Komisní prodej a skrytá vada zboží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12651
27.4.15 15:54

Komisni prodej

Koupila jsem pouzite zbozi v komisnim prodeji. Pri prvnim pouziti jsem zjistila skrytou vadu, ktera brani radnemu pouziti a o ktere prodejce prokazatelne vedel.
Obratila jsem se na zprostredkovatele (majitele obchodu), ktery (pro me bohuzel) pry neni za obchod zodpovedny. Na prodejce mi pry z duvodu ochrany osobnich udaju nemuze dat kontakt.
Jak mam postupovat? Jaka jsou moje prava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
27.4.15 16:16

@jessikka kontakt ti samozřejmě dát musí, resp. zprostředkovat uplatnění práv z vad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.4.15 16:17

Vrátit to zprostředkovateli.
Není pravda že by za zboží nebyl zodpovědný. Bude ti tvrdit že on na tom má jen nějakých 15% a že ti nemůže peníze vrátit atd, ale prostě kecá. Na použité zboží je zákona záruka, která neplatí pouze na běžné opotřebení a na závady které jsou vám při prodeji sděleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.4.15 16:18
@mag píše:
@jessikka kontakt ti samozřejmě dát musí, resp. zprostředkovat uplatnění práv z vad.

no kontakt nesmí (ochrana osobních údajů). ale on sám to musí vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
27.4.15 16:20

@jakanas jelikož on prodej zprostředkoval a zakladatelka uzavřela smlouvu přímo s prodejcem, tak těžko můžeme mluvit o ochraně osobních údajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.4.15 16:53

Vím že to kdysi řešila čoika že smlouvu uzavírá se zprostředkovatele a tám pádem za vše zodpovídá on. Já to tedařešil naposledy pře asi osmi lety, ale nevím o tom že by se mezitím něco změnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák