Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Petula306 píše: Více
Tohle maji na strankach
Endoskopické výkony lze provádět, dle přání odesílajícího lékaře nebo na přání pacienta, v analgosedaci nebo celkové anestezii za přítomnosti anesteziologa
Úplně v pohodě slabá uklidňijící injekce, při zasouvání kolonoskopu to dvakrát zabolelo „v zatáčkách“ když si Dr. přifoukla vzduch, bolest jak při silnějším průjmu, zbytek vyšetření bez jakékoli bolesti.
Byla jsem bez jakékoli medikace a nijak to nebolelo. Je to spíš jen nepříjemné, když do tebe pouští ten vzduch a prostě máš v sobě něco, co tam normálně nepatří. Ale bolest jsem teda necítila vůbec, a to odebírali i vzorky. Takže po vyšetření jsem mohla pěkně po svých odejít domů, narozdíl od těch, co chtěli nějaké oblbováky a vozili je tam pak na lehátkách, než se proberou.
@Enitka Tak za mě, nepříjemnosti spojené s kolonoskopií jsou upřímně úplnou prkotinou proto té jistotě vědět, že má člověk tlusté střevo v pořádku. Jse země s jednou z nejhorších statistik v této oblasti.
@LadaSva píše: Více
No přesně. Jako není to nějaké extra příjemné vyšetření, ale jsou i mnohem horší a jednou za čas se to dá v pohodě vydržet.
@Veronika 692 Zakladatelko, jak jste se rozhodla a jaké to bylo?