Komplikace po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
19.6.11 19:36

No, mě by zajímalo, jak dlouho po očkování jsou příznaky a problémy přisuzovány očkování. Například ten atopák, horečky apodobně a taky jak a kdo řekne, že hyperaktivita a změna v chování děcka je od očkování a kdy se to objeví, jestli hned nebo až později. Mě by tohle dost zajímalo. Bojím se toho, že když měla teď takovou reakci, že se k tomu přidá ještě něco horšího. A taky by mě zajímalo, když měla první očkování asi v 5ti měsících a teď třetí, jestli má mít ještě 4.? Protože to bych už nenechala.Bojím se, že by přišlo ještě horší reakce. Včera mi na pohotovosti stačilo, že jsme malou museli držet čtyři, aby jí nabrali krev, museli jí to přepichovat, protože jí měla hustou jak nepila skoro a ještě zaváděli kanylu na kapačku. Hodinu jsem jí uklidnovala, ale nemohla přestat plakat. Rvalo a rve mi to srdce a chci se tomu vyhnout. Ale zase se bojím, že když něco z očkovaných nemocí chytí, že si to budu vyčítat. Tak kde je ta pravda, kde je to správné? Naše pediatrička tvrdí, že toto není následek očkování, v nemocnici mi dvě doktorky nezávisle na sobě řekly, že je, kor když měla velkou horkou a červenou zduřeninu.

• Citovat
  • Upravit
44198
19.6.11 20:21

Caty, jde o to, k čemu se víc kloníš, čemu věříš. Já nejsem zastánce žádných alternativních směrů, nevěřím, že očkování způsobuje autismus - jeho příčina je jinde a je pravda, že pravé příčiny jsou ještě neprozkoumané..
Je to stejná blbost, že např. narkoza způsobuje autismus nebo jiné duševní poruchy. To by bylo autistů. Je pravda, že lidé nějak nemocní, po operacích, jsou náchylnější ke vzniku duševních poruch v pozdějším věku(deprese, schizofrenie), ale podle mě to není vina narkozy při operaci, ale celkovou nemocí(tělesnou), která se promítá do celé osobnosti a myšlení..

Díky očkování se podařilo vymýtit závažné nemoci, na které dřív lidé umírali. Nejsem pro to, prát vakcíny do dítěte jednu za druhou a za každou cenu. S rozumem, ale pro mě jako pro člověka se sníženou imunitou je důležité, aby lidi kolem mě byli proočkováni, aby se tu nešířili závažné nemoci, které bychom právě my mohli odskákat..A právě my nemocní bychom měli mít největší „právo“ být neočkovaní, protože očkování pro nás může představovat větší riziko než pro zdravou populaci. Ale samozdřejmě je potřeba individuálně posoudit, většinou benefit očkování převažuje riziko.. Takže to chápu i z této stránky..

Pravdu Ti nikdo neřekne, i pediatři mohou mít na stejnou věc odlišný názor. Naše mudr. je pro očkování, přesto ne každého a vždy. Ale dokáže mě přesvědčit o pozitivních účincích očkování. Očkuje svoje malá vnoučata..

Pokud máš panický strach z očkování, neočkuj..Nikdo Ti to přikázat nemůže. Dívám se na metřík Tvé holčičky, má něco málo přes rok a už teď při její nemoci panicky šílíš(nedivím se Ti a chápu). Já si myslím, že bude hůř, přijdou ještě horší situace, kdy můžeš mít strach o dítě..Samozdřejmě nikomu nepřeju, ani sobě :hug:

Nic není bez rizika, ani to očkování..Každý si to musí zvážit sám..Myslím si, že lékař by měl být poradcem, spolurozhodovat a být spoluzodpovědný za očkované dítě. Protože ne každý rodič má na to, aby rozeznal, které informace jsou skutečně odborné a hlavně si je správně interpretoval.A poznal, co je skutečně vhodné právě pro to konkrétní dítě. To se bohužel často neděje, ať už je názor lékaře jakýkoliv.. Takže chápu i ty výroky „naočkovali mi dítě“, „vymysleli vakcínu“

Farská, já jsem nikde nepsala, že je Trivivac lepší než Priorix, naopak, synovi jsem Priorix platila, ještě nebyl zdarma, ale taky jsem ten názor četla.A vím o případech, kdy byl očkovacím centrem k vůli nemoci dítěte doporučen právě Trivivac. A jeden „alternativní“ dr. u nás ve městě doporučoval rodičům očkování Trivivacem co to šlo, od Priorixu je odrazoval :nevim:
Dál jsem nezkoumala, naše dr. doporučila Priorix, byl bez reakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.6.11 20:39
Jana206 píše:
Caty, jde o to, k čemu se víc kloníš, čemu věříš. Já nejsem zastánce žádných alternativních směrů, nevěřím, že očkování způsobuje autismus - jeho příčina je jinde a je pravda, že pravé příčiny jsou ještě neprozkoumané..
Je to stejná blbost, že např. narkoza způsobuje autismus nebo jiné duševní poruchy. To by bylo autistů. Je pravda, že lidé nějak nemocní, po operacích, jsou náchylnější ke vzniku duševních poruch v pozdějším věku(deprese, schizofrenie), ale podle mě to není vina narkozy při operaci, ale celkovou nemocí(tělesnou), která se promítá do celé osobnosti a myšlení..

Díky očkování se podařilo vymýtit závažné nemoci, na které dřív lidé umírali. Nejsem pro to, prát vakcíny do dítěte jednu za druhou a za každou cenu. S rozumem, ale pro mě jako pro člověka se sníženou imunitou je důležité, aby lidi kolem mě byli proočkováni, aby se tu nešířili závažné nemoci, které bychom právě my mohli odskákat..A právě my nemocní bychom měli mít největší „právo“ být neočkovaní, protože očkování pro nás může představovat větší riziko než pro zdravou populaci. Ale samozdřejmě je potřeba individuálně posoudit, většinou benefit očkování převažuje riziko.. Takže to chápu i z této stránky..

Pravdu Ti nikdo neřekne, i pediatři mohou mít na stejnou věc odlišný názor. Naše mudr. je pro očkování, přesto ne každého a vždy. Ale dokáže mě přesvědčit o pozitivních účincích očkování. Očkuje svoje malá vnoučata..

Pokud máš panický strach z očkování, neočkuj..Nikdo Ti to přikázat nemůže. Dívám se na metřík Tvé holčičky, má něco málo přes rok a už teď při její nemoci panicky šílíš(nedivím se Ti a chápu). Já si myslím, že bude hůř, přijdou ještě horší situace, kdy můžeš mít strach o dítě..Samozdřejmě nikomu nepřeju, ani sobě :hug:

Nic není bez rizika, ani to očkování..Každý si to musí zvážit sám..Myslím si, že lékař by měl být poradcem, spolurozhodovat a být spoluzodpovědný za očkované dítě. Protože ne každý rodič má na to, aby rozeznal, které informace jsou skutečně odborné a hlavně si je správně interpretoval.A poznal, co je skutečně vhodné právě pro to konkrétní dítě. To se bohužel často neděje, ať už je názor lékaře jakýkoliv.. Takže chápu i ty výroky „naočkovali mi dítě“, „vymysleli vakcínu“

Farská, já jsem nikde nepsala, že je Trivivac lepší než Priorix, naopak, synovi jsem Priorix platila, ještě nebyl zdarma, ale taky jsem ten názor četla.A vím o případech, kdy byl očkovacím centrem k vůli nemoci dítěte doporučen právě Trivivac. A jeden „alternativní“ dr. u nás ve městě doporučoval rodičům očkování Trivivacem co to šlo, od Priorixu je odrazoval :nevim:

Jani,
precti si znova DRUHOU VETU. :oops: :oops: ‚JEHO PRICINA JE JINDE.......PRAVE PRICINY JSOU JESTE NEPROZKOUMANE‘ :?: :think:

A Trivivac vs Priorix jsem ja nikde neresila… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.6.11 20:43
farska píše:
Jana206 píše:

Jani,
precti si znova DRUHOU VETU. :oops: :oops:

Farská, promiň, to nebyla reakce na Tvoji myšlenku, ale myslím na rébi :oops: Jsem si to spletla..Ona mě citovala a psala, že jim dr. říkala, že je Priorix bezpečnější než Trivivac, já s tím souhlasím..Jen jsem se spletla, nějak se mi vnuklo, že jsi to psala ty :oops: :pocitac:
Ptala se, jak to je..To stejně nikdo neřekne, je to zase věc názorů :mrgreen:

Každopádně jsem opravdu četla o případech, kdy byl dítěti doporučen Trivivac místo priorixu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.6.11 20:44

A co s tou druhou větou, mám tam nějakou chybu, překlep? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.6.11 20:50

Jani,
ty chyby nedelas :huban:
Ne,v tom to neni.Napsalas ,ze pricina autismu kazdopadne NENI V OCKOVANI.
A ve stejne vete jednim dechem dodavas,ze PRICINY NEJSOU PORADNE PROZKOUMANE!
Rozumis tomu,co myslim?Jak si to odporuje? :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.6.11 20:53
farska píše:
Jana206 píše:

Jani,
precti si znova DRUHOU VETU. :oops: :oops: ‚JEHO PRICINA JE JINDE.......PRAVE PRICINY JSOU JESTE NEPROZKOUMANE‘ :?: :think:

Jj, už chápu :kytka: Ale nemůžeme vše na očkování svádět. I když jsou pravé příčiny neprozkoumané, není nikde psáno, že očkování je ta hlavní, jediná a prvotní příčina..

O skutečných příčinách autismu se ví málo, ale usuzuje se, že je to kombinace vnitřních faktorů organismu člověka a vnějšího prostředí. Samozdřejmě, že nikdo nemůže vyloučit, že k rozvoji očkování nemůže přispět, ale pro mě je to informace málo významná. Tak nějak tomu nevěřím..Ale nechci rozvíjet dál konflikt, jestli očkovat nebo neočkovat. Reagovala jsem na Caty, která se na jedné straně bojí očkování, ale na druhé straně nemocí, proti kterým nenechá děti očkovat..To se bojíme všechny. Jde o to, jak vyhodnotíme rizika :mavam: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.6.11 20:59

JANA 2006… Děkuju za tvojí reakci. Bez emocí, bez výčitek, napadání, pohrdání. Věcně vysvětlen tvůj názor a postoj, pro a proti. Tohle je pak diskuse na provni, ne napadání, urážení apodobně.
Víš, já bych byla nejrači sama,kdyby se mohla dcerka rozohodnout sama, jestli chce nebo nechce být očkována a případně jakým způsobem.Chápu, ale že já jsem rodič a já to musím rozhodnout.
Nejhorší je, že prostě NEVÍM. Jako dobrý argument mi přijde, že když má takovouto reakci na oslabenou vakcínu, tak jak by pak vypadala reakce na samotnou nemoc…a to je to čeho se bojím a co mě nahlodává. Já očkovat chci, ale chci očkovat co nejšetrněji a chci očkovat to, co je opravdu nutné a zapotřebí.CHci očkovat nemoc, která může mít opravdu špatné následky a nelze dobře léčit. Ale nemoc, která jde léčit mi přijde zbytečná očkovat, zbytečný zásah do organismu. Ale kdo mi řekne, co je a co není nebezpečná nemoc, že? Musím si to sama najít, vyhledat a přečíst. Vím, že nenechám očkovat proti rotavirům, proti klíšťovce, chřipce. Ale tak jako jsem si byla tímto jistá, jsem si byla i jistá, že určitě nechám očkovat na meningokoka, doufám, že to píšu správně. Následky této nemoci mi přijdou strašné a hlavně, když už se na něj přijde, je většinou už pozdě a zle. Očkování proti chřipce mi přijde zbytečné.
Můj vnitřní pocit a přesvědčení je pro očkování, ale pro šetrnějí, rozdělit hexavakcínu do těch rlzných nemocí a očkovat postupně. Nebyl by to snad takový zásah pro organismus.
A ano, mám panickou hrůzu, že to bude mít ještě nějaké horší následky, zároveň si říkám, že to může a nemusí být právě tím. Je mi jasné, že to takový účinek mohlo mít protože byla třeba oslabená. Pak ale nevím, proč se před očkování alespon nenabere krev na leukocyty, sedimku a CRP?? To by byl snad jasný ukazatel toho, zda je nebo není organismus připravený na očkování nebo není. Podle mě, kdyby se toto dělalo jako preventivní opatření, těch špatných reakcí by bylo míň. Ale možná se pletu, to je můj názor.

• Citovat
  • Upravit
30309
19.6.11 21:03
Jana206 píše:
farska píše:
Jana206 píše:

Jani,

Jj, už chápu :kytka: Ale nemůžeme vše na očkování svádět. I když jsou pravé příčiny neprozkoumané, není nikde psáno, že očkování je ta hlavní, jediná a prvotní příčina..

O skutečných příčinách autismu se ví málo, ale usuzuje se, že je to kombinace vnitřních faktorů organismu člověka a vnějšího prostředí. Samozdřejmě, že nikdo nemůže vyloučit, že k rozvoji očkování nemůže přispět, ale pro mě je to informace málo významná. Tak nějak tomu nevěřím..Ale nechci rozvíjet dál konflikt, jestli očkovat nebo neočkovat. Reagovala jsem na Caty, která se na jedné straně bojí očkování, ale na druhé straně nemocí, proti kterým nenechá děti očkovat..To se bojíme všechny. Jde o to, jak vyhodnotíme rizika :mavam: ..

Presne :palec:
Vyhodnoceni RIZIK,to je PRESNY-POD TO SE PODEPISUJU :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.6.11 21:14

Caty,
prozilas/prozivas u dcerky poockovaci reakci,coz je neco,co 90procent z nas, z mamin zamyslejicimi se nad neockovanim ,potkalo taky-a vesmes je donutilo prehodnotit duveru v ockovani
A s tim,ruku v ruce,uz slo patrani-zjistovani-vyhodnocovani rizik/Jani :palec: /a v mem pripade/jiste nejen v mem/ŠOK. Šok roste umerne objemu poznatku.A taky rodic zacne citit tu obrovskou tihu,tihu ZODPOVEDNOSTI!
Uz to neni jako predtim-u mne uz teda ne.Tytam jsou doby,kdy jsem nejstarsi dceri nechala naockovat nejen povinne,ale vsechny nepovinne / :zed: /vakciny.Ted uz bych proste …nemohla :-?

A o duverev to,ze doktor VI,co picha,zna NEGATIVA A POZITIVA a UMI JE PODAT SROZUMITELNE RODICI,o tom se rozepisovat nema smysl.To bychom tady byly jeste hodne dlouho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.6.11 22:19

Já hodně přemýšlím nad tím, zda to očkování je opravdu tak dobré, nutné a účinné nebo jde jen o byznys firem? Asi jako to bylo očkování proti prasečí chřipce. Vypuklad panika, stát nakoupil vakcíny a nikdo se nenechal očkovat, tak to nařídili a stejně se tomu většina lidí vyhla. Šlo prostě o byznys a o to se těch vakcín zbavit.
Kdyby se očkovalo proti blbosti, to by bylo jiná :mrgreen:
Ale když jsem čekala dcerku tak jsem se o to hodně zajímala a někteří lidi v mém okolí mi dosti nadávali. Hlavně jsem chtěla třeba posunout očkování na TBC až okolo měsíce, což mi tedy bylo vyvráceno, že to je blbost je to nutné očkování a bez toho to nejde. No a rok na to se očkování zrušilo. Proč?Najednou neplatí co platilo a tak to může být s ostatním očkováním. Uznávám, že se spousta nemocí vytratila právě, když se začalo očkovat, ale taky jde proti těmto nemocem už taky bojovat a léčit je.
Jo, naše společnost je proočkovaná a výskyt těch nemocí je minimální nebo vůbec, ale jsou volné hranice. Putuje sem spousta lidí ze států, kde proočkovanost není a tyto nemoci se vyskytují.
Proč se nenařídí tedy očkování přistěhovalcům a lidém putujícím sem z těchto zemí?
Pro mě vpřípadě očkování není jednoznačné pro a proti, ale vím, že si nebudu jistá ani jedním rozhodnutím. Vadí mi, že má dcerka antibiotika, už druhá a je jí 14.měsíců.To mi prostě vadí. V nemocnici nás posílali na infekční, takže to asi reakce na očkování byla ač mi má doktorka tvrdila,že není.
Zajímalo by mě, když nenechám očkovat čtvrtou dávku, jestli potom ty co už naočkované máme mely smysl nebo to bylo zbytečné.Bojím se, že při další dávce by to mohlo být ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
2036
20.6.11 06:03

Caty,

je mi lito, ze se tohle tvoji holccice stalo. S temi problemy ‚po‘ ockovani je to tak trochu nejasne. Kazdy doktor to vidi jinak. Nekdy ti doktor rekne, ze ani kdyz ti dite pomalu zkolabuje primo v ordinaci/cekarne, nesouvisi to v zadnem pripadne s ockovanim. Jiny ti zase klidne potvrdi, ze nasledne vyskytnute ‚problemy‘ mohou a pravdepodobne maji primou souvislost.

Jestli bude mit jeste nejake ‚nasledky‘ se ted momentalne opravdu neda rict.

Ja vim, nejsem doktor, takze muj nazor ber s rezervou. Podle meho nazoru byly problemy zpusobene ockovanim. Kde je pravda? Co ti rika matersky instinkt?

Drzim tve holcicce palce a tobe preju pevne nervy! :hug:

Caty píše:
No, mě by zajímalo, jak dlouho po očkování jsou příznaky a problémy přisuzovány očkování. Například ten atopák, horečky apodobně a taky jak a kdo řekne, že hyperaktivita a změna v chování děcka je od očkování a kdy se to objeví, jestli hned nebo až později. Mě by tohle dost zajímalo. Bojím se toho, že když měla teď takovou reakci, že se k tomu přidá ještě něco horšího. A taky by mě zajímalo, když měla první očkování asi v 5ti měsících a teď třetí, jestli má mít ještě 4.? Protože to bych už nenechala.Bojím se, že by přišlo ještě horší reakce. Včera mi na pohotovosti stačilo, že jsme malou museli držet čtyři, aby jí nabrali krev, museli jí to přepichovat, protože jí měla hustou jak nepila skoro a ještě zaváděli kanylu na kapačku. Hodinu jsem jí uklidnovala, ale nemohla přestat plakat. Rvalo a rve mi to srdce a chci se tomu vyhnout. Ale zase se bojím, že když něco z očkovaných nemocí chytí, že si to budu vyčítat. Tak kde je ta pravda, kde je to správné? Naše pediatrička tvrdí, že toto není následek očkování, v nemocnici mi dvě doktorky nezávisle na sobě řekly, že je, kor když měla velkou horkou a červenou zduřeninu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
20.6.11 06:21

Jana206 píše:

„Díky očkování se podařilo vymýtit závažné nemoci, na které dřív lidé umírali.“ - neni obecne pravda. Ono to bylo hlavne zvysenou hygienou.

„…S rozumem, ale pro mě jako pro člověka se sníženou imunitou je důležité, aby lidi kolem mě byli proočkováni, aby se tu nešířili závažné nemoci, které bychom právě my mohli odskákat…“ - vakciny nejsou 100% ucinne, a tak se ty nemoci, ktere se v dnesni dobe porad vyskytuji, stejne siri dal.

„A právě my nemocní bychom měli mít největší "právo“ být neočkovaní, protože očkování pro nás může představovat větší riziko než pro zdravou populaci." - Je mi uprimne lito, ze jsi (at uz jakkoliv) nemocna. To myslim bez jakekoliv ironie. Omlouvam se vsak, ze moje dite nebude slouzit jako pokusny kralik pro vseobecne blaho populace. Stejne tak nevyzaduji po ostatnich, aby tohle delali kvuli nam.

„Očkuje svoje malá vnoučata..“ - Zajima se vase mudr o ockovani nad povinny ramec? Tedy nad to, ze ockovani je prospesne a neskodne? Vi, co jednotlive vakciny obsahuji? A kolik zhruba je na ne negativnich reportu? V CR a v zahranici?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.6.11 08:36
Boomer píše:

Jana206 píše:

„Díky očkování se podařilo vymýtit závažné nemoci, na které dřív lidé umírali.“ - neni obecne pravda. Ono to bylo hlavne zvysenou hygienou.

„…S rozumem, ale pro mě jako pro člověka se sníženou imunitou je důležité, aby lidi kolem mě byli proočkováni, aby se tu nešířili závažné nemoci, které bychom právě my mohli odskákat…“ - vakciny nejsou 100% ucinne, a tak se ty nemoci, ktere se v dnesni dobe porad vyskytuji, stejne siri dal.

„A právě my nemocní bychom měli mít největší "právo“ být neočkovaní, protože očkování pro nás může představovat větší riziko než pro zdravou populaci." - Je mi uprimne lito, ze jsi (at uz jakkoliv) nemocna. To myslim bez jakekoliv ironie. Omlouvam se vsak, ze moje dite nebude slouzit jako pokusny kralik pro vseobecne blaho populace. Stejne tak nevyzaduji po ostatnich, aby tohle delali kvuli nam.

„Očkuje svoje malá vnoučata..“ - Zajima se vase mudr o ockovani nad povinny ramec? Tedy nad to, ze ockovani je prospesne a neskodne? Vi, co jednotlive vakciny obsahuji? A kolik zhruba je na ne negativnich reportu? V CR a v zahranici?

Ano, vím, že ani vakcína mě nebo děti stoprocentně neochrání.

Co se týče „pokusných králíků“, však už jsem Caty psala, pokud nechce, ať neočkuje. Nehraju si tady na city, po nikom nic nechci..

Naše mudr. je nejen praktik, ale uznávaný dětský kardiolog, měla mě v péči celé dětství, denně se dostává do styku s dětmi, které mají nejen lehké, ale i těžké srdeční vady operované v Motole(jsme z druhého konce republiky a lehčí srdeční vady jsou operovatelné i na jiných pracovištích).
Je uznávaná nejen v našem městě, je to jméno, kromě praxe ve své ordinaci a na své ambulanci dětské kardiologie působí pravidelně ještě v naší dětské nemocnici, nejen na dětském oddělení, ale taky na novorozeneckém, kde je vždy přivolána k odhalení srdeční vady, na kterou se k těhotenství nepřišlo.

Vzdělává se celoživotně, vždy problém podá z více stran, i to očkování. Nikomu ty vakcíny nenutí, zmíní i negativní ohlasy. Dělá o nich na přání rodičů zápisy.
Léčí i homeopaticky, ale sama tuto léčbu preferuje jen jako podpůrnou.

Jejích názorů si vážím a nikdo mě nenahlodá o tom pochybovat.
To neznamená, že jsem slepá jako ovce a nedokážu konzultovat názor s někým jiným..

Ne, nejsem ta, co by se chtěla hádat, na to mě nikdo nedostane..
O očkování taky hodně přemýšlím, zvlášť, když moje druhé dítě mělo období, kdy bylo často nemocné..
Mám prostě jiný názor a dokážu respektovat i ty druhé. Nikdy jsem nikomu neřekla, aby očkoval sebe nebo své děti k vůli „mě“, „nám nemocným“..
Jen prostě problém vidím i z tohoto úhlu pohledu. Ale nikomu nic nenutím.

Vakcínu proti prasečí chřipce jsem s díky odmítla, i když jsem ji zdarma mohla mít.
Proti běžné chřipce se očkovat nenechávám, i když bych to mohla mít každoročně zdarma..

Caty, podle toho, co píšeš, mám pocit, že máš větší strach z nemocí než z reakcí na očkování..
Asi bych se snažila nepovinná očkování proti vážným nemocem přesunout až na předškolní nebo mladší školní věk. U synka mám zkušenost, že čím je dítě starší, tím to zvládá lépe..Ale on neměl reakce skoro nikdy, ani jako kojenec na to původní očkování(nebylo ještě hexou).

Ale zase spor - nikdo mi neřekne, jestli to, že neměl reakci, bylo tím, že ta vakcína byla „super, bezpečnější“, nebo má prostě odolný organismus..
Dcera reakce po očkování hexou měla, dostala ji s Prevenarem. Jak už jsem psala, nevím, jestli bych ten Prevenar dala znovu tak brzy s hexou. Ale zase mi nikdo neřekne, jestli ty reakce byly způsobené vakcínou samotnou(hexou nebo prevenarem) nebo tím, že prostě není tak odolná.

Neštovice moje děti prodělaly a ani bych je naočkovat nenechala..

Příspěvek upraven 20.06.11 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.6.11 08:44

Caty, víš proč se před každým očkováním neodebírá CRP, sedimka a bůhví co dalšího? Kdo by to asi platil? Je to drahé, jen vyšetření CRP stojí okolo 300Kč, stejně tak krevní obraz..To není na náklady pojišťovny, ale myslím si, že kdyby sis to chtěla u dr. uhradit sama, odmítnout by Tě neměla..

Naše dr. nešetří odběry CRP. V porovnání s jinými lékaři odebírá myslím častěji. Raději odebere CRP i mému pětiletému dítěti,než aby střelila ATB naslepo..
Když malá byla často nemocná, poslala nás všude možně, i na RTG plic - tam byl jednou nález, jakoby náběh na zápal..
Zatím jsem nemusela hradit nic..Ale věřím, že kdyby ona to nepovažovala za nutné a já bych na odběrech trvala, za úhradu by nebyl problém..

Ale jak už jsem psala, já jí věřím. Tím netvrdím, že lidský faktor nemůže selhat a že člověk je absolutně neomylný. Aby mě někdo nevzal za slovíčko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek