Komáři :o/ jak na ně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
TAPTINKA
16.8.07 08:31

Komáři :o/

Dobré ráno ! Mám dotaz… jak na komáry ? Už několikátou noc pořádně nespim. Jsem z těch, kteří jak slyší BZZZZZZZZZZZZZZZZ neusnou, dokud to nemá komár za sebou… Síť do oken dát nemůžeme, používat různé přípravky nechceme (= chemie). Je nějaká „babská“ rada ???

Jo a mimochodem - věděli jste, že „píchaj“ jenom samičky ?? ;oD

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
16.8.07 08:36

Ahoj, mám jednu takovou univerzální, proti mouchám, komárům a molům pomáhá levandule, stačí zavěsit do okna, třeba na žaluzky nebo na záclonu a hmyzu levandule nevoní :lol: . Určitě to nebude fungovat stoprocentně, ale rozhodně to hodně hmyzáků odradí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.8.07 08:40

Jasně, samičky, a ještě jenom v době páření :lol: :lol: :lol: .

Fakt nevím, snad někdo poradí. Taky bych brala raději něco přírodního :roll: , ale když malej vypadal párkrát jako při neštovicích :evil: , vyměkla jsem, a koupila Reid do zásuvky. Nechám ho vždycky asi hodinu před spaním zapnutý, při otevřeném okně, pak ho vypnu a okno za chvíli zavřu :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
16.8.07 08:49

Ahoj,

proti komárům pomáhá čerstvý libeček. Ten jim fakt nevoní.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
16.8.07 11:26

Ahoj, mi používáme tekutý Raid do zásuvky, sice chemie, ale zaručeně pomáhá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
16.8.07 12:28

Simpanova

Tak libeček snad seženu lépe, než levanduli.. díky za tip. I všem ostatním :o)

• Citovat
  • Upravit
2104
16.8.07 13:28

Já mám pro malého na postýlce moskitiéru a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.13 08:45

Ještě existuje do el. zásuvky něco, co vydává zvuk, který jim vadí a člověk ho neslyší, mám to doma, ale netuším, jak se to jmenuje. :think: Zkus zapátrat.
Ten chemickej sajrajt jsme brávali na dovolenou, pak to, o čem píšu výš a teď bereme jednorázové sítě do oken, doma máme sítě. Nad síť není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.13 08:57
@CokeLady píše:
My máme kočku a ta by jim dala, je zvyklá lézt z okna do okna…

Aha, nemáme kočku, to by mě nenapadlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.13 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.13 09:07
@CokeLady píše:
A fakt to funguje? Nikde jsem na to nečetla žádný recenze. Do toho nejsou žádný náplně? Ale ty komáry to nezabíjí že, jen je jim ten zvuk nepříjemný…

No funguje to stejně jako ten chemickej, mělo by jim být proti srsti vletět oknem dovnitř. Problémy s komáry jsme s tím neměli, ale já to fakt měla jen na tu dovolenou (žádná dlouhodobá zkušenost celé léto doma a tak) a pak jsem objevila ty jednorázové sítě a ty mi přijdou jako taková jistota, ne neviditelné cosi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.13 09:08

Jo a náplně do toho nejsou, to je prostě el. přístroj, co jede na elektřinu a vydává zvuk. Teda prý vydává zvuk, já nic neslyším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
31.7.13 09:39
@CokeLady píše:
Ahoj,

máte prosím někdo zkušenosti s těma elektrickýma bazmekama do zásuvky proti komárům?

Vtěšinou na netu čtu, že z těch odpařovačů jde smrad a bolí z toho hlava. Zajímalo by mě taky, jak velkou část bytu to pokryje.

Malýmu do pokoje bych to nedala, tomu dám síťku do okna.

Máte něco, s čím jste spokojené? Díky moc :palec:

My máme Biolit Hajánek, je to právě určeno pro malé děti, máme to teda v kuchyni s obývákem (jsme zde většinu dne, sice máme sítě, ale manžel pořád větrá i dvěřma :zed:), zatím ho máme 2 dny a poštípaní nejsme. Hlava nás taky nebolí a cítit z toho nic nejde (a to já mám čuch jak pes :lol:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
31.7.13 10:04

Manželovi smrdí snad všechny repelenty, tak jsem zkusila starou babskou radu - do francovky (alpy) naložit hřebíček, 24 hodin louhovat, pak aplikovat.
Na nastříkanou kůži potvůrky fakt nejdou, otevřenou lahev se zbytkem roztoku mám na okně a vedle ní citron s napíchanými hřebíčky - vypadá to, že vůně hřebíčku je opravdu odpuzuje.

Létu zdar, komářicím zmar :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
1.8.13 09:09
@gebča píše:
Manželovi smrdí snad všechny repelenty, tak jsem zkusila starou babskou radu - do francovky (alpy) naložit hřebíček, 24 hodin louhovat, pak aplikovat.
Na nastříkanou kůži potvůrky fakt nejdou, otevřenou lahev se zbytkem roztoku mám na okně a vedle ní citron s napíchanými hřebíčky - vypadá to, že vůně hřebíčku je opravdu odpuzuje.Létu zdar, komářicím zmar :cert:

Krásnej pozdrav :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný