Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Miriam, a co nejprve zkusit testy na potravinové alergie - může to být celiakie nebo alergie na mléčnou bílkovinu či vajíčka. Pokud to bude negativní, pak bych to řešila kolonoskopií. Držím palce.
Aha,jak se k tomu dostanu,musí mě tam poslat obvodní doktorka,nebo se tam můžu objednat sama?
Co je to za oddělení prosím Tě?
Mé dceři dělala základní testy její MUDr., pak jsme šli do gastro poradny do dětské nemocnice v Brně. Ale ty testy od její dr. byly negativní stejně jako v dětské nem.. Pak stejně 1,5 roku měla tvrdou bezlepkovou dietu, hodně jí to pomohlo. Měla šílené průjmy a bolení bříška, takže vše nasvědčovalo celiakii. Ale čím to bylo, to nám nikdo neřekl.
Poraď se se svou dr., případně pohledej na netu, kde se dělají tyto testy - možná i na alergologii příp. u Tvé dr. …Určitě to stojí za to, kdyby to bylo náhodou pozitivní, okamžitá dieta pomůže. Ale rozhodně nesmíš držet bezlepkovou dietu, před podstoupením testů. Pak dej vědět jak jsi dopadla.
Ahoj,
tak jsem se konečně odhodlala a v pondělí jdu na tu kolonoskopii,ovšem žádná analgetika nedávají,jen sedativa,což je k ničemu dávat někomu Diazepam,to není od bolesti…
Strašně se bojím,všude čtu jak ti co na tom byli křičeli bolestí a omdlévali a nebylo je proto možné ani vyšetřit.......
Příspěvek upraven 15.04.12 v 09:43
Ahoj holky. ![]()
Potřebovala bych radu ohledně kolonoskopie.Moje mamka jde ve středu,řekli jí že zákrok trvá asi 1hodinu a že potom by pro ní měl někdo přijet.Mi nemáme pojízdné auto, tak se chci zeptat jak se po tom asi bude mamka cítit?Jestli zvládne pěšky(anine 15 minut cesty).Samozřejmě bych pro ní šla já (s kočárkem), ale řekli nám že dostane nějaký oblbováky, tak aby jsme věděli jestli to zvládne. ![]()
děkuji ![]()
@pemi9 No po tom Diazepamu do žíly si skoro nic nepamatuju,jen jak mě muž vedl k autu,musel mě podpírat,cestu v autě tak na půl a pak šup do postele a spát.Jestli bych ušla 15 minut to nevím ![]()
Radši taxík, mamka třeba po Dormicu byla úplně fit, ale taky tě to může sejmout, jak píše Miriamm.
Ahoj, moje máma jde zítra - už potřetí
Vyšetření je nepříjemné a bolestivé, dostane oblbovák, po vyšetření bude hodně nafouklá a hlavně vzhledem k tomu předešlému vyprázdnění i hodně slabá.. Může jí být i blbě od žaludku.. Takže doprovod určitě (mámy doktor bez doprovodu vyšetření ani neprovede!) a uvidíte jak jí bude, přinejhorším taxík, tak ať vše dobře dopadne ![]()
@Miriamm @danyk @gabriela82 děkuju, tak to pro ní raději zajedu taxikem, protože sebou musím vzít i syna. děkuji za rady ![]()
Tak já jsem měla nějakou narkozku, vyšetření asi 20 minut se vším, pak jsem se zvedla, vůbec nic mi nebyla a v pohodě jsem šla domů.
Víte někdo, jak dlouho se nesmí kojit po oblbováku při kolonoskopii? díky ![]()
@aknelll viem že je už asi pozde na odpoved, ale mne osobne dali oblbovak, po ktorom som mohla kojit. ![]()
Len som sem chcela napísať svoju skúsenosť s kolonoskopiou v Olomouci.. dvomi slovami NIKDY VIAC aj keby som tu na mieste mala chcípnuť! Bola som tam mesiac a pol približne po tom ako sa malá narodila, takže sú to nejaké tri mesiace, no doteraz si pamatám na tú bolesť, a to nie som žiadna citlivka. Skoro som sa tam rozplakala na tom stole a prosila som doktorku, nech s tým prestane, že už mi je defakto jedno, prečo mám problémy s vyprázdňovaním…a nech to ukončí na moju vlastnú žiadosť. Potom som sa dozvedela, že to musela asi robiť nejak blbo, pretože to vraj normálne bolieť nemá.
![]()
Ahoj holky. Ať nezakládám novou diskuzi tak se zeptám tady.Byli jste někdo na kolonoskopii ve vítkovické nemocnici? Jestli ano tak jak to probíhalo a píchli vám něco od bolesti nebo nějakou oblbovačku? Zítra mě to čeká a jsem z toho dost nervozní
Předem díky za odpovědi ![]()
Prosím vás, jak dlouho po kolonoskopii jste „oblbnuté“, abych věděla na jak dlouho si mám radši zařídit hlídání pro malýho. Jen pro upřesnění, je to něco do žíly, po čem můžu jít s doprovodem hned domů.
Myslím že je to individuální, teta šla hned domu. Já dělala takovou hysterku, že mi museli píchnout další injekci, já usla a vzbudila se až po pár hodinách
Mamka tam na mě čekala.