Kombinace zeleniny pro 6m mimčo

1572
28.7.10 23:44

Kombinace zeleniny pro 6m mimčo

Ahoj, doporučte, prosím, jaké kombinace zeleniny se Vám nejvíce osvědčily v začátcích příkrmů… Už máme za sebou mrkev, bramboru, brokolici, hrášek, pastinak, budu ještě zkoušet cuketu a pak bych chtěla začít kombinovat.

Bohužel syn je atopik a má (asi) špatnou reakci na bramboru (a ani mu nijak zvlášť nechutná (i v kombinaci s mrkví)).

Když už jsem u toho… Jaké kombinace zeleniny a masa Vám nejvíc vyhovovaly…

Díky a dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
29.7.10 07:56

ahojky, tak malému od začátku chutnala brambora s mrkví a já to do dneška používám teda jako základ to mixů. Čili máme vždy bram-mrkev a k tomu další jeden nebo dva druhy (víc kombinovat nechci), malýmu chutná snad všechno, takže momentálně na střídačku kombinuju s - kedluben, brokolice, květák, špenát, hrášek. Jediné, co nechtěl, byla červená řepa,resp. on ji celkem jedl, ale navalovala mu. Dýni hokkaidó jsem zkusila jen parkrát na začátku, ani nevím proč jsem přestala, fenykl se nedal pořádně rozmixovat a ty vlákýnka ho dusily.
Už ale se poohlížím po něčem novém, má to pořád dokola, i když to baští rád :-), takže chci zkusit zelené fazolky a cuketu, tu jsem nějak vynechala na začátku, nelíbila se mi v obchodě a jinou možnost jsem tehdy na jaře neměla. Teď ji má na zahrádce taťka.
Z masa jsem začínala s kuřecím, ale to ho teda nijak neoslnilo, pak jsem najela na králíka a těžká pohoda, zbaštil všechno :-) od té doby jedeme na králíkovi (od našich) a občas to prostřídám s telecím. Ke kuřeti se chci brzo vrátit. A 1× týdně žloutek, taky baští, zejména v kombinaci s kedlubnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.7.10 08:34

U nás se papala hlavně mrkev, a to s jakýmkoliv masem. Dodnes je to Madlenčina nejoblíbenější zeleninka. Dost nám chutnala i cuketa s tuňákem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.7.10 11:01

Brambora, mrkev, petržel, brokolice, květák, špenát, fazolové lusky..
Maso nejdříve kuřecí , dále krůtí, králičí, hovězí..

Občas cuketu, řepu, rajče ( až po roce)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.7.10 14:08

Květák a brokolici jsme taky dávali a chutnalo nám, ale…občas z toho malou dost nadýmalo, takže u nás tahle zeleninka byla jen s mírou. teď po roce už je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.10 20:57

ahojky,mně se nejvíc osvědčila kombinace mrkev a brambory jako základ a k tomu dávám další zeleninu,květák,brokolice,hrášek,lusky..a kousek porku, ten jídlo ochutí. Maso BIO kuřecí, králičí,krůtí s různou zeleninou. Nejvíce malému chutná kuřecí s mrkví, brambory a jablky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
2.8.10 21:04

Call, my zatim jedem na mrkvi, brambore, sladke brambore, cukete, brokolici, hrasku, dyni - tu uplne miluje v kombinaci s mrkvi. Maso zatim zkusil jen dvakrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
2.8.10 23:07

Podivej se na detskavyziva.cz a „kopiruj“ zhruba slozeni vyziv, co se prodavaji!? Ja jsem davala vzdy to, co bylo zrovna po ruce. Kombinace jsem nijak zvlast neresila. Spise me zajimaly alergeny, kterym jsem se vyhybala. A chutnalo skoro vse. Jo a rada jsem pridavala sladkou bramboru (batat). Ta pokrm vzdy ochutila a deti se jen olizovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
2.8.10 23:12

ahoj maminy,
už jsem v obchodě několikrát koukala na batáty, ale nemám odvahu, nevím jak s ní. Jo a máte zkušenost se zázvorem? Ne pro mimi ale kupujete ho? Jak s těmito dvěma potravinami? Děkuju moc za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
3.8.10 20:19
nikita066 píše:
ahoj maminy,
už jsem v obchodě několikrát koukala na batáty, ale nemám odvahu, nevím jak s ní. Jo a máte zkušenost se zázvorem? Ne pro mimi ale kupujete ho? Jak s těmito dvěma potravinami? Děkuju moc za každou radu

Ze zázvorem mám zkušenost leda v cukroví zázvorkách, ty miluje celá rodina, a pak čaj, čerstvý nastrouhaný zázvor, plátek citronu, horká voda a zahřeje, že vyletíš z kůže :-) Ale jinak zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
3.8.10 20:31

děkuju, ten čajík vyzkouším. Čaj mám moc ráda, a kolik toho zázvoru tam mám dát prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
3.8.10 22:15

Nikita066, ten zazvorovy caj si taky delam, je to dobry pri nastydnuti, pri PMS, a na zacatku tehu - pomaha proti nevolnostem :palec: Ja to delam tak, ze oloupu kousek zazvoru, nakrajim na maly kousky a dam do vody, jak se to zacne varit, tak to vypnu a necham jeste tak 10 min odstat, pak pridam medik a citron, je to sila, ale je to dobry. Cim vic toho das a cim dyl to nechas odstat, tim je to silnejsi, takze bych asi z pocatku dala na jeden hrnek tak 2-3 cm zazvoru, pak uvidis :wink:
A sladka brambora (batat nebo jak tomu rikate) je fakt super, my ji davame Honzikovi temer denne, pac ji miluje. Oloupe se jako normalni brambora, nakraji na maly kousky, tak 10 min povari, krasne zmekne a pak ji rozmackam vydlickou. U nas frci nejvic asi kombinace sladke brambory, normalni brambory a hrasku, to pak ujidam i ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
3.8.10 22:22

maushko ten zázvor vyzkouším a až tady budu mít malého brášku, tak zkusím i ten druhý recept. Sladký má rád, ale mamka mu moc sladkého nechce dávat - tam kde je cukr, aby si na to jako malý moc nezvykl. A já teď ujíždím na zelenině a ovoci, takže mi to taky určo sedne :palec:
Pak napíšu jak chutnalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.8.10 08:34
nikita066 píše:
děkuju, ten čajík vyzkouším. Čaj mám moc ráda, a kolik toho zázvoru tam mám dát prosím?

No já dávám na půl litru vody tak pol. lžíci strouhaného zázvoru (na hrubém struhadle) a čtvrtku citronu. Jo a na med jsem zapomněla, taky pol. lžíci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.8.10 08:42

holky to já medík asi vynechám. V omáčkách ho miluju a na chlebu s máslem mi nevadí, ale v čaji mi moc nechutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí