Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No tak jak koukám, tak asi toho bude muset proběhnout hodně.
K tomu refluxu (nevím jestli to souvisí), ale často jí páli žáha.
@Bábrdl A ty sama jsi nepoznala že trpíš na reflux? Třeba že máš podrážděný jícen, pálí žáha apod.?
Jste moc hodný, že jste mi poradily, zítra mamku o všem informuju, tak snad to bude jenom ten reflux a ten se dá nějak léčit?
@Trudinka píše:
@Bábrdl A ty sama jsi nepoznala že trpíš na reflux? Třeba že máš podrážděný jícen, pálí žáha apod.?
Je to divný, ale v podstatě mě žáha nepálí. Bolí mě „v krku“ a po ležení kašlu.
@Bábrdl Nejsem doktor, možné je asi všechno. A diagnostikoval ti gastroenterolog nebo jen ten ORL?
@Trudinka píše:
@Bábrdl Nejsem doktor, možné je asi všechno. A diagnostikoval ti gastroenterolog nebo jen ten ORL?
ORL mě poslala na gastro.
Jo a ještě jsem měla často pocit „žaludku na vodě“.
My na to trpíme celá rodina. ![]()
@Bábrdl To je zvláštní, slyším prvně. Já na reflux netrpím, jen párkrát za rok se mi stane, že cítím návrat těch šťáv, hlavně teď v těhotenství. Tak držím palce, ať se ti to spraví ![]()
@Dana 07 Léčit se to dá, pokud já vím
Dej pak vědět, jak maminka dopadla ![]()
@Dana 07 píše:
Jste moc hodný, že jste mi poradily, zítra mamku o všem informuju, tak snad to bude jenom ten reflux a ten se dá nějak léčit?
To je jen nápad. Tetuším, jestli to tvoje mamka má. Zase se k tomu moc neupínejte.
@Dana 07 Já bych stejně začala na tom ORL - klidně ať tam mamča zmíní i to pálení žáhy…
@Dana 07 píše:
Ahoj
Mám dotaz, moje mamka už asi 2 roky trpí kašlem. Popisovala to tak, že jí vždycky zaškrábe v krku a pak se hodně rozkašlá a kašle třeba i 2 minuty v kuse. Doktor řekl, že už neví jak pomoci, protože ani alergie žádné nezjistili. Koupila jsem jí i solnou lampu a nepomohlo to, mléčnými výrobky to také není vynechala je na týden a stejně. Nemáte někdo podobný problém? A podařilo se to nějak vyřešit? Budu vděčná za každou radu. Děkuju
Moje mamka s tímhle válčila přes rok. Absolvovala komplexní vyšetření na ORL, sono krku a okolí, brala léky na alergii, ale na nic se nepřišlo, nic nepomohlo… Nakonec sama zjistila, že se jí vždycky přitíží nějakou dobu po konzumaci citrusových plodů a angreštu, plus se kašel zhoršuje při špatném vzduchu (jsme ze Slezska, takže tady máme vzduch, který jde vidět, téměř pořád
). Chce to asi fakt pátrat, sledovat, jestli se stav nelepší či nezhoršuje v souvislosti s nějakou potravinou, činností apod.