Co dávat k svačině
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
co dávat k svačině
Ahoj, chtěla jsem se zeptat co dáváte svým dětem k svačině. Můj syn 2 roky nechce skoro nic. K snídani jen jogurt, nic jiného do něj nenacpu. A pak maximálně banán.Ovoce vůbec nechce, chleba a rohlíky má dost často tak bych to chtěla občas vyměnit. Ovocné přesnídávky taky nechce. Už nevím co do něj mám nacpat, všechno je fuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
zkusilas pribinacka? Nebo neco mlecneho, klidne znova jogurt, kdyz ti je ji. Jeste by staly za pokus takove ty ryzove chlebiky, kukur.krupky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majda má ráno mlíko, pak se mnou třeba kousek buchty, chleba s něčím, rohlík… A pak cca v 11 jogurt a jde spát a po spaní, až se nám vrátí taťka z práce, tak spolu obědváme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj, to je jediné co jí, ale nechci mu to dávat 4× za den.vyzkousim ty ryzove chlebíčky, třeba mu zachutnají:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
on je problém v tom, že do všeho maximálně jednou, dvakrát kousne a víc nechce. Oběd většinou sní celý. Takže k snídani jogurt a pak až oběd. mezi tím nic nechce. po obědě jogurt a později maximálně banán, kdyý mu dám rohlík, tak ho akorát všude rozpatlá a řekne si že chce jen sýr. Tak už jsem bezradná. Samozřejmě mu hned nedám to co chce, prostě nechce jíst tak nedostane nic, ale poslední dobou mi přijde, že už mu je to jedno a jde klidně spát bez večeře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono to s jídlem je asi všude stejné. Mám 3 letou holčinu a taky pořád bojujeme. Mě osvědčilo třeba to, že udělám z jídla trošku šou - nakrájím na rybičky a napichujeme párátkem, nazdobím na talíř do určitého tvaru,… a když nic nefunguje tak uplácím gum.medvědy
- tohle mi funguje u pití, protože by jinak skoro nic nevypila
. Kolikrát si říkám, že na ten pohyb - co má málo jí, ale když jsem slyšela kolik jim toho dávají třeba ve školce - tak jim to asi stačí. Každopádně u plnéh stolu ještě žádné dítě neumřelo hlady
.
Zkusila bych i zeleninu a třeba občas uvařit něco z pohanky, jáhel, … a asi to pořád zkoušet a obměňovat. U nás se chuťě taky střídají - jednou mám chuť na to, jindy na ono… A že si vezme jenom kousek, nevadí - za chvilku třeba zase další kousek
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechutenstvi muze byt zpusobene i nedostatkem zeleza v krvi, pozadala bych doktorku o krevni obraz. Pokud bude vse v poradku, tak bych davala to, co je normalne dostupne a kdyz si kousne jen dvakrat, tak si holt kousne jen dvakrat.
Kdyz neji ovoce, nedal by si zeleninu? Mates miluje rajcata, a rad salatovou okurku, papriku mu teda musim skrabkou oloupat, ale taky si da, varenou brokolici, vareny kvetak, mrkev,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej byl do nedávna to samý,svačinu ne,max. banán odpol jogurt(přitom vím,že ve školce zbodne všechno co mu dají).Najednou přišel zlom.Přijde ze školky,znovu obědvá,svačí 2-3×
večeří a pak má jěště puding nebo něco mléčného ![]()
Já myslím,že prostě nemá takový hlad,zkus nabízet,ale nehroť to ![]()
My máme ke svačině,buď ovoce,jogurt,buchtu,piškoty+aktivia nápoj,sušenky
,Kinder mléčný řez.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co třeba sladké pečivo ? tvarohové buchty, rolády…nebo třeba piškotík - je to pribiňák s piškoty a ovocem. nebo puding ? mrkev s jablíčkem ? něco zabrat musí (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piskotik ma v sobe konzervanty
Jsem cucela jak puk, chtela jsem se podelit s Matesem, ale holt smula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Piskotik ma v sobe konzervantyJsem cucela jak puk, chtela jsem se podelit s Matesem, ale holt smula.
Fakt to takhle řešíč,co má konzervanty a co ne?Samo,že nedáváme co je samý konzervant,barvivo atd,ale nějak tomuhle nerozumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sladké pečivo jen občas, zeleninu vůbec, jen když uvařím v polévce, on je takovej, že vybírá i ovoce z jogurtu, jak je tam kousek borůvky, jahody, tak se mu hned navaluje a dal uz to nechce.pudingy vůbec nejí. Zkusím , sladké pečivo nebo ty rýžové chleby. Mléčné řezy taky nechce a uplácet medvídkama taky nemůžu, protože je nemá rád:-). No je to těžký. Chce pořád jen rybu a br. kaši nebo kuře s bramborem a rajskou, ostatní moc nejí.....většinou vyhraje jen suchý rohlík:-). A to jsem si myslela jakýho mám doma žrouta, najednou obrátil a nechce skoro nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z peciva poradim makovku, tu syn stale zbasti. Tie suche chlebiky - ryzove, kukuricne, pohankove…ma velmi rad, dokonca radsej ako krupky. Vyskusaj polievky. Syn si da radsej na veceru polievku, ako kasu. Len teraz chce iba polievku, bez brambor, cestovin a pod. Tazke mu to rozmixujem a ma iba polievku, ako chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mango k sváče
Ahoj holky dáváte dětem k sváče třeba mango??Nám je 9 měsíců..Mám ho doma tak že bych vyzkoušela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem videla i presnidavku s mangem, tak bych se toho nebala. Akorat na prvni pokus asi povarene, trochu se tim nici alergeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit