Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky naši dr.(dětská i můj), doporučují zůstat po očkování půl hodiny v čekárně. Mají to tam tučně napsané.
O praktikách, co píše Farská, že první naočkuje prevenar, potom povinnou hexu, slyším poprvé. U nás všichni praktici předem říkají, co a proč očkují. Informují rodiče dopředu, hned po narození dítěte, aby se mohli rozhodnout.
Toto by si snad nikdo nedovolil
Nebo lékař sám má provize z toho, aby naočkoval co nejvíc pneumokoků? Nebo je to zájem státu? ![]()
Jana206 píše:
Farská, obrátila ses i na očkovací centrum v Motole?Tam se to prý řeší. Tam řeší očkování svých dětí nezávisle na dětských lékařích maminky chronicky nemocných dětí nebo dětí, kdy sourozenec zemřel na SIDS. Myslím, že se s vlastní žádostí může obrátit kdokoliv
Je pravda, že chronicky nemocné děti tam běžní praktici odesílají, protože se „bojí“ rozhodovat.Co se týče Rotarixu,naše malá prodělala dvoufázové rotaviry, zelené průjmy, vysoké horečky, zvracení, deset dní na kapačkách. Očkovat bych asi nenechala, v nemocnici říkali, že mají i očkované pacienty s rotaviry..
Potom jsou děti očkované ještě na Meningokoka C, bez reakce a následků..
Povinné ale není nic než hexavakcína..
Neobratila,Jani.Jsme ze Severni Moravy,od Pradedu…Ale mozna nam nic jineho nakonec nezbude.. ![]()
farska píše:Jana206 píše:Neobratila,Jani.Jsme ze Severni Moravy,od Pradedu…Ale mozna nam nic jineho nakonec nezbude..
Farská, obrátila ses i na očkovací centrum v Motole?Tam se to prý řeší. Tam řeší očkování svých dětí nezávisle na dětských lékařích maminky chronicky nemocných dětí nebo dětí, kdy sourozenec zemřel na SIDS. Myslím, že se s vlastní žádostí může obrátit kdokoliv
Je pravda, že chronicky nemocné děti tam běžní praktici odesílají, protože se „bojí“ rozhodovat.Co se týče Rotarixu,naše malá prodělala dvoufázové rotaviry, zelené průjmy, vysoké horečky, zvracení, deset dní na kapačkách. Očkovat bych asi nenechala, v nemocnici říkali, že mají i očkované pacienty s rotaviry..
Potom jsou děti očkované ještě na Meningokoka C, bez reakce a následků..
Povinné ale není nic než hexavakcína..
Myslím, že je to jediná možnost. Obrací se tam i lidé z opačných konců republiky. Myslím, že podobné centrum jinde v ČR není..
Snad budeš mít štěstí tam ![]()
Příspěvek upraven 19.06.11 v 13:18
Jana206 píše:
Taky naši dr.(dětská i můj), doporučují zůstat po očkování půl hodiny v čekárně. Mají to tam tučně napsané.O praktikách, co píše Farská, že první naočkuje prevenar, potom povinnou hexu, slyším poprvé. U nás všichni praktici předem říkají, co a proč očkují. Informují rodiče dopředu, hned po narození dítěte, aby se mohli rozhodnout.
Toto by si snad nikdo nedovolilNebo lékař sám má provize z toho, aby naočkoval co nejvíc pneumokoků? Nebo je to zájem státu?
Ja bych to tipovala na ty provize,Jani ![]()
farska píše:
Ja to zkusim,Jani.Dekuju
Já jsem někde četla - v souvislosti s chronicky nemocnými dětmi, že jedině očkovací centrum v Motole má právo naočkovat(rozhodnout o očkování) podle starého schématu - už nevím, jak se ta vakcína jmenovala a později jen tam můžeš získat místo Priorixu Trivivac..
Někomu to vyřizují obvodní dr., přes to centrum. Je taky možné, že vaší dr. se do toho nechce - oddůvodňování, papírování atd. Práce navíc. Ale možná to tak není, vaši dr. neznám..
Co se týče provizí lékařů, já jsem si myslela, že to očkování dětem platí stát a je v zájmu státu šetřit
I když nevím, jaká je skutečná cena vakcíny. Vakcínu, za kterou jsme v r. 2006 dali přes 2000 stála o 2 a půl roku později jen pár stovek, které nám stejně proplatila pojišťovna. Myslím konkrétně ten Prevenar.Dcera dostala poslední dávku v době, kdy už to menší děti měly zdarma, nám to pojišťovna proplatila, ale koupit jsem si to musela sama - za cenu téměř třetinovou jako dřív..
Jana206 píše:farska píše:
Ja to zkusim,Jani.DekujuJá jsem někde četla - v souvislosti s chronicky nemocnými dětmi, že jedině očkovací centrum v Motole má právo naočkovat(rozhodnout o očkování) podle starého schématu - už nevím, jak se ta vakcína jmenovala a později jen tam můžeš získat místo Priorixu Trivivac..
Co se týče provizí lékařů, já jsem si myslela, že to očkování dětem platí stát a je v zájmu státu šetřit
Někomu to vyřizují obvodní dr., přes to centrum. Je taky možné, že vaší dr. se do toho nechce - oddůvodňování, papírování atd. Práce navíc. Ale možná to tak není, vaši dr. neznám..I když nevím, jaká je skutečná cena vakcíny. Vakcínu, za kterou jsme v r. 2006 dali přes 2000 stála o 2 a půl roku později jen pár stovek, které nám stejně proplatila pojišťovna. Myslím konkrétně ten Prevenar.Dcera dostala poslední dávku v době, kdy už to menší děti měly zdarma, nám to pojišťovna proplatila, ale koupit jsem si to musela sama - za cenu téměř třetinovou jako dřív..
OT: Mě naše dětská tvrdila, že Priorix je šetrnější než Trivivac…
Víte někdo, jak to teda je?
j.a.n.i1 píše:lucavlachova píše:Promiň, ale jediný pitomec, který si vymyslel očkování proti pneumokoku jsi TY!!!! To, že nějaké očkování platí pojišťovna ještě neznamená, že ho musíš dát, ty ses tak rozhodla, tak to neházej na druhé.
Já ti klidně můj názor písnu sem,malá byla očkovaná jen hexa nikdy horečka nic,pak se ti pitomci usmislely očkování proti pneumokokům.Malej byl očkovanej až po půl roce kdy se mu nehojilo a stále nic moc ramínko,nožička kde byl synflorih nateklá v místě očkování,malej pokaždé horečky 39,5 a to 3 dny,na nožku jsem dávala tvaroh,vlažné koupele.Dokonce i dr na ORL mi říkala že jak se začlo očkovat tak má zvíšený počet píchaných oušek
Tak hele mě se nikdo na nic neptal jestli chci nebo ne a jestli jsem se slovem pitomci někoho dotkla tak se omlouvám,ale nechápu proč když už očkují to nedají každé zvlášť takže se prosím nenavážej že já jsem pitomec napsala jsem svůj názor a to co bylo kolem nic víc ![]()
Luminar píše:
Nečetla jsem celou diskusi, ale mám připomínku: Příspěvek upraven 19.06.11 v 13:16
Ano, to je velice podivné a zarážející.
Za následky očkování nese odpovědnost lékař .
(4.otazník)
neprihl.FARSKA píše:Klára píše:
Ten Synflorix a Rotarix jsou jako povinné?No to snad né…Nebo se něco změnilo?Neni.
Tim chci rici,ze kdo VI,nenecha napriklad naockovat najednou.
Ale v hodne pripadech se MUDri ani neptaji.
Znam figl,kdy doktor VI,ze rodic nechce napriklad Priorix.
Pichne tedy do jedne nozky a kdyz rodic chce odejit,zazni z doktorovych ust prekvapene:to ale byl Priorix,Hexa je povinna a dame ji az ted,ja si to neuvedomil…
Ale je mnoho tech,kteri se nepidi…
Nemuseli,nebo tonepotrebovali
.
Gladys píše:
Doporučuju sepsat hlášení s dr. On to totiž nikdo nedělá… Minimálně ten obrovský otok je v přímé souvislosti s očkováním.Jinak promiňte, ale formulace „oni si vymysleli pneumokoka“ nebo „syna mi naočkovali, i když nebyl fit“, trochu se zamyslete, kdo je za vaše dítě zodpovědný. Váš doktor to kupodivu není. Vaše dítě má dva zákonné zástupce většinou a jednomu říká mami a druhému tati…
Jinak pokud je hexavakcína očkovaná od 6m a výš, tak stačí pouze 3dávky a ne 4, jak je uvedené v očkovacím kalendáři, je to i v příbalovém letáku.
Já se nad tím zamýšlela až tak, že mi bylo doktorkami řečeno, že jim fušuju do řemesla a že se nic stát nemůže…holt doktorům věřím a za svým jsem si dostatečně nestála.
Gladys: jinak možná jsem to blbě napsala, ale tak jak si to pochopila to, to myšleno nebylo…prostě mi ho naočkovali doktoři, já do něho jehlou nepíchám ![]()
vsak mi nejaka dobra dusa posle odkaz na diskusiu neockujucich? prave to riesim, po tom ako kamaratkin syn zostal po hexe hyperaktivny plus panicky strach z ludi plus atopicky exem- dok to vyhodnotila ako atypicku reakciu a maly je oslobodeny od dalsich ockovani.
odporucan precitat si:
http://www.slobodavockovani.sk/…-o-ockovani/
soldi píše:
vsak mi nejaka dobra dusa posle odkaz na diskusiu neockujucich? prave to riesim, po tom ako kamaratkin syn zostal po hexe hyperaktivny plus panicky strach z ludi plus atopicky exem- dok to vyhodnotila ako atypicku reakciu a maly je oslobodeny od dalsich ockovani.odporucan precitat si:
http://www.slobodavockovani.sk/…-o-ockovani/
Soldi,
presne tohle ockovani nastartovalo atopak a periodicke horecky u me treti dcery.Bohuzel,zadny z doktoru neuznal,ze je to reakce po hexe!!!
Tva akamaradka ma supr pediatra,tleskam / a zavidim/
![]()