Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nechali mně půl hoďky ležet tam, i když já si připadala v pohodě a chtěla jít hned pryč. Za další půlhoďku jsem byla doma a to už jsem byla úplně ok.
Byla jsem s pritelem jako doprovod. Myslel, ze tam byl 20min, ve skutecnosti tam byl 2h
Jak ho pustili normalne sel, jen byl mozna trosku zadychany a chvili se mu hur myslelo
na rizeni vozu by to urcite nebylo, ale jinak komunikoval normalne a byl „pri smyslech“. Nic ho pry nebolelo. Jen byl takovy unavenejsi.
Záleží jak kde a co ti pichnou. Třeba to co dali mi, mi nic neudělalo jsem necítila vůbec žádnou změnu.
No achjo jako desny. Piju to od 14h a je 19h a blizim se teprve k vypiti druheho litru desny. Mam krece do bricha. No mam 47kg takze jsem se docetla, ze bych mela vypit asi 2,5litru na 20kg hmotnosti jeden pytlik fortransu. Jedine co nechapu, proc rovnou nepisou ten lepsi pripravek picoprep nebo jak ja bych si ho klidne zaplatila. Jako rozdil. vypit dvakrat 150ml nebo 4litry tyhle srajdy pomoooooc snad se vyprazdnim nerada bych to opakovala jen kvuli tomu, ze jsem nebyla schopna toho vypit vic a hlavne jsem teda pekne hladova
Já mám 50 kilo a taky jsem nevypila všechno, asi 2,5 litru. A dostala jsem u doktora vynadáno, že jsem nevypila celé ty 4 l. Nicméně vyšetření mi udělali, nic se opakovat nemuselo. Mě ani nevadila tolik ta chut, jako to, že už jsem nechtěla sedět na záchodě a chtěla jsem jít spát, jak jsem byla hladová a unavená.
Vyšetření teda nic moc jako. Dali mi asi málo oblbováku takže jsem omámení cítil jen asi dvě minuty a pak jsem byla při smysleech uplne. Strasne me to bolelo. Doktor se me ptal kolik jsem vypila tak jsem rekla, že tři litry. Pak řikal, že tam mám nějaký zrníčka nebo co nevim, že bych něco takového jedla čtyři dny zpátky jsem držea dietu tak možná něco ještě z předtim. No bolelo to jako svině. Ale celý den jsem byla v poho ani nic nedospavala. No řikal, že mě pošle ještě na gastro neeeeeeeeeeeeeeeeeee to nechci, že to vypada na celiakii(alergii na lepek)
@elitlemimi Celiakie a alergie na lepek jsou dvě různé věci. Pokud jdete na gastroskopii, tak je to vyšetření na celiakii.
Aha dekuji za upresneni ja se to snazila najit na netu a nasla jsem to tam, ze je to rozdilne, ale furt stejne nechapu jaky je mezitim rozdil, ale od vas uz aspon vim, ze jdu kvuli celiakii na to gastro, ze to neni jen ta alergie. Kdyztak jestli vite ten rozdil tak mi to pisnete dekuji
@elitlemimi Alergická reakce je na jiném principu reakce organismu. Navíc alergie může někomu časem vymizet. Reakce je většinou viditelná. Celiakie je autoimunní onemocnění, je to problém v tenkém střevu, lepek ničí tenké střevo. Je to už napořád, i když na dietě vymizí příznaky a střevo i krev je v pořádku. Neléčená celiakie může způsobit rakovinu střeva. Ale dieta je stejná. Jen pokud ji poruší alergik, prožije si reakci a „jede“ dál. Pokud ji poruší celiak, je to horší. Někdo ani nemusí mít příznaky, stejně je ale střevo na chvíli opět poškozeno.
Moc dekuji no. Snad mi tam nenajdou nic horsiho co by mi tam. mohli jeste najit
No vysadila jsem lepek a dobry uz jsem i pribrala
jinak teda gastroskopie??? Mam z toho nocni muru doted to bylo fakt strasny. Jinak nesmim ani cokoladu nevim.ma co z toho, ale.mam.alergii na neco v cokoladu, protoze se hned v obliceji osypu
@misutka A nebolí to více třeba když tam jdeš s nějakým problémem (viz. Krvácení)? Mě to čeká ve čtvrtek a hrozně se bojím, že to může být třeba více bolestivejsi než když jdeš jen aby na něco přišly. Já též krvácím s konečníku, ale byla jsem na pohotovosti a nic Nenašly. A mám teď bolesti břicha… ☹️