Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten Synflorix a Rotarix jsou jako povinné?No to snad né…Nebo se něco změnilo?
Já jsem teď těhotná a čekám miminko v listopadu.Jsem rozhodnutá očkování Hexou posunout po tom půl roce a MMR dát těsně před školkou.Zároveň budu mít k těm vakcínám homeopatika.Jen se modlím,aby někoho nenapadlo zavést něco dalšího povinného…Proto jsem se lekla,že už se tak stalo a já to přehlédla.
Klára píše:
Ten Synflorix a Rotarix jsou jako povinné?No to snad né…Nebo se něco změnilo?
Neni.
Ale v hodne pripadech se MUDri ani neptaji.
Znam figl,kdy doktor VI,ze rodic nechce napriklad Priorix.
Pichne tedy do jedne nozky a kdyz rodic chce odejit,zazni z doktorovych ust prekvapene:to ale byl Priorix,Hexa je povinna a dame ji az ted,ja si to neuvedomil… ![]()
Tim chci rici,ze kdo VI,nenecha napriklad naockovat najednou.
Ale je mnoho tech,kteri se nepidi…
Nemuseli,nebo to
nepotrebovali
.
Farská,no to jako vážně?To jsou teda šmejdi.Chce se mi zvracet ![]()
Klára píše:
Farská,no to jako vážně?To jsou teda šmejdi.Chce se mi zvracet
Ne,urcite vsichni nejsou.
Jsou i moc fajni doktori,se kterymi to opravdu JE O KOMUNIKACI.Jen je i tohle mozne a ac je to neuveritelne,FUNGUJE TO ![]()
Ano, je nový kalendář, nicméně záleží na dr, někteří se u hexy řídí tím starým, kdy se očkovalo „až“ ve 3m. Já jsem svoji dr slušně požádala, že bych ráda očkovala až v 6m, abychom ušetřili tu jednu dávku a neměla s tím problém.
Myslím, že pokud člověk uvede nějaké rozumné důvody, proč chce očkování nějak upravit, tak spousta dr vyjde vstříc.
Gladys píše:
Ano, je nový kalendář, nicméně záleží na dr, někteří se u hexy řídí tím starým, kdy se očkovalo „až“ ve 3m. Já jsem svoji dr slušně požádala, že bych ráda očkovala až v 6m, abychom ušetřili tu jednu dávku a neměla s tím problém.
Myslím, že pokud člověk uvede nějaké rozumné důvody, proč chce očkování nějak upravit, tak spousta dr vyjde vstříc.
Gladys,
snazim se uz skoro ROK rozdelit hexu.NEMOZNE!
Narok maji pouze deti,ktere jsou nejak jinak vazne nemocne a maji hexu kontraindikovanu.To,ze ma nase 10 mesicni jednu obstrukcni bronchitidu za druhou a potvrzene vzuplanute detske astma?
To na rozdeleni hexy nestaci…
Volala jsem i sama na distributory vakcin.Tam mi vysvetlili,ze je proste faktem,ze pro VSECHNY CESKE DETI je vakcina jmenem PRIORIX HEXA tou nejlepsi moznou volbou.TECKA. ![]()
farska píše:
Nevim,jestli jste si vsimly,holky,ze uz je zavedeny novy schema ockovani od doby,co uz neni povinna tbc v porodce?!
Nejen v 6.tydnu HEXA plus SYNFLORIX.
Navic-a pri tom!!!!!!!!!!!!!!!! je tam jedno ockovani,tusim ROTARIX?!!!OSM VAKCIN VE TRECH VPICHACH.. . .
Jo toho jsem si všimla hexa+synflorix+rotarix. A ještě větičky, co má doktorka na dveřích od čekárny - Po očkování prosím setrvejte alespoň půlhodiny v čekárně nebo v dosahu lékaře… (je to přímo na samolepce od výrobce těchto vakcín). Takže jsou si dobře vědomi, jaké mohou nastat reakce.
farska píše:
Ne,urcite vsichni nejsou.
No jasně
.Myslela jsem samozřejmě ty,o kterých jsi psala,kteří dělají takové podrazy za zády rodičů.Mně jsi tím úplně vyrazila dech.
Farská, obrátila ses i na očkovací centrum v Motole?Tam se to prý řeší. Tam řeší očkování svých dětí nezávisle na dětských lékařích maminky chronicky nemocných dětí nebo dětí, kdy sourozenec zemřel na SIDS. Myslím, že se s vlastní žádostí může obrátit kdokoliv ![]()
Je pravda, že chronicky nemocné děti tam běžní praktici odesílají, protože se „bojí“ rozhodovat.
Co se týče Rotarixu,naše malá prodělala dvoufázové rotaviry, zelené průjmy, vysoké horečky, zvracení, deset dní na kapačkách. Očkovat bych asi nenechala, v nemocnici říkali, že mají i očkované pacienty s rotaviry..
Potom jsou děti očkované ještě na Meningokoka C, bez reakce a následků..
Povinné ale není nic než hexavakcína..
Kvatapka píše:farska píše:Jo toho jsem si všimla hexa+synflorix+rotarix. A ještě větičky, co má doktorka na dveřích od čekárny - Po očkování prosím setrvejte alespoň půlhodiny v čekárně nebo v dosahu lékaře… (je to přímo na samolepce od výrobce těchto vakcín). Takže jsou si dobře vědomi, jaké mohou nastat reakce.
Nevim,jestli jste si vsimly,holky,ze uz je zavedeny novy schema ockovani od doby,co uz neni povinna tbc v porodce?!
Nejen v 6.tydnu HEXA plus SYNFLORIX.
Navic-a pri tom!!!!!!!!!!!!!!!! je tam jedno ockovani,tusim ROTARIX?!!!OSM VAKCIN VE TRECH VPICHACH.. . .
To by melo byt pravidlem,myslim z duvodu anafylaktickeho soku nebo tak nejak
![]()
Klára píše:farska píše:No jasně
Ne,urcite vsichni nejsou..Myslela jsem samozřejmě ty,o kterých jsi psala,kteří dělají takové podrazy za zády rodičů.Mně jsi tím úplně vyrazila dech.
Jasny,ja to pochopila:-)Jen jsem nechtela,aby se hazeli vsichni pediatri do jednoho pytle
![]()
Nečetla jsem celou diskusi, ale mám připomínku:
https://www.emimino.cz/…odpovednost/
Příspěvek upraven 19.06.11 v 13:16
Ahoj,
malou ceka urcite jeste MMR (zardenky,spalnicky…). Ja teda nechala maleho ockovat podle kalendare (coz uz priste neudela, i kdyz nemel zadny okamzity reakce), krome prave zminene MMR vakciny. Doktorce jsem na rovinu rekla, ze to chci odlozit minimalne do dvou let veku. Nakonec dostal prvni davku ve 2,5letech a druhou jsem uplne odmitla (to se pry muze). Ale stejne mela doktorka i sestra reci, ale to je mi vcelku fuk.
Neockuju nic navic. Zatim. Premyslim o zloutence, ale rikam si, ze vzhledem k tomu, co vsechno uz mel malej v puse, tak by ji uz chytil
. Co se klistovky tyce, tak u malych deti je pry prubeh mirny
a ze je dulezitejsi naockovat lidi po 50tce. Tadeas tedy uz jedno kliste mel, ale ja to nejak nehrotim. Taky jsme porad venku.
Tot vse.
Takze drzim pesti s vyjednavanim.
j
No tak v 6ti tydnech to zcela urcite ockovat nenecham, to jsem si jista.a na rotaviri ockovat nebudu vubec, proste to nedam. Prijde mi to zbytecny prat do tak maleho telicka takovych jedu. Ockovat necham to nutne a vse pozdeji.