Komu poslat lístek na peníze - neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
komu poslat lístek na peníze
Ahoj, chtěla jsem se zeptat,jestliže jsem na neschopence od poloviny ledna,a zítra jdu na kontrolu po 14.dnech,komu mám poslat lístek na peníze,zaměstnavatel by měl hradit 21dní.Musím k poslednímu něco posílat zaměstnavateli nebo až po 21. dni na sociálku. Díky Marcela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
prvnich 14dni ti plati zamestnavatel, takze jsem to odnesla do prace a pak by jsi to taky mela nosit do prace, ale ja to posilala doporucene primo na socialku, bylo to rychlejsi. teda myslim ze 14 dni plati zamestnavatel, ja marodila v lete a jeste to tak bylo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já byla na nemocenské když jsem byla těhotná a vždy jsem na konci měsíce dávala lístek na peníze zamestnavateli o víc jsem se nestarala dál to už posílal on
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to měla stejně, jsem na nemocenské od začátku prosince. dostala jsem lístky na peníze dva a oba jsem je donesla do práce. personalistka už si s tím poradí a ze sockou to vyřizují oni. takže teď už lístek nosím jen do práce a tam to vyříděj…
- Citovat
- Upravit
ZMENA-ted uz plati holky zamestnavatel 21dni-3tydny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…je to tak od noveho roku…listek na penize posilam zamestnavateli a ten socialce… .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RadanaH píše:
ZMENA-ted uz plati holky zamestnavatel 21dni-3tydny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…je to tak od noveho roku…listek na penize posilam zamestnavateli a ten socialce… .
fakt? tak to jsem v ty sprse zmen ani nepostrehla
tak ju tak 3 tydny teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me na to upozornila sestra od ktere jsem chtela listek na penize,ze to vzeslo v platnost od noveho roku…kdyz jsem volala 3ledna do prace,tak na personalnim to take jeste nevedely…tak jsem jim pak volala za 11dni,ze to teda poslu o ten tyden pozdeji a velice se omlouvaly…ze nevedely…takze opravdu po 3tydnech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si lístek na peníze posílám sociálce sama. Je to rychlejší, než poslat do práce a ti pak na sociálku. Nehledě na to, že když s tou sociálkou komunikuju sama, tak se na vše zeptám a vím co a jak. Jedinou vyjímkou je, že až budu koncem února nastupovat už mateřskou, tak to musí jít přes zaměstanavatele, protože ten musí ještě doplnit nějaké papíry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lístek na peníze zaměstnavateli. Pak si to můžeš posílat i sama, ale já to dávám zaměstnavateli pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky chtěla jsem se zeptat za jak dlouho Vám poslala sociálka peníze, když jste byly na neschopence více jak 21 dní? Mám strach abych dostala peníze včas na účet abych mohla platit poplatky, někdo říkal, že to trvá i hodně dlouho a že se může stát, že budu bez peněz. Za měsíc březen mě to poslal zaměstnavatel, ale druhou polovinu března má posílat soc., myslíte, že to bude ještě tento měsíc? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SONA333 píše:
Ahojky chtěla jsem se zeptat za jak dlouho Vám poslala sociálka peníze, když jste byly na neschopence více jak 21 dní? Mám strach abych dostala peníze včas na účet abych mohla platit poplatky, někdo říkal, že to trvá i hodně dlouho a že se může stát, že budu bez peněz. Za měsíc březen mě to poslal zaměstnavatel, ale druhou polovinu března má posílat soc., myslíte, že to bude ještě tento měsíc? Díky
Sociálka má zákonem daný termín zaplatit do měsíce od získání veškerých podkladů k platbě - tedy pokud jsi si nechala potvrdit lístek na peníze k poslednímu březnu, tak na sociálku se dostal nejspíš až začátkem dubna, takže na výplatu peněz má sociálka čas do začátku května. Někde ti to vyplatí i rychleji, někde jim to může déle trvat (byť by nemělo). Jak to vypadá s tvými penězi, to nejlíp zjistíš, když si zavoláš na „svoji“ sociálku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem na neschopence od 12.1.2012 a nevím jak dlouho bude! První Lístek na penize jsem donesla do prace 13.1.zaroven s neschopenkou. Na kontrolu jdu 17.2. stačí si vzít lístek na peníze až ten den a na druhý den donest do práce? a nebo ho muzu rovnou poslat na sociálku, když už se bude jednat o druhý léstek??? Děkuji, ZUZANA ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, prosím vás…
Od začátku října jsem byla na neschopence. Zaměstnavatel mě vyhodil ve zkušební době. Tak jsem papír na peníze poslala na sociálku. Jenže… Zatím jsem od sociálky nic nedostala. A koncem listopadu jsem ukončila neschopenku a nevím kam ji poslat. Jestli zase na sociálku? Když jsem tam volala, tak mi řekli, že musím dát ukončení zaměstnavateli - jenže na co, když mě vyhodil? to přeci nepotřebuju žádný potvrzení. Taky mi bylo řečeno, že vlastně na sociálce nemají nic, krom toho mýho jednoho lístku na peníze
takže co teď? ![]()
Do bývalé práce jít nechci - nerozloučili jsme se v nejlepším… mám zkusit zavolat na hlavní pobočku? Poslat to tam? nebo byste to poslali na sociálku?
děkuji
- Citovat
- Upravit
Správně bys to opravdu měla řešit přes zaměstnavatele, byť již bývalého.
- Citovat
- Upravit
@Meha Z jakýho důvodu? Vždyť tomu zaměstnavateli může být fuk, že jsem už práce schopná, když mě vyhodil ne?
spíš mě i zaráží, že neposlal nic na sociálku na na zdrav. pojišťovně není uvedeno, že mě zdravotní hradí stát… ![]()
- Citovat
- Upravit