Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj ![]()
Mám dotaz, moje mamka už asi 2 roky trpí kašlem. Popisovala to tak, že jí vždycky zaškrábe v krku a pak se hodně rozkašlá a kašle třeba i 2 minuty v kuse. Doktor řekl, že už neví jak pomoci, protože ani alergie žádné nezjistili. Koupila jsem jí i solnou lampu a nepomohlo to, mléčnými výrobky to také není vynechala je na týden a stejně. Nemáte někdo podobný problém? A podařilo se to nějak vyřešit? Budu vděčná za každou radu. Děkuju
To nevyšetřovali, zkusím jí to navrhnout, je možnost zjistit jestli má něco se štítnou žlázou bez doktora? Protože, než se dostane k doktoru, tak to chvíli potrvá.
Předpokládám že na ORL maminka byla a má z něj kompletní vyšetření (obvoďák podle mého ORL doktora výtěry dělat neumí). Pak být maminkou bych zašla na plicní ambulanci.
@Trudinka Naprosto souhlasím, první volba by byla ORL, kvůli výtěrům a taky by se měli kouknout do krku, jestli tam nemá něco, co by ji iritovalo, např. nějaký výrůstek.
@Trudinka Taky jí to poradím, děkuju. Se divím, že nám to nedošlo a ani doktorovi.
@Dana 07 píše:
Není reflux - zvracení? Ona nezvrací, jen kašle.
reflux je vracení se jídla ze žaludku do jícnu a někoho to může dráždit ke kašli.
@Dana 07 píše:
Není reflux - zvracení? Ona nezvrací, jen kašle.
Reflux je návrat žaludečních šťáv do jícnu. U někoho způsobuje suchý dráždivý kašel. Třeba u mě ![]()
@Trudinka Taky si myslím, že reflux by poznala, nebo by aspoň naznačila… ![]()
@Trudinka píše:
Ten reflux by ale poznala, to snad ani nelze zaměnit…
U mě taky doktorka ORL celkem dlouho pátrala.