Narkóza a nachlazení

2853
25.11.14 18:59

Narkóza a nachlazení

Prosím, je tady nějaký doktor či zdravotní sestra, která by mi dokázala odpovědět?
Zítra mám jít na malý zákrok pod celkovou narkózu, jedná se snad o 15-30min.
Jenže mě dnes začalo bolet dost v krku, konkrétně jedna z mandlí, hlava taky, cítím trošičku ucpané dutiny a jsem dost slabá. Je možné v tomto stavu dát narkózu? Sice jsem na tento zákrok již delší dobu čekala, ale zase to není nic vyloženě akutního. Děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30966
25.11.14 19:03

@mismurka nejsem lekar, ale resila jsem to pred mesicem. Idealni to neni, nachlazene lidi posilali domu. Uvidis, rozhodne lekar ci primo anesteziolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.11.14 19:07

Nachlazena bych nesla. Tehdy rocnimu synovi odkladali operaci kvuli nachlazeni, vysvetloivali to nejakym otokem dychacich cest, predpokladam, ze stejne riziko muze hrozit dospelemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
25.11.14 19:11

Rešila jsem před pár týdny to samé. Sla jsem na císař. Rekli mi, pokud budu nemocná, tak mi celkovou narkozu nedoporučují, z důvodu jak se dává trubice na dýchání, takby se jí mohl zanýst vir do plic a hrozil by mi zápal plic. Takže bych musela do spinálu. Naštěstí se nemoc neprokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
25.11.14 19:14

@verunielka presne tak a hlavne problem je, ze proti virum nezabiraji antibiotika, proto je ta ryma takovy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.11.14 19:28

Taky jsem to řešila, čekalo se na rozhodnutí anesteziologa, ten řekl, že rýma mu nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.11.14 19:41

Tak já bych řekla, že zejména záleží na závažnosti a typu zákroku… prostě pokud ta operace bude potřeba, tak se narkóza dá bez ohledu na nachlazení (konec konců, když někoho posbírají u nehody, tak taky neřeší, zda není nachlazený), naopak pokud je to něco, co není problém odložit, tak nebudou zbytečně riskovat případné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
25.11.14 20:00

Podle me te pošlou domu, me poslaly z plánované laparoskopie jen proto, že me pobolívalo v krku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
25.11.14 22:17

@gina76 taky si myslím, že mě pošlou domů, možná ani nemá smysl, abych tam chodila, už nemůžu ani polknout, ani strava mi nešla kousat, můj syn má angínu a taky mu nejde vůbec kousat a polykat, strašně naříká, takže to vypadá, že jsem to od něj chytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.11.14 22:32

Diskuse jak na zavolanou… Přemýšlela jsem dnes, že založím podobnou. Příští neděli mám nastoupit do nemocnice na laparo a bolí mě v krku jak čert a spouští se rýma. Modlím se neskutečně, ať se stihnu vyléčit, už jsem to jednou musela odložit. Držím všem podobně postiženým palce ať stanovené termíny vyjdou… jsou to nervy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
25.11.14 22:39

@Maddlen no tak to Ti držím palce, ještě máš poměrně dost času na vyléčení, tak snad Ti to výjde, já už to za jednu noc asi nijak nespravím, ale vše se děje pro něco, asi to tak mělo být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.11.14 20:24

@mismurka Ale naštve to, moc s Tebou cítím, opravdu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie