Priorix a sluníčko po očkování?

160
9.6.11 22:50

Proirix a sluničko po očkování?

Zdravím Vás všechny,které máte strach s tohoto očkování.
I já ho mám,malý měl na první dávku reakci, 40 teplota a osypal se.
Dr.mi řekla,že jsme jediní :-D .
Teď nás čeká přeočkování v 23 měsíci a máme jet na dovolenou.
Holky prosím Vás,nevíte zda se po celou dobu té inkubační doby nemůže chodit na slunce,nebo jen ten den kdy se očkuje?
Já mám už nervy.
Poprvé nám napsala Fenistil kapky 3krát denně 10 kapek a půl ditiadenu,ale nebylo horko :nevim: .Bojím se jak čert,ať malý netrpí,on je chudinka už tak často nemocný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
10.6.11 00:15

já bych to očkování asi odložila až po dovolené… i kdyby na první dávku reakce nebyla… :nevim: nerada někam těsně po očkování s prckem jezdím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.6.11 07:08

No nás čeká první očkování Priorixem v září, vycházelo nám to na srpen, ale doktorka mi řekla, že v létě to neočkuje kvůli sluníčku, tak máme přijít až v září. Nevím jaký tam může být rozptyl u toho dalšího očkování, ale jestli to jde posunout tak bych to odložila až po dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
10.6.11 09:20

očkování mají určitou vůli na posuny termínů. domluvila bych se s doktorkou buď až po dovolené, nejlépe až na podzim. ale zase druhá dávka se musí do určité doby dát, abyste nemuseli očkovat komplet celé… dohodni se s doktorkou. určitě ti vyjde vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.6.11 09:24

Před dovolenou bych neočkovala a očko odložila - už jen proto, abych si jí pořádně užila a neřešila nějaké reakce dítěte. Na sluníčko by se nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
10.6.11 13:02

Tak já dnes byla u mudr.Chtěla jsem to odložit na září,očkovat se má 21 až 25 měsíc a v září nám bude 25 měsíců.Jenže malý byl očkovaný 30.11.2010 a druhá dávka se musí dát do půl roku.
Teď je nemocný,takže okud se udržíme zdarví tak koncem června.
Mudr.povídala,že na slunce se nemůže tak 3 až 4 dny.
Tak nás to bohužel nemine a dovo asi posuneme.
Jejda,jen ať nemá reakci jak minule.
V těch horkách si to nedovedu představit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
10.6.11 13:52
steka píše:
Tak já dnes byla u mudr.Chtěla jsem to odložit na září,očkovat se má 21 až 25 měsíc a v září nám bude 25 měsíců.Jenže malý byl očkovaný 30.11.2010 a druhá dávka se musí dát do půl roku.
Teď je nemocný,takže okud se udržíme zdarví tak koncem června.
Mudr.povídala,že na slunce se nemůže tak 3 až 4 dny.
Tak nás to bohužel nemine a dovo asi posuneme.
Jejda,jen ať nemá reakci jak minule.
V těch horkách si to nedovedu představit :oops:

Nechci rýpat, ale pokud je reakce s tak vysokou horečkou, je další podání vakcíny kontraindikováno. Nechala bych malému udělat test protilátek, protože jedna dávka je většinou dostačující…
Jinak druhá dávka má rozpětí až deset měsíců po první, takže bych ho očkovat nedala a posunula to na příznivější dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.6.11 14:26

http://www.leky.sukl.cz/…e/detail.php?…

přeočkování má bejt 6 - 10 měsíců po první dávce, takže já bych fakt trvala na tom, že to očkování odložíte až po té dovolené… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.6.11 14:46

Peggy, od kud čerpáš informaci, že horečka 40 je KI k přeočkování?
Jinak jsem taky pro odložení 6 měsíců určitě není maximum. Já byla v 18ti měsících, s doktorkou jsem se domluvila, že mám ve dvou letech zavolat a domluvit si termín přeočkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
10.6.11 15:09

u nas sa ockuje 1. davka v 15.mesiaci,
2.davka v 11.roku.. tak isto staci druhu davku po dovolenke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.6.11 21:56

Ahoj holky,díky Vám moc za Vaše příspěvky.
Zítra jdu k dr. na výsledky moče,tak se jí na to znovu zeptám.
Malý má stejně pořád zvýšenou teplotu a frká.
A ona říkala,že musí být 4 dny bez teplot a pak být 14 dní zdravý.
Zatím už týden máme furt zvýšenou a začal ještě více frkat.
Třeba se to posune samo.
Jsem ráda,že něco takového existuje(myslím tím tento portál) a můžeme si navzájem radit. :dance: Zatím díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
7.9.13 09:33

Maminky, včera jsme byli na očkování Priorixem a nějak jsem zapomněla, jak to doktor říkal: nesmí se na sluníčko první dva dny? Nebo jak dlouho? Syn měl po některých vakcínách ekzémy, tak se mi nechce to prodělávat znovu a raději budu opatrná, než toho pak litovat. Díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek