Komu náleží tyto peníze?

Anonymní
29.7.20 18:46

Komu náleží tyto peníze

Dobrý den, je mi 19 a tento rok jsem úspěšně odmaturovala. Celou dobu jsem počítala s tím, že na nějakém spořícím účtu mám peníze. Cca od 14 jsem totiž fotila pro různé časopisy a eshopy za peníze. Vzhledem k tomu, že v době kdy jsem zacla fotit mi nebylo 15 všechny peníze šly k rukám mých rodičů, kteri mi peníze nechtěli dát z důvodu, že bych je utratila a že v rukou 14 ti leteho ditete takove peníze být nemají, tudíž že mi dají na spořící účet, ktery budu moct vybrat v 18 letech. Když už mi bylo 15 neřešila jsem to, měla jsem i jinou brigádu, z které jsem si peníze nechávala a focení mě bavilo a že díky tomu mi na spořícím účtě rostou peníze jsem brala jen jako plus. Tudíž jsem se peněz nedomahala a žila do teď s tím, že by na účtě mělo být +- 300 000. Mám i fakturace od každého focení a smlouvy s agenturami (do mých 15 let podepisovany mou matkou od mých 15 podepisovany mnou) Ovšem jsem tento rok úspěšně odmaturovala a oznámila rodičům, že bych se chtěla přesahovat do podnájmu, tudíž jestli by mi řekli, kde peníze vybrat. Dali mi všechny podklady do banky, ale v bance nastal šok. Řekli mi tam, že na účtě mám něco málo přes 50 000 místo mnou očekávanych 300 000. Na což mi matka řekla, že za zbylých 250 000 mi přece platili jídlo a živili mě. (50 000 je tam z důvodu že od doby co mi je 18 k účtu přestali mít jakékoliv práva zákoní zástupci) otec s matčinym tvrzením souhlasí a že prý vůbec můžu být ráda, že po mě za tu dobu nechtěli peníze i jako „nájemné“ z mé druhé brigády (pracovala jsem brigádě ve sportisimu). Chci se teda zeptat, zda rodiče opravdu na tyto peníze měli nárok. Za celou tu dobu se mi ani nezmínili, že by tam ty peníze nebyly, dokonce i když jsem já sama o penězích zacla mluvit a mluvila o určité částce se tvářili, že tam ty peníze jsou. Mají tedy na ně nárok? Případně půjde nějak tyto peníze dostat zpět?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
29.7.20 18:52

Ty brďo, tak jako okrást vlastní dceru, to chce koule 8o ja bych to viděla na poradu s právníkem. Tví drazí rodičové jaksi zapomínají, ze mají povinnost tě živit, takže ty jejich kecy neobstojí. No čumím jak boule z prkna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
29.7.20 18:53

Nárok na peníze bys měla určitě mít ty, v plné výši. Rodiče na tebe po dobu studia mají vyživovací povinnost, což zahrnuje to, že ti poskytují stravu a střechu nad hlavou a měli by i zajišťovat další základní potřeby (oblečení, hygiena atd). Je to od nich hnus, že si toto dovolili. Snad tu bude i někdo, kdo ti poradí, co teď s tím, pokud možno tak, aby sis nemusela platit právníka (toho by ti asi ve finále stejně museli uhradit rodiče, ale až zpětně). Mimochodem je mi to líto, evidentně jsi pracovitá holka, věřím, žes po rodičích taky nechtěla žádné extra kapesné atd, když si umíš vydělat, tím spíš mi to od nich připadá fakt strašné.

Příspěvek upraven 29.07.20 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
29.7.20 18:53

Povedení rodičové.
Rodiče mají vyživovací povinnost ke svým dětem, tak nevím, proč tě živili vlastně z tvých peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 18:56

Moje máma mi udělala něco podobného. Když mi bylo 12 let, tak mi umřela babička a já zdědila okolo 70tis. ( je to 15let zpět). Peníze se dali na účet k tomu určený, že až mi bude 18 tak je budu mít jako plus do začátku.. Jenže.. Peníze jsem nikdy neviděla a ani neuvidím. Máma je postupně vybírala až tam byla 0. No co nadělám :nevim: Já jsem je po ní nikdy nechtěla. Zrovna nedávno začala strašně často říkat, že jsme jí jako děti stáli už pár milionů, že nás živila a bůh ví co všechno :nevim: Jediné co jsem řekla, že si nás ona udělala a že jsem se jí o život neprosila.. No co taky jiného nato říct vlastní mámě :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
29.7.20 18:57

Pochopila bych kdyby si rodiče ty peníze vzali z důležitých důvodu, že třeba nutně potřebují opravit něco na domě apod…
Ale aby si je vzali jako stravné. Je hnus to by tě jako neživili kdyby si neměla práci. Spíš tě sprosté okradli a měla by jses poradit s právníkem.
Sice to jsou rodiče, ale s takovými stejně asi dle všeho nemáš moc dobré vztahy a myslím si že do budoucna ani dobré vztahy nebudou. Takže právník a uvidíš

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
29.7.20 18:58

Exituji právní poradny, které jsou zdarma. Hlavně u charity. Tak si dej na netu charita právní poradna a napiš jim. Do začátku ty poradí zadarmo a dál uvidíš, jako radu ty dají

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 19:03

@smajlik345
S rodiči jsem právě nikdy špatný vztah neměla. :nevim: s oběma jsem si rozuměla, sourozence žádné nemám, máma pracuje z domu. Takže se mi vzdycky hodně věnovala, chodily jsme spolu na tenis, ve focení mě podporovala. Táta bývá doma většinou jen pár dní v týdnu kvůli práce, ale naše vztahy byly taky fajn

• Citovat
  • Upravit
4153
29.7.20 19:04

Musis na ne podat zalobu holka. Podklady si dobre schovej. Mas na ty penize pravo, jsou tvoje,.meli je jen spravovat, ne utracet a tebe meli zivit ze sveho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.7.20 19:09

Tohle je dotaz na právníka. Ale osobně si myslím že takoví rodiče jsou na :poblion: okrádat vlastní dítě :zed: Jinak pokud budete pokračovat v denním studiu, tak do 26 let máte nárok na výživné i když si vyděláváte na brigádách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
29.7.20 19:10

Tak to opravdu koukám… Moje děti, když dostanou od prababicky 300,– na narozeniny (jsou jeste malé, aby si šly něco samy koupit), tak jim to normálně vkládám na spořící ucet.

Mrzí mě to za tebe a asi z nich nic nedostaneš. A víš, co? Peníze si vydělat umíš, tak až budou potřebovat, nic jim nedávej. Ctvrt milionu je slušný dar na doživotí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
29.7.20 19:17

Tak o to víc čumím, že jsi jedináček a rodiče Tě takhle okradli, bude to chtít právníka a dobře si uschovat veškeré podklady o platbách, rozhodně tyto vydělané peníze nepatří rodičům. Poraď se s právníkem, rodiče Tě okradli o pěknou sumu, která by se Ti teď hodila. Zapomněli ovšem, že povinnost Tě živit, mají do doby než dostuduješ. A chtěla bych asi vědět, kam se podělí čtvrt mega🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
29.7.20 19:37

Tak to je docela hustý no. Ta jejich výmluva to je dost chabá ty peníze jsou tvoje a měla ti je uschovat. V podstatě tě okradli a je na tobě jak se k tomu postavíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
29.7.20 19:51

Pokud nemají právní dokumenty, které by je opravňovali tyto peníze využívat(že by ti třeba něco podstrčili k podpisu), tak se jedná o krádež.
Pokud to chceš zpět, poradila bych se s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
29.7.20 20:02

Máš nárok na 300 000, bohužel tvoji rodiče si mysleli, že si s penězi mohou dělat co chtějí, 250 000 za jídlo a bydlení za 4 roky? A nezbylo by nic kdyby ti nebylo 18. Leda žaloba, ale to by byl konec dobrých vztahů v rodině. Je to hnus od rodičů

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová