze si fakt někdy rikam ze s tim kojenim proste seknu. Pak si zas přijdu jak desna matka protoze skoro každý tu odsuzuje když někdo nekoji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netusim, zda to pomuze, ale zkousela jsi kojit tak, ze na tobe vlastne lezi na brisku? Sice se ti doporucuje spis kdyz je hodne mlika nebo se prudce spousti, ale mne prijde supr v tom, ze se prcek zaroven vyprdi, vetsinou si i odkrkne bez nejakeho extra manipulovani…i kdyz se nekdy krouti po kojeni tak ho pretocim na bricho a dost casto to pomuze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ijaa zatím mám jen ruční odsávačku a to je teda boj, hold asi budu muset trosku zainvestovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 zkoušela a musím říct že to je snad jedine u ceho vydrží opravdu o něco dyl aspoň ty 3 -4 minutky Jen nevýhodou je ze ja mam velka a celkem vysaci prsa tak ruzne nastavuji, ale funguje nám to jen občas když ji nechyti tak velke křeče. No a dost často si na tom prsu taky ustele, přestane pit a na pár vteřině usne dokud se nepohnu
Jsem ale ráda že to zmiňuješ protoze jsem vůbec nevěděla zda se to tak smí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnaF to s tim hladem beru spis jako intuici ona se opravdu chce přisát a pije, ale pak je slyšet bublani a skrundani a v tu chvíli řev a svijeni. Vůbec me nenapadlo ze by to mohlo byt tim ze nemá hlad a chce jen cucat, ona totiž nechce ani dudaky a to za žádnou cenu. Hlavně je to tak opravdu celý den krom noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pink Lady tak právě jsem si přečetla co to je ani jsem nevedela ze něco takového existuje, kdyby to bylo jen to tak budu stastna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kiki.kiki.piki : to vis ze smi, pokud nemas problem s mnozstvim mleka, tak to klidne muzes zkouset. Jinak muj prcek se kroutil taky dost, i kdyz spis v noci (tak mezi druhou a ctvrtou nejlepe
) a ted se to zlepsuje, je mu 9 tydnu…prijde mi, ze se naucil lepe krkat i prdet a kdyz tak to pretoceni pomaha…on mi teda navic blije, ale radeji pod nim vymenim poblitou plinku, nez aby nespal a kroutil se
Tak uvidis…
Edit : blbe ctu, pises o nedostatku mleka…urcite? Kdyz odsajes dost? Nebude problem fakt v technice? ![]()
Příspěvek upraven 01.09.15 v 13:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kiki.kiki.piki píše:
@Pink Lady tak právě jsem si přečetla co to je ani jsem nevedela ze něco takového existuje, kdyby to bylo jen to tak budu stastna
Já jsem to u první dcery taky nevěděla a přestala jsem kvůli tomu kojit
Snad to bude ono, věk by odpovídal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kiki.kiki.piki mně se děti vztekaly v období, kdy teklo málo mléka. Nepřišla jsem na to hned. Zkoušela jsem je oblafnout, měnit polohy atd.
U syna dnes lituji, že jsme se oba trápili a nedala jsem láhev.
Mám potvrzeno z UZV, že mám jen 1/3 mléčné žlázy v každém prsu a tudíž prsa nestihaly potřebám dětí.
No, je to pryč, ale pokud ještě bude nějaké příště, poslechnu rozum. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit