Kompromis s domem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
979
15.4.23 08:45
@Anonymní píše:
@mojara když já pořád nevím, jestli na to mám „koule“

Vždyť sama cítíš že to je cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 08:57

@mojara to jo, to je pravda

• Citovat
  • Upravit
21396
15.4.23 09:29

Rodice za chvili reknou, ze nemaji penize a placeni celeho baraku zustane na priteli. Ten se bude honit, aby zajistil barak bratrovi a rodicum, zatimco ty a jeho deti ho vubec neuvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
15.4.23 10:26

A moc nechápu, jak by mohli rodiče platit barák, když musí platit dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32137
15.4.23 10:31
@Anonymní píše:

Na tohle bych nepřistoupila v žádném případě…pro vás naopak možnost, jak se zbavit bratra a placení všeho za zbytek rodiny…přítel si vezme na sebe dluh, nikdo jiný tam figurovat nebude a taky to sám bude platit…ty se budeš dívat na to, jak si jeho brácha užívá života a nic neplatí…proč taky, nebude dluh na něj…rodiče prošustrovali barák, tak smůla…pro tebe super možnost, jak bydlet sami a za sebe…a bratr by se nepodílel finančně jako proč, když tam bydlí?…jen otázka, protože tohle bych nikdy nedopustila…bydlet jedině a zásadně sami…pro zachování vztahů i zdravého rozumu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
15.4.23 10:40
@Anonymní píše:

Máš možnost volby. Rozhodnutí je na tobě… nakonec ty v tomto příběhu nejsi nic, ale můžeš o dost přijít kvůli chování dalších 4 lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.4.23 10:47

A rodiče bydlí jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
15.4.23 11:35

Zakladatelko vím, že to pro tebe bude těžká zkouška. Ale budeš se muset jasně vymezit, že za těchto okolností s koupí domu absolutně nesouhlasíš!!! Člověk prostě nemůže donekonečna nést zodpovědnost za ostatní lidi. O dům přišli rodiče vlastní chybou. Bratr bohém se jen veze. Co by si nebydlel zadarmo! Časem se k Vám přistěhují i rodiče přítele. A vy budete žít v příšerné atmosféře a ještě to celé financovat! A ani bych se nedivila kdyby to došlo tak daleko, že si v domě budou podávat dveře exekutoři! A vy budete dokazovat co je vaše a není tedy předmětem zabavení!
Ano TO JE CESTA DO PEKEL!!! Nenič si život máš ho jenom jeden a nemáš povinnost ho celej protrpět. Trvej na tom, že si najdete vlastní bydlení bez bratra a rodičů! Pokud bratr chce v domě bydlet může ho přece koupit on! Proč by to měl být tvůj muž?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.4.23 11:48
@Anonymní píše:

Musíš. Jde Ti doslova o krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
15.4.23 14:29
@Anonymní píše:

Jak bych to viděla já. Do hypotéky napsat přítele(ty se dopíšeš až nastoupíš do práce). Jako majitelé domu budete uvedeni vy dva. Bratr dostane smlouvu a normálně vám začne platit (+ samozřejmě vlastní energie) tím se částečně pokryje hypotéka. Pokud bratr odmítne platit (s tím bych počítala), tak pápá a část domu pronajmout. Rodiče bych do toho mluvit nenechala. Pokud přítel nebude souhlasit, tak bych se ho zeptala, zda zvládne platit dům a alimenty, protože ty v tomhle dlouho nevydržíš, tak ať si to dobře promyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.4.23 14:44

Ani nahodou. Poridte si neco jenom sveho, i pronajem by byl lepsi nez tohle. Stahnou vas ke dnu, jestli do tohohle naprosto silenyho modelu pujdete. Navic tam ty budes jen jako pate kolo u vozu bez jakychkoli naroku a pravomoci. Budes muset drzet usta a krok, trpet bratra se vsemi kumpany a pravdepodobne i ty rodice. Postav se za sebe a za deti, jdete bydlet jako rodina jinam, kamkoli, koupit sve, nebo pronajem a sve poridit pozdeji. To, co maji v planu, pro tebe nemuze dopadnout dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76747
15.4.23 23:02
@Anonymní píše:

tak buď budeš teď mít „koule“, nebo si pos. reš celý další život,
a vůbec bych nijakým způsobem nekupovala tento dům, kupte si s přítelem něco úplně jiného, koupit tento dům ať přítel sám nebo s kýmkoli je opravdu cesta do pekel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.4.23 23:07

Dům bych koupila sama a bratra vystěhovala. Jinak bych šla pryč. Nenech se do toho vmanipulovat jako já. Už je to 11 let a stále tu hniju :,(

• Citovat
  • Upravit
76747
15.4.23 23:09
@Ariadne píše:
Dům bych koupila sama a bratra vystěhovala. Jinak bych šla pryč. Nenech se do toho vmanipulovat jako já. Už je to 11 let a stále tu hniju :,(

na koupení domu zakladatelka zřejmě nemá finance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.4.23 20:59
@stinga píše:
na koupení domu zakladatelka zřejmě nemá finance

Tak za normálních okolností by měla SJM a dům/byt kupovala s manželem jako rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová