Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Koupila jsem pouzite zbozi v komisnim prodeji. Pri prvnim pouziti jsem zjistila skrytou vadu, ktera brani radnemu pouziti a o ktere prodejce prokazatelne vedel.
Obratila jsem se na zprostredkovatele (majitele obchodu), ktery (pro me bohuzel) pry neni za obchod zodpovedny. Na prodejce mi pry z duvodu ochrany osobnich udaju nemuze dat kontakt.
Jak mam postupovat? Jaka jsou moje prava?
@jessikka kontakt ti samozřejmě dát musí, resp. zprostředkovat uplatnění práv z vad.
Vrátit to zprostředkovateli.
Není pravda že by za zboží nebyl zodpovědný. Bude ti tvrdit že on na tom má jen nějakých 15% a že ti nemůže peníze vrátit atd, ale prostě kecá. Na použité zboží je zákona záruka, která neplatí pouze na běžné opotřebení a na závady které jsou vám při prodeji sděleny.
@mag píše:
@jessikka kontakt ti samozřejmě dát musí, resp. zprostředkovat uplatnění práv z vad.
no kontakt nesmí (ochrana osobních údajů). ale on sám to musí vyřešit.
@jakanas jelikož on prodej zprostředkoval a zakladatelka uzavřela smlouvu přímo s prodejcem, tak těžko můžeme mluvit o ochraně osobních údajů.
Vím že to kdysi řešila čoika že smlouvu uzavírá se zprostředkovatele a tám pádem za vše zodpovídá on. Já to tedařešil naposledy pře asi osmi lety, ale nevím o tom že by se mezitím něco změnilo