Kolonoskopie a menstruace

25.11.14 22:22

Kolonoskopie a menstruace

Ahoj prosím vás podstoupil jste někdo kolonoskopii v průběhu menstruace?
Děkuji. Slunickooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
708
25.11.14 22:24

Člověče to bych se asi raději přeobjednala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.14 22:27

@sluníčkoooo menstruace pri tomto vykonu nevadi, staci si zavest tampon. Ja byla na kolonoskopii az 4.den MS a brala jsem si tampon, vse bylo ok. Menstruace jako takova vysetreni vubec nevadi, jde spis o tebe, aby ti nebylo hodne zle, protoze uz ta kolonoskopie sama o sobe neni prijemna, ale jinak nema MS na vysetreni zadny vliv :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
25.11.14 22:27

Já jsem se raději přeobjednala :nevim: přišlo mi to také lepší. Zavolej si tam a domluv se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 22:30

Zítra tam zavolám a uvidím. Nikdo se mne totiž na menstruaci neptal.. no a ted když jsem ji dostala, tak abych nevypila tu přípravu na vyprazdňování a oni mi pak neřekli, že mne nevemou… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
25.11.14 22:32

Přeobjednala bych se určitě, bude to i pro tebe příjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.14 22:34

@sluníčkoooo kvuli ms ti vysetreni urcite nezrusi, jim to nevadi. Jde opravdu jen o tebe, urcite je lepsi jit tam bez ms, takze pokud neni nic akutniho, tak se zkus preobjednat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
25.11.14 22:35

@sluníčkoooo koloskopii odlož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.11.14 23:00

Já na ní byla při konci menstruace, a byla jsem ráda. Neumím si moc představit jít tam v první den menstruace, kdy je hodně silná. Po zákroku jsem byla mimo, omámená léky, byla jsem ráda, že mě pak mamča převezla domů a já si lehla do postele. Natož řešit možné nehody kvůli menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.11.14 23:01

@sluníčkoooo Přeobjednala bych se podle toho, jak dlouhé objednací termíny mají a podle toho pro jak moc závažnou dg. kolonoskopii podstupuješ. Menstruace rozhodně není překážkou k provedení tohoto vyšetření, i když vzhledem k přípravě a samotnému vyšetření je to samozřejmě méně příjemné. Takže zvaž, jak moc je pro tebe důležité znát brzký výsledek vyšetření. Termíny na kolonoskopii bývají dlouhé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 23:06

No právě už na to čekám od září..a obtíže mám… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.11.14 23:09

@sluníčkoooo V tom případě bych to neřešila, jestli ti samotní lékaři řeknou, že menstruace není problém, tak bych na to šla, radši než čekat na další volný termín. Jen je třeba počítat s tím, že budeš potom omámená a může se stát „nehoda“, to ale taky není konec světa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.11.14 23:16
@sluníčkoooo píše:

To já právě vím, že termíny na kolonoskopii jsou dlouhé. Proto jsem ti napsala, aby jsi to zvážila. Rady „určitě to odlož“ nejsou úplně relevantní, pokud neznají tvou dg. Myslím, že nehoda se stát sice může, ale stávají se i horší věci, než je trocha krve na prostěradle :kytka: A co se týče omámení, může být, nemusí. Každý člověk je jiný. Někdo je úplně mrtvej, někdo vysmátej odejde po svých. Záleží na premedikaci kolik čeho dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.11.14 01:26
@sluníčkoooo píše:

Jestli čekáš od září, tak snad do konce mensesu vydržíš :-).Záleží kdy mají volno, zeptej se. Já ze své zkušenosti s menstruací nedoporučuji. Mimochodech, existují i jiné alternativy kolonoskopie, zkus se zeptat lékařů, záleží na typu problému-lékaři automaticky nabízejí kolonoskopii-ale když jsem žila v USA, tam na lepších klinikách nabídli - avšak podle typu zdr. problému-i jiné, méně invazivní metody vyšetření. Já si řekla o jinou metodu, bylo to něco jako takové 3D skenování…pak mi to dělali i takovým „skenem“v Praze i na Karláku…To říkám jen na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.11.14 01:27
@krtek7489 píše:
To já právě vím, že termíny na kolonoskopii jsou dlouhé. Proto jsem ti napsala, aby jsi to zvážila. Rady „určitě to odlož“ nejsou úplně relevantní, pokud neznají tvou dg. Myslím, že nehoda se stát sice může, ale stávají se i horší věci, než je trocha krve na prostěradle :kytka: A co se týče omámení, může být, nemusí. Každý člověk je jiný. Někdo je úplně mrtvej, někdo vysmátej odejde po svých. Záleží na premedikaci kolik čeho dostaneš.

A záleží i na tom, jak je citlivá při vyšetření, jak lékař zákrok provádí, jaký má typ problému atd…Není to jen o premedikaci :-) Já ze své zkušenosti radím, pokud to není vyloženě akutní (a to není, to by nečekala od září),odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí