Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj syn je taky komplikovaný porod - kleště, hrozicí hypoxie plodu. Stalo se to ve chvíli, kdy už nebylo možné udělat císařský řez..
Už den před tím(sobota večer) se monitor jedné dr.„nelíbil“.Ale nebylo to na akutní řešení, jen na sledování.Protože jsem kardiačka, měla jsem jisté psychické problémy, měl mě v pondělí ráno rodit primář a rozhodnout o případném císařském řezu. Co se týká „otevírání“, nález zatím neodpovídal okamžitému porodu..
V sobotu před půlnocí se porod rozjel a v neděli před 6 ráno se malý narodil..
Nemá žádné následky, psychomotorický vývoj přiměřený,nadprůměrně mluvil, dítě nadprůměrně inteligentní podle psychologických testů i srovnání s ostatními dětmi. Po porodu mu dělali UTZ mozku, očkován byl normálně v termínu(ne hexou, ještě nebyla zdarma). Nemocný průměrně..
Navíc, má a měl větší hlavu. Porod se zasekl právě ve chvíli, kdy jsem měla tlačit hlavičku, tak jestli i to nebyl důvod ![]()
Malá měla hlavičku drobnou.
Druhý porod mi vyvolali 12 dní před termínem - odpovídal i nález na porodních cestách, rychlý, bez komplikací..
Caty, imunita není celoživotní. Navíc u nových vakcín není jisté, jestli je vůbec aspoň dlouhodobá a silná.
Vakcína proti neštovicím - tam je hlášeno dost případů, kdy i očkované dítě onemocnělo. Navíc hrozí, že očkované dítě bude v dětství chráněné, ale dostane neštovice v pubertě, pokud se nedá přeočkovat. Předpokládaná ochrana vakcínou Varilrix je 10 let..
Já Ti to nevymlouvám, aby to zase tak nevypadalo. Taky mám o tom načteno a zjištěno dost.
Nějaká očkování bych u dalšího dítěte načasovala úplně jinak, už u malé jsem „obezřetnější“.
Ale zase na druhou stranu, s malým jsem žila ze začátku na malé vesnici, kde nehrozilo, že by se něčím nakazil. Nechodili jsme mezi cizí lidi, autobusem jezdili vyjímečně, do roku byl v supermarketu snad jednou, dvakrát.
Malá se narodila ve městě, MHD jsme občas jeli, i když v útlém věku vyjímečně. Do obchodu taky občas, ale hlavně, potkávali jsme spoustu lidí, o kterých jsem si nemohla být jistá, že jsou zdraví..
Navíc, můj zdravotní stav je takový, že si nemůžu dovolit „hazardovat se zdravím“.
Já určitě očkovat budu a další dítě bych taky očkovala, hexu asi v termínu, uvažovala bych o posunutí toho pneumokoka..
Nečetla jsem celou diskusi, Caty je mi líto, že jste měli takovou reakci. Nezavrhovala bych ale očkování úplně. Proti pneumokokům není povinný, takže záleží jen na tobě. Ale já jsem malý Prevenar 13 dala. Měly jsme to o měsíc posunutý, protože ve 3 měsících prodělala zápal plic. Ale musím říct,že od očko máme maximálně rýmičku. Takže já jsem moc spokojená.
Ale jak už psala Gladys, my jsme zákonní zástupci a my rozhodujeme. Je to naše zodpovědnost.
Farska: hexa se nejmenuje priorix hexa ale infanrix hexa. Máme to přímo v očkováku u očkování. Priorix je něco jinýho.
A 30 minut se má čekat v čekárně po každém očkování, vakcíně, ale i injekci. Takže když dostanete třeba píchanej penicilin, tak i dospělej má těch 30 minut vyčkat kvůli případný reakci. Ale to přeceš neznamená, že si je doktor vědom toho,že to je nebezpečný. Je to hlavně pro jistotu.Reakce ihned po aplikaci je v úplně nulovým procentu případů.Např. právě u toho penicilinu. u jakýkoliv injekce je riziko anafylaktickýho šoku. I u dospělých.
Tak třeba zrovna toho pneumokoka jsem dala a dala bych asi zrovna,hexu ne. Jako malá jsem trpěla dost na záněty středního ucha a i teď v dospělosti, z toho důvodu jsem dala a dám asi i u druhého děcka.
Pneumokok - tatínek dětí má v dětství několikrát píchané ucho, já taky minimálně dvakrát. Samozdřejmě ne každý zánět středního ucha způsobuje pneumokok, ale následky mohou být závažné. Nemusí jít jen o zánět středního ucha..
Nejhůře pneumokokovou infekci snáší malé děti, tak do těch 4 nebo 5 let. Známé dcerka neočkovaná měla asi ve 4 letech pneumokoka v krku - prokázáno kultivací, měla vysoké horečky, byla vyšťavená, ale je bez následků..
Co se týče hexy a podobných „kombinovaných“ vakcín. Četla jsem názory, že právě tyto vakcíny přispívají k mutování virů a bakterií..Prý by bylo lepší očkovat vše zvlášť i za cenu více vpichů do nohy..
Ta hexa, pokud si vzpomínám, první reklamy, proč si ji zaplatit, byla, že je pro děti šetrnější a šetří jim vpichy..Co si vzpomínám, v době, kdy jsem měla syna malého, rodiče si to skutečně platili. Celková cena byla asi 7000 Kč..
Až po zavedení hexy jsem začala číst reakce proti - v té době jsem neměla pravidelný přístup k netu, tak to asi ke mě dřív nedorazilo..
Co se týče Pneumokoka, vím, že už o rok dřív se hlasovalo, jestli bude hrazený státem, ale neprošlo to. Až o rok později, kdy jsem to dceři zaplatila.
Proto jsem si myslela, že v zájmu státu je děti neočkovat, šetřit, ne provize lékařů ![]()
Schoda nahod????
Podivej se do diskuse
MAMINKY KTERE UZ NEOCKUJI
@Caty píše:
Ahoj holky, tak jsme po kontrole v nemocnici. Závěr je, hnisavá angína v důsledku oslabené imunity organismu po očkování.
Takže očkováním to je i není, asi tak no. Prostě blbá shoda náhod. Kdyby nebyla očkovaná, myslím, že by jí nedostala, protože v zimě byla ve styku s nemocnými mnohem víc než teď. A vzhledem k tomu, že tentokrát měla velkou reakci na nožičce, tak věřím, že to očkování k tomu přispělo a díky němu angínu chytla a má antibiotika.
No, z antibiotik má hnačku a ublinkává, z toho jí není moc dobře a z hnačky má nějakou vyrážku na pipce. Takže si člověk nevybere. Dáváme tedy navíc probiotika, mažeme hojivou mastičkou a snad to bude dobré.
Každopádně jedno vím jistě, až se malý narodí, nenechám ho čkovat v jeho 9ti týdnech, kdy bude největší nával nemocných, viroz a podobně, protože bude zima. Očkování nechám až na období, kdy těchto nemocí není tolik a kdy jeho organismus bude alespoň trochu zralejší a připravenější.
Neočkovat bych si prostě netroufla, vím, že bych si to jednou vyčítala, kdyby mé dítko něco chytlo a já tomu mohla zabránit, ale udělám všechno proto, aby byla rizika následků očkování co nejmenší. Teď už vím, teď už jsem zkušenější, takže nasadíme homeopatika, podpůronou léčbu třeba v bylinkách a hlavně dobře zvolené období.
Jasně, i tak reakce může být špatná, já doufám, že nebude, složení vakcín se mi nelíbí, ale zrovna tak se mi nelíbí představa, že díky otevřeným hranicím, možnosti cestování apodobně se k mému dítěti dostane nemoc proti které jsem mohla očkovat a má z toho následky, perou se do něj léky, antibiotika a podobně.
Jelikož, když si teď vybavím případ úmrtí lidí v německu z jakési bakterie, kterou přivezl někdo z Ameriky, tak prostě ta rizika jsou pro mě mnohem větší při neočkování než po. A nechám svoje dítě očkovat celá zdravé a klidně si předtím připlatím alespon ten odběr na CRP.
4. dávku hexavakcíny a prevenaru dceři asi už dávat nebudu, nevím jistě, ale pokud se pro ní rozhodnu, tak jen vpřípadě, že uvidím černé na bílém, že její krevní hodnoty jsou OK, ale spíše už nenechám.
U nás je proočkovanost sice veliká, ale bohužel jsou země, kde ta proočkovanost není a nemoci se vyskytují a to je pro mě zatím větší riziko než to očkování.
Akorát jsem dočetla knihu z roku 1890, podle skutečných událostí a děti v té době umírali na záškrt, spalničky, zarděnky, černý kašel a podobně, nebyly léky a očkování. Pak stačí už jen pár let, možná desítek, kdy se nebude u nás očkovat a budou sem putovat lidi z různých koutů světa a nemoci se sem zavlečou a bude to tu vypadat jako v 19.století. To je můj názor.
Ano, olovo, rtuť ve vakcínách není dobrá, ale léčba nemocí taky není bez následků.
@miroslava1
Nevíš, na co zemřela? Nikde se mi to nepodařilo najít… ![]()
Mother, četla jsem na netu, že A. Petek zemřela na rakovinu.
Jak tak čtu, tak asi jsi doktorka, když o tom víš nejvíc ze všech, promin ale myslím si, že jsi asi mimo mísu.
Koukám @jji nováček a hned příspěvek v urážlivém tónu. Budu se opakovat: v Rakousku i Německu je ockovani dobrovolné, jsou i fondy pro odškodnění po následcích po ockovani. V ČR je v tomto očkovací totalita a temno. Jsou tu rodiče, kteří chtějí tuto NAPROSTO NORMÁLNÍ SVOBODU v rozhodování take pro sve děti.
Ahoj, jsem nováček
jen se chci zeptat včera jsme byly na prvním očkování naštěstí nemá zatím žadné reakce
můžou se ještě objevit?? děkuji za případné odpovědi ![]()