Konec RD - výpověď v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.10.12 15:31

Konec RD - výpověď v práci

Potřebuji poradit - za pár dní oslaví syn 3.roky a já bych měla nastoupit do práce. Ale v práci bych měla chodit na směny a já nemám hlídání. Přemýšlím, že bych dala výpověď, a šla bych na pracák, ale nevím jestli mám nárok na podporu. A ještě by mně zajímalo, pokud bych do práce nastoupila třeba na 3 měsíce a výpověď podala až pak jestli bych měla nárok na podporu? Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
7.10.12 15:37

Pokud dáte výpověd teď, nemáte nárok na odstupné od zaměstnavatele. Podporu na pracáku dostanete(je to cca 3500Kč tuším první 2 měsíce a pak se snižuje). Pokud do práce nastoupíte a budete tam aspoň pár dní, pak dáte výpověď měla byste mít nárok na podporu která se bude počítat z výše Vašeho platu. Je pro Vás určitě výhodnější vrátit se do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.12 15:41

@smudlinky děkuji moc za odpověď! ;)

• Citovat
  • Upravit
101548
7.10.12 15:50

Já bych tedy hlavně řekla, že pokud syn má 3 roky za pár dní, tak dost dobře nestíháš dát výpověď, neb i výpověď z tvé strany má 2 měsíční výpovědní lhůtu, takže buď musíš nastoupit a po dobu výpovědní lhůty chodit do práce, nebo je další možnost domluva se zaměstnavatelem, zda přistoupí na dohodu.
Ad podpora je to jak píše @smudlinky pokud nastoupíš a budeš nějakou dobu pracovat, je z platu, pokud byste to udělali dohodou k datu konce RD, tak je to těch cca 3500,– zpočátku, pak méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
7.10.12 16:13

A neni to nahodou ted tak, ze kdyz da clovek vypoved nebo pristoupi na dohodu, tak nema na podporu narok? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
7.10.12 16:19
@Pherenike píše:
A neni to nahodou ted tak, ze kdyz da clovek vypoved nebo pristoupi na dohodu, tak nema na podporu narok? :think:

Ne, není, nevím kde se tahle fáma vzala :think:
Rozdíl je pouze v tom, že když ukončí zaměstnání bez vážného důvodu, tak má podporu hned 45% a ne 65% - 50% - 45%. A péče o dítě patří mezi vážné důvody, takže ukončení zaměstnání na směny z tohoto důvodu je naprosto OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.10.12 16:20
@Pherenike píše:
A neni to nahodou ted tak, ze kdyz da clovek vypoved nebo pristoupi na dohodu, tak nema na podporu narok? :think:

ne, podporu dostane ale mnohem menší (nevím o kolik procent) než při výpovědi od zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.12 16:23

@Pherenike taky jsem myslela, že to tak je.  :nevim:

@j.a.n.i1 v práci ví, že nemám hlídání tak mi snad dají výpověď na dohodu.

• Citovat
  • Upravit
12651
7.10.12 16:57
@smudlinky píše:
Pokud dáte výpověd teď, nemáte nárok na odstupné od zaměstnavatele.

Pokud dá zaměstnanec výpověď, tak NIKDY nemá nárok na odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.10.12 18:28

Jessikka-i zamestnaneci pri udani nekterych duvodu pri vypovedi nalezi odstupne.
Holky prosim, nevite jestli muzu dat vypoved z duvodu pece o dite uz ted na rodicovske? nebo musim az ke dni skonceni rodicovske? dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.10.12 18:39

@zolina to se nechám poučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.10.12 18:50

Ja myslela treba pri nedostani vyplaty do urciteho data, nemyslela jsem ze jako z niceho nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.10.12 18:55

Ale mas pravdu, tys psala o odstupnem a v tomhle pripade nalezi jen nahrada mzdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.12 20:19

Děkuji Vám holky za odpovědi! :*

• Citovat
  • Upravit
marketdr
25.2.13 12:45

Výpověď

Dobrý den, mám dotaz.Na konci dubna mi končí rodičovská dovoloneá a už ted vím že se do zaměstnání nevratím z důvodu dlouhé pracovní doby aproto že nemám hlídání pro svou 3letou dceru.Je pro mě teda výhodnější klasická výpověď nebo výpověď dohodou? V jednom článku sem četla že pokud se do výpovědi napíše důvod proč nemůžu nastoupit zpět(péče o dítě) tak se nekrátí podpora na úřadu práce. Máte s tímhle někdo zkušenosti? moc děkuju za info

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat