Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jinak teda mamka měla stavy, kdy se kašlem vyloženě dávila, jednou jí dokonce musela prodavačka v obchodě dát napít své vody, protože kolabovala ve frontě u pokladny. Sama navíc dělá v obchodě a několikrát musela odejít z prodejny dozadu, aby se dala dokupy. Takže je to šíleně omezující. Tyhle „záchvaty“ mívala i několikrát do týdne.
@Leli83 To mám podobně, jsem taky silný alergik a naposledy jsem na ORL byla s tlakem v krku, mám vzadu na sliznici puchýře, které jsou tam kvůli alergii, když pak sním nějaký alergen, tak hodně nabydou. Ale mám je tam neustále, přestože se hlídám a alergenům se snažím vyhnout.
@Dana 07 píše:
No tak jak koukám, tak asi toho bude muset proběhnout hodně.
K tomu refluxu (nevím jestli to souvisí), ale často jí páli žáha.
tak ať si koupí pastilky RENNIE na pálení žáhy… třeba ten kašel nebude mít…
a co ta spirometrie - asi jsi to přehlédla.. já jsem také pořád kašlala, pak jsem šla na plicní, udělali mi spirometrii a zjistili astma. Mám foukátko a je mi fajn.
Jak to tady ctu, asi bych si taky mela skocit na nejake vysetreni
nikdy me nenapadlo to resit
podobne zachvaty me trapi vlastne uz několik let, ne často, tak párkrát za mesic mozna. vždycky me jakoby zalechta v krku, zacne to tam drazdit a uz citim, ze to prijde. sileny zachvat kasle, nemuzu mluvit, zrudnu, brecim, tece mi z nosu…no hnus fialovej. je to tak 2-3 minutky, trochu pomuze se napit. uz vim, ze se mi to obvykle stava v uzavrenych prostorach, v mhd, v cekarne u doktora, dřív v praci v kanclu…asi horsi cirkulace vzduchu
ma to někdo podobne?
@peta81 Možná taky reaguješ alergicky…já to znám, lidi se pak ptají, jestli mi zaskočilo, a já jen můžu vrtět hlavou že ne a posunkami ukazuju, že mě něco děsně lechtá v krku
Třeba je to normální a zná to každý z nás, třeba je to alergií nebo něčím, co neznám ![]()