Komu dát slevu na děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak u nemocenské slevy měsíčně neuplatní. Takže u tebe to bude momentálně lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vždycky u toho, kdo dostává mzdu a nejlíp u toho, kdo ji dostává včas (komu zaměstnavatel nedluží). A když ji dostávají oba včas, tak líp u toho, kdo v dřívějším výplatním termínu.
Počítá se, co je doma a čím dřív je to doma, tím líp, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Vždycky u toho, kdo dostává mzdu a nejlíp u toho, kdo ji dostává včas (komu zaměstnavatel nedluží). A když ji dostávají oba včas, tak líp u toho, kdo v dřívějším výplatním termínu.Počítá se, co je doma a čím dřív je to doma, tím líp, ne?
A vyplatí se u toho kdo vydělává víc nebo je to fuk?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m píše:
To je uplne jedno. Ta sleva je dana, z ničeho se nepočítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m je to jedno. Sleva na dítě je jasně daná,bez ohledu na výši mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m píše:
To je fuk. Sleva je stejná pro oba a když tak je daňový bonus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože na 2. a 3. dítě je zvýhodnění větší není vhodné si děti dělit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alkata píše:
To je uplne jedno. Ta sleva je dana, z ničeho se nepočítá.
Nepočítá, ale tvůj roční výdělek musí přesáhnout šestinásobek minimální mzdy, letos je to 73000 Kč/rok, tj. 6100 Kč/měs.
Ale to by snad v normálním zaměstnání neměl být problém
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše:
to je nesmysl. Pokud u zaměstnavatele uplatní matka na 1. dítě, pak otec u svého uplatní na 2. a 3. Vyjde to nastejno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše:
To není pravda. Každý u svého zaměstnavatele výplní formulář jaké pořadí má dítě, které si uplatňuje. Můj ex uplatňuje staršího syna a já mladšího. Jako druhého,takže beru sice slevu na jedno dítě,ale druhé v pořadí,takže vyšší částku ( pro doplnění,děti máme ve společné péči,proto můžeme oba)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m píše:
@Alkata @eumedon @andelka83 Díky holky
Nejsem holka. Jsem chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Nejsem holka. Jsem chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaka byla celkova hrubá mzda manžela před nemocenskou a kolik předpokládáš hrubou mzdu do konce roku ty? Na výši příjmu pak už spíš nezáleží, ale je potřeba splnit 1/2 minimální mzdy měsíčně, tj. šestinásobek ročně. V některých situacích vás chybné nastavení může stát dost peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ladyhoney Jo, toho jsem si jaksi nevšiml. @Hanula1212 Kurňa, jak je to? Co když Zakladatelka nebude mít za rok 2018 šestinásobek minimální mzdy? A co když její manžel uplatňoval slevu a nebude mít za rok 2018 šestinásobek minimální mzdy? A co když nikdo z nich to mít nebude?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit