Komplikace po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
20.6.11 10:37

Caty, je smutné co všechno sis po očkování vytrpěla.

Očkování je téma na dlouhé hovory a přemýšlení. Je to věc, která má pro mně osobně spoustu proti a téměř žádné pro.

Mám čtyři děti, první dvě jsou očkované vším základním, jsou už velké v té době kdy to podstupovaly nebyl internet, tudíž žádné negativní zprávy něměly šanci se ke mně dostat. Věřila jsem proto doktorce, že ona VÍ a MYSLÍ to s mými dětmi dobře. Dneska vím zase já, že ne vždy je všechno pravda a že než necháš dítě naočkovat, měla by ses sama aktivně zajímat, jestli to co doktor říká, je skutečně pravda.

Mám 11ti měsíční dvojčata, obě mají očkování proti TBC, jedna dcera má dodnes zvětšené uzliny v podpaží z toho jedna má stále tendenci hnisat. Ptám se, a zároveň si sama sobě nadávám, jak jsem mohla být tak blbá a nezajímat se dřív než jsem jim to nechala píchnout jaké následky to může mít. V červenci to bylo životně důležité očkování, ale v listopadu už to svojí důležitost ztratilo…
Nikdo z doktorů mi neřekne, jaké následky si moje dcera ponese do budoucnosti… Tomu se říká klinický výzkum?? Jak to mohou dětem píchat, když neví co se stane z dlouhodobého hlediska, pokud se vyskytnou vedlejší účinky???
Po těchto zkušenostech v dalším očkování nebudu pokračovat. Nikdo už mně nepřesvědčí o tom, že očkování je bezpečné a že je to vlastně ,,jenom taková neškodná vodička,,…Bohužel si připadám, že jsem ze svých dětí skutečně udělala pokusné králíky.

Smutné na tom všem je, že doktoři ani kolikrát nevědí co která vakcína má za složení a papouškují pouze to co je naučili obchodní zástupci…
Vrchol všeho je, že ti tvrdí, že ve vakcíně prostě není hliník, ale v příbalovém letáku je napsaný… jak potom můžeš věřit někomu, kdo ti lže do očí?
Proč bych někomu, kdo mi lže měla věřit, že to co dělá je správné pro mé dítě?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
20.6.11 12:51

Nedávno tu proběhla diskuze na téma - stát se zástupcem farma firmy - tady . Příspěvek bonanzy mluví za vše :nevim: :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.6.11 12:52

Ahoj holky, tak jsme po kontrole v nemocnici. Závěr je, hnisavá angína v důsledku oslabené imunity organismu po očkování.
Takže očkováním to je i není, asi tak no. Prostě blbá shoda náhod. Kdyby nebyla očkovaná, myslím, že by jí nedostala, protože v zimě byla ve styku s nemocnými mnohem víc než teď. A vzhledem k tomu, že tentokrát měla velkou reakci na nožičce, tak věřím, že to očkování k tomu přispělo a díky němu angínu chytla a má antibiotika.
No, z antibiotik má hnačku a ublinkává, z toho jí není moc dobře a z hnačky má nějakou vyrážku na pipce. Takže si člověk nevybere. Dáváme tedy navíc probiotika, mažeme hojivou mastičkou a snad to bude dobré.
Každopádně jedno vím jistě, až se malý narodí, nenechám ho čkovat v jeho 9ti týdnech, kdy bude největší nával nemocných, viroz a podobně, protože bude zima. Očkování nechám až na období, kdy těchto nemocí není tolik a kdy jeho organismus bude alespoň trochu zralejší a připravenější.
Neočkovat bych si prostě netroufla, vím, že bych si to jednou vyčítala, kdyby mé dítko něco chytlo a já tomu mohla zabránit, ale udělám všechno proto, aby byla rizika následků očkování co nejmenší. Teď už vím, teď už jsem zkušenější, takže nasadíme homeopatika, podpůronou léčbu třeba v bylinkách a hlavně dobře zvolené období.
Jasně, i tak reakce může být špatná, já doufám, že nebude, složení vakcín se mi nelíbí, ale zrovna tak se mi nelíbí představa, že díky otevřeným hranicím, možnosti cestování apodobně se k mému dítěti dostane nemoc proti které jsem mohla očkovat a má z toho následky, perou se do něj léky, antibiotika a podobně.
Jelikož, když si teď vybavím případ úmrtí lidí v německu z jakési bakterie, kterou přivezl někdo z Ameriky, tak prostě ta rizika jsou pro mě mnohem větší při neočkování než po. A nechám svoje dítě očkovat celá zdravé a klidně si předtím připlatím alespon ten odběr na CRP.
4. dávku hexavakcíny a prevenaru dceři asi už dávat nebudu, nevím jistě, ale pokud se pro ní rozhodnu, tak jen vpřípadě, že uvidím černé na bílém, že její krevní hodnoty jsou OK, ale spíše už nenechám.
U nás je proočkovanost sice veliká, ale bohužel jsou země, kde ta proočkovanost není a nemoci se vyskytují a to je pro mě zatím větší riziko než to očkování.
Akorát jsem dočetla knihu z roku 1890, podle skutečných událostí a děti v té době umírali na záškrt, spalničky, zarděnky, černý kašel a podobně, nebyly léky a očkování. Pak stačí už jen pár let, možná desítek, kdy se nebude u nás očkovat a budou sem putovat lidi z různých koutů světa a nemoci se sem zavlečou a bude to tu vypadat jako v 19.století. To je můj názor.
Ano, olovo, rtuť ve vakcínách není dobrá, ale léčba nemocí taky není bez následků.

• Citovat
  • Upravit
20557
20.6.11 13:08
Caty píše:
Ahoj holky, tak jsme po kontrole v nemocnici. Závěr je, hnisavá angína v důsledku oslabené imunity organismu po očkování.
Takže očkováním to je i není, asi tak no. Prostě blbá shoda náhod. Kdyby nebyla očkovaná, myslím, že by jí nedostala, protože v zimě byla ve styku s nemocnými mnohem víc než teď. A vzhledem k tomu, že tentokrát měla velkou reakci na nožičce, tak věřím, že to očkování k tomu přispělo a díky němu angínu chytla a má antibiotika.
No, z antibiotik má hnačku a ublinkává, z toho jí není moc dobře a z hnačky má nějakou vyrážku na pipce. Takže si člověk nevybere. Dáváme tedy navíc probiotika, mažeme hojivou mastičkou a snad to bude dobré.
Každopádně jedno vím jistě, až se malý narodí, nenechám ho čkovat v jeho 9ti týdnech, kdy bude největší nával nemocných, viroz a podobně, protože bude zima. Očkování nechám až na období, kdy těchto nemocí není tolik a kdy jeho organismus bude alespoň trochu zralejší a připravenější.
Neočkovat bych si prostě netroufla, vím, že bych si to jednou vyčítala, kdyby mé dítko něco chytlo a já tomu mohla zabránit, ale udělám všechno proto, aby byla rizika následků očkování co nejmenší. Teď už vím, teď už jsem zkušenější, takže nasadíme homeopatika, podpůronou léčbu třeba v bylinkách a hlavně dobře zvolené období.
Jasně, i tak reakce může být špatná, já doufám, že nebude, složení vakcín se mi nelíbí, ale zrovna tak se mi nelíbí představa, že díky otevřeným hranicím, možnosti cestování apodobně se k mému dítěti dostane nemoc proti které jsem mohla očkovat a má z toho následky, perou se do něj léky, antibiotika a podobně.
Jelikož, když si teď vybavím případ úmrtí lidí v německu z jakési bakterie, kterou přivezl někdo z Ameriky, tak prostě ta rizika jsou pro mě mnohem větší při neočkování než po. A nechám svoje dítě očkovat celá zdravé a klidně si předtím připlatím alespon ten odběr na CRP.
4. dávku hexavakcíny a prevenaru dceři asi už dávat nebudu, nevím jistě, ale pokud se pro ní rozhodnu, tak jen vpřípadě, že uvidím černé na bílém, že její krevní hodnoty jsou OK, ale spíše už nenechám.
U nás je proočkovanost sice veliká, ale bohužel jsou země, kde ta proočkovanost není a nemoci se vyskytují a to je pro mě zatím větší riziko než to očkování.
Akorát jsem dočetla knihu z roku 1890, podle skutečných událostí a děti v té době umírali na záškrt, spalničky, zarděnky, černý kašel a podobně, nebyly léky a očkování. Pak stačí už jen pár let, možná desítek, kdy se nebude u nás očkovat a budou sem putovat lidi z různých koutů světa a nemoci se sem zavlečou a bude to tu vypadat jako v 19.století. To je můj názor.
Ano, olovo, rtuť ve vakcínách není dobrá, ale léčba nemocí taky není bez následků.

Caty, děláš dobře, pro tebe ještě nenastala ta správná doba pro neočkování. Ty musíš očkovat, protože u tebe převláda strach. A strach je špatná emoce… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
20.6.11 13:20

Taky si myslím, že máš ještě strach. Ale to je přirozené. K poznání dojde každý svojí cestou.
Nemysli si, že když řekneš, že nechceš 4hexu, že to bude tak jednoduché :nevim: Ta je povinná a nejspíš budeš s pediatrem „bojovat“ :think: Zajímá mě, jak to dopadne, zda od doktora půjdete s očkem, určitě se pak ozvy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.6.11 13:23
PeBa píše:
Taky si myslím, že máš ještě strach. Ale to je přirozené. K poznání dojde každý svojí cestou.
Nemysli si, že když řekneš, že nechceš 4hexu, že to bude tak jednoduché :nevim: Ta je povinná a nejspíš budeš s pediatrem „bojovat“ :think: Zajímá mě, jak to dopadne, zda od doktora půjdete s očkem, určitě se pak ozvy :think:

Ona totiž ta čtvrtá Hexa je podle doktorů ta nejdůležitější, jelikož je ,,posilovací,,… A to bude těžký boj, buď dobře vyzbrojená argumenty. Držím palce :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.6.11 15:25

A kdy se vůbec píchá za 4. hexa holky? A argumenty? No nevim, prostě po tom dostala anginu.Jen nevím, zda když jí čtvrtou nedám, tak zda nebyly ty předešlé zbytečné?

• Citovat
  • Upravit
44197
20.6.11 15:35

Caty, mám pocit, že se píchá okolo roku, ale naše malá ji měla posunutou o dalších pár měsíců, byla nemocná..
Výrobci vakcín i lékaři doporučující očkování tvrdí, že bez poslední dávky hexy nemají ty předešlé takový význam, prakticky očkování může být neúčinné..
Ale můžeš naočkovat později. I když se doporučuje okolo roka, je tam ještě velmi dlouhá doba, kdy je možné naočkovat tak, aby to bylo účinné..

Caty, já Tě chápu, částečně s Tebou i souhlasím, ale já bych nechala naočkovat - naprosto zdravé dítě.
Právě ta nemoc v důsledku oslabení organismu očkováním, to se stává a je to „běžná reakce“.

Můj syn dostal v roce a půl laryngitidu asi týden po očkování Priorixem..Mohla to být ale náhoda, protože za rok dostal laryngitidu znovu v tomtéž období po žádném očkování..Toto je moje jediná „negativní“ zkušenost s ním..Nemám pocit, že by mu očkování nějak nabouralo imunitu, pokazilo zdraví.Nemocný bývá průměrně. Ale připouštím, že oslabeným nebo jinak hendikepovaným dětem očkování může ve špatném načasování ublížit..

Občas mi vrtá hlavou, jestli to staré schéma očkování, ne hexa, nebylo fakt lepší..Protože syn jako kojenec reakci neměl, jen jednou jedinkrát v 5 měsících - očkovalo se snad co 14 dní celého půl roku..Dcerka měla po hexe a Prevenaru reakci vždy..Ale zase to nemusí být dáno jen očkováním, ale odolností každého jedince. Očkování s tím samozdřejmě jde ruku v ruce..

Co se týče očkování proti meningokoku - nejčastější je typ B, proti tomu očkování není. Jde očkovat jen typ A a C.

Každopádně přeju, ať je malá brzy zdravá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.6.11 15:35
Caty píše:
A kdy se vůbec píchá za 4. hexa holky? A argumenty? No nevim, prostě po tom dostala anginu.Jen nevím, zda když jí čtvrtou nedám, tak zda nebyly ty předešlé zbytečné?

Píchá se max. do 18 měsíce.
Otázka zbytečnosti a nezbytnosti je zapeklitá… Doktor ti bude říkat, že je nezbytná. Jak to vidíš ty je bohužel jenom tvoje rozhodnutí.
Jistě víš, že protilátky nic neznamenají, takže zbytečná a nezbytná dostává nový rozměr…

Hodně štěstí při rozhodování… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
20.6.11 21:22

Caty, chapu, ze v tom mas pekny zmatek. Neockovat se bojis, nemoci te strasi. Nekdo se boji cerneho kasle, jiny planych nestovic, dalsi chripky. Proti vsem se da ockovat, na vsechny se ‚da‘ zemrit, vsechny muzou mit nasledky. Vsechny muzou mit zaroven uplne banalni prubeh.

Na vsechny nemoci se driv umiralo ve vetsim meritku. Lidem chybely ziviny, a nedodrzovala se zakladni hygiena. Nemoci - ty ktere se daji chytit - kolem nas porad jsou. Bakterie a viry jsou vsude. :wink:

Latky, ktere vakciny obsahuji, by se nemely vyskytovat v krvi dospeleho cloveka, natoz potom ditete nebo primo miminka. :nevim: A co takhle burakovy olej a vajecny bilek, na ktery muze byt nekdo smrtelne alergicky? Pichneme je bez rozmyslu vsem detem… :zed:

Drzim ti palce, at jsi si svym rozhodnutim (hexa a pripadne dalsi) jista a stojis si za nim. Ostatne, kazdy chce pro svoje dite to nejlepsi. A casto je takove rozhodnuti nekdy opravdu hodne tezke. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.6.11 21:38

Ted nevím, kdo to z Vás holky psal, mi měli po druhém očkování taky laryngitidu, tedy nejdřív jen zarudlý krk, pak kašel a vylezla z toho laryngitia, která se tahla, malé to kleslo na průdušky a měsíc jsme s tím bojivali, nakonec dostala antibiotika. Bylo to do měsíce po očkování.
Taky se jí vyskytl exém na ručičkách a hlavičce, ten se po druhé močku zhoršil, dostali jsme kortikoidy, po přestání mazání se to zase objevilo. Byli jsme u moře a exémek zmizel, ted se jí opět začíná objevovat.
Pro mě minimálně angina a laryngitida byly v souvislosti s očkováním. Imunitní systém malé nebyl natolik silný aby odolal, zvlášt, když ve třech měsících měla neštovice.
A co mě nejvíce zaráží je fakt, že když je už měla, neměla by je dostat, ale doktorka mi řekla, že dostane, že si nevytvořila dostatečné protilátky kvůli kojení a hladkému průběhu. Tak mi to kojení nějak připomíná v uvozovkách očkování a tedy vcelku na nic, když je stejně dostane.
Akorát čtu Očkování pro a proti a stále více se přikláním k neočkování, alespoň určitě ne do dvou let a hodně opravdu hodněj lituji, že jsem si s malou nestála za svým a očkovala. Kolik lidí mi nadávalo, kdž jsem chtěla jen posunout očko na TBC, že je to důležité a koukněte, najednou důležité není, nejenže nebylo posunuté, ale bylo zcela zrušené. Včera to bylo život zachranující a dneska život ohrožující??? :nevim:
To samé může být i s jiným očkováním. Kdo se v tom má pak vyznat? :think:

• Citovat
  • Upravit
44197
21.6.11 06:38

Caty, co se týče neštovic u malého kojence, navíc kojeného, i to se stává. Prodělala je moje sestra taky v pár měsících - chytla od starších, já jediná jsem to nechytla, přesto jsem v dospělosti zjistila podle krevních testů, že mám protilátky jak po prodělaných a nemusela jsem se nechávat očkovat..

Moje dcerka měla v 5 měsících 5.dětskou nemoc - u kojenců atypická, kojenci mívají 6. nemoc. Toto je nemoc předškolního a mladšího školního věku.
Taky nevím, kde to chytla, starší ještě do školky nechodil, sám to neměl ani nechytl od ní..

Ne vše jde svádět na očkování.
Caty, nebrala jsi třeba v těhotenství nějaké léky, které byly nezbytně nutné, třeba ATB?
Já jsem brala, hlavně v druhém těhu myslím třikrát :-( Byla jsem věčně na hromádce, zánět dutin a průdušek, vysoká sedimka. Chytla jsem to od staršího, který měl jen podobu lehké virozy..Já infekce nesmím přecházet, hrozily by mi vážnější komplikace, tak už potom jiná volba nebyla..
Samozdřejmě i v tomto lékařům věřím..Lékárníci sice nedoporučují, protože se chrání, stejně tak farmaceutické firmy.Já sama vím, co mi je a vím, že to bylo nezbytné. Lékaři se snažili zvolit mi ATB co nejméně „škodlivá“.Vždy jsem to konzultovala nejméně se dvěma lékaři..Přesto někdy přemýšlím, jestli i toto nemohlo přispět k velké nemocnosti mé dcerky v prvním roce a půl :nevim:

V těhotenství se synem jsem ATB myslím neměla nebo jen jednou. Chodila jsem do práce, ale nepřicházela jsem do pravidelného kontaktu s dětmi - jejich bacily jsou nejagresivnější pro nás dospělé..

Chtěla jsem Ti tím jen naznačit, abys přemýšlela komplexně, nejen o očkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.6.11 09:49

AHoj holky,
Jani ATB jsem v těhu neměla, ale rodila jsem s preeklampsií v 37tt s preeklampsií. Malá měla zkaženou plodovku a špatné ozvy už.
Po očkování na TBC jí několikrát pípal monitor, no hodněkrát, pak nějakou dobu klid a pak pípala VŽDY po očkování několik dnů.
Neříkám, že nenechám očkovat, jen ne do jednoho roku, to prostě nedám a malé už 4.dávku hexy asi taky ne.Můžu říct, že si opravdu vyčítám, že jsem jí to nechala píchnout v tom jednom roce.

• Citovat
  • Upravit
20557
21.6.11 11:26
Caty píše:
AHoj holky,
Jani ATB jsem v těhu neměla, ale rodila jsem s preeklampsií v 37tt s preeklampsií. Malá měla zkaženou plodovku a špatné ozvy už.
Po očkování na TBC jí několikrát pípal monitor, no hodněkrát, pak nějakou dobu klid a pak pípala VŽDY po očkování několik dnů.
Neříkám, že nenechám očkovat, jen ne do jednoho roku, to prostě nedám a malé už 4.dávku hexy asi taky ne.Můžu říct, že si opravdu vyčítám, že jsem jí to nechala píchnout v tom jednom roce.

děti po komplikovaném porodu by neměly být očkovány… Také jsem to zjistila pozdě.. Ach joooo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.6.11 11:43

peggy.sl no neměly no, ale malá jinak propspívala až na to pípání monitoru teda. To bylo celkem často, vždycky pár dní po očko a tak tři týdny.
Poprvé jsem skoro zešedivěla a zestárla o deset let.
KDyž jsem čekala dcerku, tak jsem s eo to hodně zajímala. Neměla jsem názor ani pro ani proti, chvilku tak a chvilku tak, ale co jsem si vyslechla, bylo děsný a jaký jsem dbeil, nezodpovědná a podobně, ale ted vidím, že já jsem zodpovědná, zajímala jsem se o to, co to vůbec je apodobně, ne jen slepě šla za houfem, ikdyž jsem nakonec očkovat nechala, ale ted toho lituji.
Hlavně jak čtu, tak díky očkování není celoživotní imunita proti nemocem, naopak, člověk je pak vůči té nemoci jiného kmene víc náchylný. Imunita platí tak 10, 15 let, maximálně 20, tak at si děcko pak samo v dospělosti rozhodně, zda chce nebo nechce být očkováo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek