Konec kojení nebo krize?

167
22.9.11 12:58

konec kojení nebo krize?

Ahojte všechny mamky. Kojím už druhý měsíc a nastala u mě změna. Vždycky malej pil po třech hodinách pěkně plných deset minut. Teď pije tak o polovinu míň a zdá se mi, že moje prsa už nejsou tak nalitá jako dřív. Že by mi docházelo mléko? Nebo na mě přišla krize? Jak získat opět více mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6868
22.9.11 13:03

Ahoj,

po konci šestinedělí hladina hormonů klesá a tak trochu se „uklízí do šuplíčku“ a laktaci si prcek víceméně řídí sám, podle jeho apetytu. Nebo jinak řečeno, jaká je poptávka, tolik je dodávka :wink: Proto ty prsa už se Ti nemusí tolik nalévat jako dřív. Potom mimčo přeci jen povyrostlo, má daleko víc síly a s kojením se už prostě tolik „nepere“. Trvá mu to kratší dobou, protože má víc síly na sání. Důležité je, zda Ti přibírá na prohlídkách u dr. a jestli má za 24hod 6-8 pomočených plínek. Co se zvyšování tvorby mlíka týče, tak pomůže častější přikládání, hlavně v noci, můžeš kojit z obou prsů na jedno kojení, hodně pít jíst, kojící čaje atd., ale myslím, že pokud je prcek spokojený dostatečně čůrá, tak bych byla co se množství mlíčka týče naprosto v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
22.9.11 13:05

Tak to jsem ráda. Nerada bych končila s kojením, chtěla bych kojit aspoň půl roku. A jak se vlastně pozná, že se kojení blíží ke konci? Tedy že už mamka nemá mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
22.9.11 13:11

Kojení nemusí vždy končit tím, že mamka „nemá mléko“. Pokud se laktace rozjede a „zajede“, mamka se obrní trpělivostí při růstových spurtíkách, tak můžeš kojit jak chceš dlouho. Pak kolikrát nastává opačný problém a to jak odstavit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.9.11 13:55
ewik pepik píše:
Tak to jsem ráda. Nerada bych končila s kojením, chtěla bych kojit aspoň půl roku. A jak se vlastně pozná, že se kojení blíží ke konci? Tedy že už mamka nemá mléko?

dítě dlouhodobě váhově neprospívá nebo nepočurá ani 6 plen denně. podle prsou se nepozná nic. u drhého se mi nenalívají vůbec a tejně je to buřtík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
22.9.11 14:31

Tak kojeni se nemusi vubec chylit ke konci…ja kojila dve deti dva roky a jeste rok po ukonceni kojeni jsem vymackla z prsu mliko:-)
jinak nalita nenalita prsa…tim bych se neridila. Mne se u tretiho nenalila vubec a kojim doted v pohode (bude mu rok)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová