Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojik,
mam mesicniho synka, ktery trpi na koliky a ma atopicky ekzem. Je milion veci, ktere bych jist nemela, aby nezhorsovala koliky a maly se neosypal, ale uz mi dochazi napady, co bych mohla jist a co varit.
Tak bych chtela poprosit ty, co na tom mely nebo maji mimca stejne jako ja, aby me trochu inspirovaly, co varit, co si dat k snidani. Ja mam pocit, ze muzu jen stary chleba a vodu a brambory. ![]()
Taky me napada, jestli vubec to moje mleko ma nejake hodnoty, kdyz stravou do sebe nedostanu skoro zadne vitaminy.
Dnes jsem uz uplne zoufala a vubec nevim, co uvarit k obedu. Do toho mam doma jeste starsiho, ktery samozrejme chce jist to co ja. ![]()
hehe, ja jsem mesic jedla jen brambory a veprove - pak jsem odstavila
kdyz mas atop, tak se ti reakce projevi treba za š tydny, timhle tempem si zavadet normalni jidelnicek -vto by dite davno bylo na prikrmech, nez bych se dostala k pouzitelnemu poctu potravin.
Pudloslava píše:
hehe, ja jsem mesic jedla jen brambory a veprove - pak jsem odstavilakdyz mas atop, tak se ti reakce projevi treba za š tydny, timhle tempem si zavadet normalni jidelnicek -vto by dite davno bylo na prikrmech, nez bych se dostala k pouzitelnemu poctu potravin.
Me uz taky napadlo, jestli by nebylo lepsi sahnout po nejakem specialnim UM. Jenze kdyz mudri doporucuji kojit.
To jsi me moc nepotesila. ![]()
A jak to probihalo u vas? Podarilo se vam toho zbavit? Mi to mame 14dni, dostali jsme zinkovou mast a antibiotickou masticku Fucidin. Lepsi se to, celo ma uz skoro ciste.
Ahojky, já jsem si s tím tady prošla a byla jsem z toho naprosto na palici. Z ovoce jsem jedla jablka (ale samozřejmě podušená, ty by již neměla nadýmat), hrušky, melounu kvanta-ten je super a doplníš vitamínky. Ze zeleniny řapíkatý fenykl, mrkev,brambory,potom začít postupně přidávat další, ale musíš odzkoušet, co to bude dělat. Jinak, rýže,těstoviny. Libové masíčko, pozor na ryby! Malou nadýmala i červená čočka,u které se píše, že téměř nenadýmá.Pravděpodobně nic mléčného, rýžové, nebo ójové mléko. Je fakt, že ono se to zlepší a časem přijdeš na spoustu potravin, co lze jíst. Já jsem si hodně vařila sama pro sebe z kuřecího masa, a rodině ostatní (normální) jídla. Za sebe, jestli můžu doporučit, na nic nečekej a jdi s ekzémem k homeopatovi. Já nechala malou trápit se s tím 5 měsíců, pak jsem dala ty šílené prachy za homeopata a Alenka byla do měsíce bez ekzému. Tak jsem se pak bila do hlavy, proč jsem ji nechala trápit se s tím tak dlouho. Takže přeji pevné nervy a neboj, ono se to určitě časem zlepší. ![]()
mamaho píše:
Ahojky, já jsem si s tím tady prošla a byla jsem z toho naprosto na palici. Z ovoce jsem jedla jablka (ale samozřejmě podušená, ty by již neměla nadýmat), hrušky, melounu kvanta-ten je super a doplníš vitamínky. Ze zeleniny řapíkatý fenykl, mrkev,brambory,potom začít postupně přidávat další, ale musíš odzkoušet, co to bude dělat. Jinak, rýže,těstoviny. Libové masíčko, pozor na ryby! Malou nadýmala i červená čočka,u které se píše, že téměř nenadýmá.Pravděpodobně nic mléčného, rýžové, nebo ójové mléko. Je fakt, že ono se to zlepší a časem přijdeš na spoustu potravin, co lze jíst. Já jsem si hodně vařila sama pro sebe z kuřecího masa, a rodině ostatní (normální) jídla. Za sebe, jestli můžu doporučit, na nic nečekej a jdi s ekzémem k homeopatovi. Já nechala malou trápit se s tím 5 měsíců, pak jsem dala ty šílené prachy za homeopata a Alenka byla do měsíce bez ekzému. Tak jsem se pak bila do hlavy, proč jsem ji nechala trápit se s tím tak dlouho. Takže přeji pevné nervy a neboj, ono se to určitě časem zlepší.
Mamaho, moc dekuji. A zatim se vam tedy uz ekzem nevratil? Nejake zkusenosti s homeopatiky mam a verim jim. Ja si porad tak nejak rikam, ze treba spletli a bude to jen nejaka vyrazka, ktera zmizi a uz se nevrati.
Zatim se nam to po zinkove masti a Fucidinu ztraci a nerozleza se to. Trosku me mate, ze jsme dostali tu antibiotickou mast, vetsinou co jsem cetla, tak se davaji kortikiody. Ty bych ale nechtela, je to svinstvo, ktere to stejne nevyleci.
Cernus můžeš jáhly, pohanku, brambory, rýži, amarant (obilovina) - vše jde kombinovat s ovocem i se zeleninou, já to tak měla, akorát dítě nesneslo kvůli nadýmání papriku a ředkvičky. Strukoviny jsem nezkoušela radši vůbec. Po tomhle měl kůžičku hezkou. Jo a do každého zeleninového jídla jsem si dávala povařený fenykl.
hele presli jsme na neocate a trvalo asi jeste 6 tydnu, nez se vycistil (jsem si to zezacatku vycitala). Potom zacaly prikrmy a dost casto se po necem osypal - a pak treba zase ne, myslim, ze dost casto se osypal po nove potravine. taky treba z opoceni, stresu - urcite spousta ruznych vlivu. tedka je to dobry teprve od zacatku leta - tzn od necelych dvou roku, predtim byly dobra a spatna obdobi.
prikrmy jsem zavadela opatrne, dlouho cekala a az hystericky mu branila jist ruzne mlsy a mlecne vyrobky.. nevim, jestli to melo nejakou cenu, nebo jestli by to bylo ve vysledku stejne.....
ja prave celkem resila, jestzli nema nakonec alergii na ten kmin a fenykl, protoze ze zacatku jsem desne chlastala ty kojici caje
No, musím zaklepat, nevrátil a to jím naprosto vše. Ale jakmile jsem začala užívat vitamíny, které jsem ještě nedobrala ,když jsem byla těhu, tak ji začali flekatět tvářičky, takže něco bylo špatně. Okamžitě jsem vysadila a je to v pořádku. Jinak homeopat říkal, že ekzém znamená nezralá játra a 50 % dětí se s nimi rodí. Jak říkám, vybrali jsme jedno balení homeopatik a malá měla do měsíce kůžičku o 80% lepší,zbytek mizel asi další měsíc. Takže za mě ![]()
mamaho píše:
No, musím zaklepat, nevrátil a to jím naprosto vše. Ale jakmile jsem začala užívat vitamíny, které jsem ještě nedobrala ,když jsem byla těhu, tak ji začali flekatět tvářičky, takže něco bylo špatně. Okamžitě jsem vysadila a je to v pořádku. Jinak homeopat říkal, že ekzém znamená nezralá játra a 50 % dětí se s nimi rodí. Jak říkám, vybrali jsme jedno balení homeopatik a malá měla do měsíce kůžičku o 80% lepší,zbytek mizel asi další měsíc. Takže za mě
Pudloslava píše:
ja prave celkem resila, jestzli nema nakonec alergii na ten kmin a fenykl, protoze ze zacatku jsem desne chlastala ty kojici caje
No, me zase pripada, ze po kojo a fenykl caji ma Matyas boleni briska. Obcas to asi pusobi jinak, nez by melo. ![]()
Ahoj @mamaho chtěla jsem se zeptat, kolik bylo malé. když jsi s ní byla u homeopatky kvůli atopickému exému? Synovi 3měsíce se atop probudil před 14 dny, má ho po celém těle
a moje dr. řekla, že se takto malým dětem homeopatika nedávají.
@Alex Adrian Ahojky, nebudu reagovat přímo na tvůj dotaz, ale k vyčištění pleti doporučuji hypoalergenní dietu: http://www.potravinova-alergie.info/…-potrave.php,
u nás se taky atop objevil ve 3 měsících, po očkování hexou, po této dietě, kterou jsem držela a malého kojila měl pleť do 4 dnů čistou
. Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych…teď už jím vše, malý zvládá příkrmy taky v pohodě. Držím palce ![]()
@katka379 Tak tu jsem držela týden a žádná změna, jen ta, že jsem zhubla 5kg a po tom týdnu jsem se málem složila
8 den jsem přidala banán. Malý v noci skoro nespí, mám ho pořád na rukou a přes den to samé a ze mě je troska, takže fakt nevím ![]()
@Alex Adrian Ajaj, tak to mě mrzí
. Nám to teda zabralo skvěle, ale možná u nás nebyla tak silná alergie na jídlo, ale spíše se mu to rozjelo po tom očkování. Taky jsem u té diety zhubla asi 6 kg…Tak moc držím palce, ať se z toho malý brzy dostane!
@Alex Adrian malou jsem byla v 5 měsících a bylo nám jasně řečeno, že je to klasika, že jsou nezralá játra. Po pár týdnech bylo po exému.