Konec mateřské dovolene a práce

1663
1.6.15 13:29

Konec mateřské dovolene a práce

Zdravím a prosím o radu. Nyní v únoru 2016 mi konci MD. Takže od 1.3.2016 musím nastoupit do zaměstnáni. Mam sice rozjednano neco jineho, ale pokud by to nevyslo, tak bych se chtela vrátit do původního zaměstnáni před MD. Ale smlouvu sem měla na dobu určitou. Ta vypršela posledniho srpna 2013. já rodila v záři 2013 a na mateřskou jsem šla 6 tydnu před porodem tj. posledni týden v červenci 2013. Jak to je ted nyní?

Jedna se o to, že Smlouva sice vypršela, ale já jí vlastně přerušila nástupem na MD.

Snad jsem to napsala k pochopení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3088
1.6.15 13:33

Smlouva vypršela i tak. Zkusit se zeptat, zda nemají místo, že bys nastoupila zase tam, jinak se dívat jinam. Já mám smlouvu do března 2016, od března 2015 jsem na PN, v říjnu termín porodu. Smlouva mi běží, ale jakmile v březnu skončí, tak skončí. Další nebude a že jsem na PN, tím se nic nemění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
1.6.15 13:37

Smlouva na dobu určitou Ti skončila k 31.8. 2013, to se nijak MD nepřerušuje.
Pokud by ses tam chtěla vrátit, musela by ses s nimi domluvit a začala by Ti běžet smlouva nová.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.6.15 13:38

@Marion84 nic jsi nepřerušila, smlouva už dávno není, takže není co obnovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.6.15 13:40

@Marion84 …je to přesně tak jak píše @Maty1989 . Jakmile je smlouva sepsána na dobu určitou je jedno, že končí když je člověk na neschopence, mateřské či rodičáku. Prostě končí k tomu datu, které bylo sjednáno. Takže o žádné přerušení smlouvy se nejedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.6.15 13:59

@Marion84 Do původního zaměstnání se můžeš vrátit pouze, pokud se se zaměstnavatelem dohodneš na nové smlouvě. Takže se vlastně nevrátíš, ale začala by jsi tam znovu pracovat. Tvá původní smlouva na dobu určitou vypršela na konci srpna 2013, takže bývalý zaměstnavtel nemá žádnou povinnost dát Ti práci. Pokud tam chceš zase pracovat, doporučuji kontaktovat personální a poptat se, zda by tam pro tebe něco od února (nebo kdy se hodláš vrátit do pracovního porcesu) neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí