Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolik je dětem, že chce dům přepsat na ně?
Nebo by tě nemohl vyplatit?
Jinak bude potřeba komunikace, ať se nějak dohodnete, pokud ovšem i druhá strana bude chtít.
Normálně trvej na rozvodu a prodej domu za to koupíš byt kam s dětmi půjdeš..pokud mate hypotéku tak je jen kalkul z jeho strany přepsat dům na deti to by soud neschválil kdyz dítěti je 6.. a hypotéku si představuje platit jak? Proste blbost..trvej na prodeji i kdyby jsi za to koupila jen neco menšího …
Nebuď blbá, páneček má podle mne bokovku. Prodejte barák, rozdělte finance.
@Anonymní píše: Více
Řekla bych že někoho má, kdyby ne, tak by se asi nechoval takhle. V žádném případě bych nesouhlasila s přepisem domu na děti, proč jako? Situace je pro něj neúnosná, tak atˇsi najde jiné bydlení on, proč bys měla odcházet ty s dětmi? On nechce mluvit, řešit, no a jak by to chtěl asi udělat? Tak žádost o rozvod, vyřešit děti, prodat dům, doplatit hypo a zbytek si rozdělit. Je to těžké, drž se.
@Zita Aussig
presne to si myslim, ze v tom ta nevera bude. Proto i rekl, ze ten sex byla chyba… ma jinou. Barak prodar, rozdelit, koupit si novy byt. Bude dostavat hezke vyzivne pokud manzel vydelava o hodne vic jak ona. A jeste si myslim, ze kdyz sama bude iniciovat rozvod, on se zalekne a bude chtit zpatky… ( jen domnenka)
Také bych prodala dům, rozdělila peníze, koupila byt, domluvit se na alimentech, jak a kdy bude vídat děti, já v srpnu odešla od partnera stále dolejzá, myslí si, že se vrátím, nebyla v tom nevěra, ale dlouhodobé psychické nátlaky ze strany partnera pak mi řekl, že to dělal, aby mě vyprovokoval, abych se chovala jak chce on, tak holt smůla, děti chtěly také odejít což byl i ten hlavní impuls hodně sil a energie
Máte to šílené zmateně, ale neskutečně oceňuji, že nepišete jak je zlej, hnusnej, narcis atd…
Takže to teď vezmu tak, že jsem na vaší straně příběhu. Nechápu ho, ale cením pohled na věc.
1 ) chlap má asi krizi středního věku a myslí si, že mu ujíždí někde vlak ( pokud dobře vydělává je možné, že se na něj přisála nějaká o 10 let mladší ) a je*e mu.
2 ) každopádně neznite jako vymaštěna hysterka a libi se mi snaha to řešit. Nicméně to vás dostava v rámci rozvodu do pozice slabsi strany.
3 ) měli jsme holý zadek a tak budou mít stejnou startovací čáru i děti…no a? Nebude první ani poslední kdo dětem nedokáže bydlení..tím naznačují bod 4
4 ) určitě rozvod, prodej domu, zaplacení hypo a zbylou částku rozdělit mezi oba dva stejným dílem ( zákonné sjm)
5 ) nedokážu znát ceny když nevím výši hypotéky, cenu nemovitosti atd atd…ale řekněme to tak, že dostane milion korun a k tomu máte příjem 40k.
6 ) pracuje v cizině a tudíž střídavá péče není možná. Na děti budete dostávat 5-8 k na jedno s tím, že máte milion rezervu a 40k mzdu.
7 ) nájem 3kk v Praze je se vším 25 000 a tak vám zustane z mzdy a alimentů cca 20-30 na jídlo a potřeby.
8 ) najednou to nezní tak zle, ne?
Ještě máte život před sebou. Na idi*ta kaslete. Budete dobrá máma
@Justin Case píše: Více
a pokud manzel pracuje v zahranici ( nemecko, rakousko) bude mit narok jeste na Kindergeld ( ten pobira ten, kdo ma deti v peci), na tri deti to bude cca 700€ mesicne
@lísteček píše: Více
Přesně tak
ale předpokládám, že bude kamionak..ale Bůh ví. To už je mimo téma. Nicméně je docela vtipný, že v tomhle tématu se tady shodnu s vama i já.
já tvl;D ale mně jde fakt o to, že ta paní je očividně vyrovnaná osoba, kterou jen zničila situace a ne jak místní super zastánkyně dehonestace mužů namísto přiznání si, že každá je tak trošičku na peníze či do větru ;D ( nechci se hádat, jen popisují pocity a nechci aby se to teď řešila tato reakce ). Prostě tady je fakt chyba na straně chlapa na 101% a tato paní zasluhuje podporu
@Justin Case píše: Více
Tvl Justine, když „každá je tak trošičku na peníze či do větru“, tak co z toho je tedy zakladatelka? Nebo tím KAŽDÁ myslíš jen modelky do 30ti let?
Autorka: Z mého si drží kontrolu tím, že se nesdílí. Já to mám v sobě probrané dost, řeším si sama, abych se v tom vyznala, abych pochopila proč to nefunguje. Prostě jsme odlišné povahy a on na to přišel až po dětech a nechce, nepřijímá, věčný problém s něčím. Je to fakt dlouhodobé, každý je nějaký, já asi beru lidi takové jaké jsou, asi i proto jsem se dlouho přizpůsobovala nebo byli jsme oba v kompromisu. Už to nejde, odmítá mě, už to není arogance k předmětům, situacím, cizím lidem, ale ke mě. Já už nemůžu být ta, co ho přesvědčuje, že problémy mají řešení. On od problémů utíká, dělá z nich tabu. Prostě už to nejde. To je fuk, teď tedy k věci, 3 děti, nejstarší 13, dle mě ani není možné přepsat majetek s dluhem na děti, dítě. Oba jsme neměli nic, on tedy vydělává několikrát tolik co já a platí hypotéku, energie na dům a nějaké větší výdaje, na které mi nezbývá ohledně dětí. Například teď lyžák, pojistka domu atd. Jinak Většinou já řeším děti on ty ostatní věci. Nemyslím si, že je v tom někdo další. Prodej domu je cesta, jenže hypo je ještě vysoká, prodáme, doplatíme a zbyde každému tak 2 mega, za to si ani byt nekoupím. Našetřeno nemám, vše je v domě a dětech.
@Justin Case
přesně
3. jistě za mě taky, děti se budou snažit o své.. samozřejmě podpora rodičů, ale byt ani auto jim nekoupím. Posílí je to jinak.
Já věřím, že se postarám, že po veškerém procesu mi bude líp.
Jako táta funguje dobře, vysvětluje, ale přijde mi, že až tak poslední rok je k dětem úplně super, trochu s je kupuje, může, já na to nemám. Momentálně jsem já ta máma, co vychovává, snaží se je cosi naučit a hučím po nich, vozím po kroužkách, jenže to se nepočítá, protože je to automat a neví v tom nikdo hodnotu. Vyrůstal v Německu, má tam nějaké zázemí, mámu, sourozence a tím pádem nějakou jistotu, za celé roky se nesnažil být tu s námi, změnit práci. Myslí si, že by tu nad 50tis neměl, ale nezkusil. Přitom já ho vidím úplně jinak, on si nevěří.
Nechce, ani nic zkoušet, ani řešit, nic. To nepřijetí bolí, chvíli bude, ale musím fungovat, takže si musím hledat informace jak tím projdu já a děti. Fakt je to na hovno, k tomuhle jsem se nechtěla dopracovat, 3 děti, které milují nás oba. Jak jim to říct.
@Justin Case to děkuji, ale o to tu nejde. Mám něco načteno, různých příběhů i kolem co se děje, to je ale vše tak individuální. Prostě je mi to líto, že dva zdraví, dospělí, se nedokážou domluvit na tak obyčejné věci. Neakceptuje to, že jsem žena, která umím naslouchat, vnímat, jsem empatická, sdílná, umím se postarat a tohle vlastně všechno ho sere. A vytáčí tak, že se mnou nemůže být. Kdyby jsme bydleli spolu, jasná ponorka, ale toto je ponorka bez přítomnosti. Žili jsme spolu v zahraničí pár let, klidně bych změnu udělala znovu, ale to nepřijetí, to už je prostě over.
@Anonymní píše: Více
Na poradnu by nepřistoupil? 3 děti, poměrně malé, to je dle mého docela prů_ser ![]()
Jako výše si myslím, že někoho má. Skoro jistě.
Přeji hezký den,
tak jsem v tom, ne těhotná, ale na konci. Rozebírat naši situaci by bylo na dlouho, jen si tu chci srovnat situaci, další kroky a možná najít co dál. Nesoulad řešíme už dlouho, prostě to nejde a znovu jsem do toho padla. Počas Vánoc jsem si myslela, že jsme k sobě znovu našli cestu, ale manžel ne. Nebudu psát jaká jsem, jaký je manžel, máme "vztah na dálku!, 3 děti a odcizili jsme se. Manžel jezdí za prací a já pracuji taky. Finance jen lítají, nechápu to, přitom nehejříme, snažím se skromně vést domácnost a život. Hypotéka, barák, asi jsme si dost naložili. Každopádně jsme ztracení a manžel nechce, dost se toho událo, spíš máme toxický vztah asi, nevěra v tom není, ne tedy u mě. Nevyznám se v tom, manžel nechce řešit, mluvit, introvert. Jsme tedy na konci a mě zajímá jak dál. Spolužití v jedné domácnosti je asi na chvíli, prodat dům, rozdělit se. Chce dům přepsat na děti, s čímž nesouhlasím, oba jsme přišli s holým zadkem. Přece neznamená, když vydělává 4× tolik, že je něco jeho. Já se starám o děti, aby vydělávat mohl. Je mi to hrozně líto, nejmenšímu je 6. Cítím se nevyslyšená, zrazená, nepřijatá. Někde tady jsem nedávno viděla diskusi rozvádějících se, nemohu dohledat. Práci mám, ale musím si to poskládat. Mám 40tis asi, najít si nájem, kde budu s dětmi? ještě o tom neví. Já to chtěla oddělit hned, manžel navrhnul soužití v domě, že stejně jezdí pryč. Teď přijel s tím že to takhle fungovat nebude, že nemůže se mnou sdílet domácnost, že to v sobě nemá uzavřené a nedělá mu to dobře. Mluvili jsme spolu a pak se spolu zas vyspali. Jenže tím se nic nevyřešilo samozřejmě. Já bych byla ochotná pracovat na manželství, on už ne. Řekl mi, že to byla chyba a že ještě neví jak to vyřeší, ale dá mi vědět. Jsem tam zas, bolavá, každopádně je to proces, kterým si musíme projít. Musím si udělat vlastní plán. Nečekám rady, co dál, možná to má někdo podobně..