Konec RD - výpověď v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je to úplně jedno, zda to bude výpovědí nebo dohodou, akorát tedy by s ohledem na podporu pro tebe bylo výhodnější alespoň na pár dnů nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dostanete výpověď Vy, máte nárok na podporu z platu. Pokud dáte výpověď, dostanete podporu tuším 3600Kč a pak méně. Vždycky je výhodnější dostat výpověď, než ji dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A oni by tě chtěli zpět? Kolegyně takhle končila u drah, ona se teda vrátit chtěla, ale s 2 děckama ji nechtěli zpět, a tak ji dali výpověď a tím dostala i 5 měsíců odstupny. Jinak ano, pokud dáš dohodou, tak jeden z důvodů pro uznání podpory v maximální výši je právě péče o dítě do snad 7 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a když dostanu výpověď ze strany zaměstnavatele s odstupným, jak je to potom s podporou, z čeho se počítá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš tedy dostanu dohodu s odstupným, tzn. že do zaměstnání po RD nenastoupím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám se taky s dotazem: Nevíte, jak je to v případě, že jsem nastoupila na nemocenskou ve zkušební době, byla těhotná, dosud jsem ale stále zaměstnanec firmy, za rok mi skončí RD… vezme mě zaměstnavatel zpátky, když jsem vlastně předtím byla ve zkušební době nebo jak je to? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky píše:
Pokud dostanete výpověď Vy, máte nárok na podporu z platu. Pokud dáte výpověď, dostanete podporu tuším 3600Kč a pak méně. Vždycky je výhodnější dostat výpověď, než ji dát.
Tohle není tak úplně pravda, nerozhoduje to, kdo dá výpověď, ale to, jestli člověk ještě po skončení RD nastoupí do práce nebo ne.
Jinak s tím, že je výhodnější dostat výpověď souhlasím, na druhou stranu, proč by ji firma dávala, když je problém na straně zakladatelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca01 píše:
Spíš tedy dostanu dohodu s odstupným, tzn. že do zaměstnání po RD nenastoupím…
Tak v tom případě tu nízkou, cca 3600,– ale zas ji budeš mít vyplácenou hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarkacech píše:
Přidám se taky s dotazem: Nevíte, jak je to v případě, že jsem nastoupila na nemocenskou ve zkušební době, byla těhotná, dosud jsem ale stále zaměstnanec firmy, za rok mi skončí RD… vezme mě zaměstnavatel zpátky, když jsem vlastně předtím byla ve zkušební době nebo jak je to? Děkuji.
No, budeš stále ve zkušební době, takže s tebou může pracovní poměr ukončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, budeš stále ve zkušební době, takže s tebou může pracovní poměr ukončit.
Díky. Ale teda nemusí ukončit pracovní poměr? Je teda možný, že budou počítat s tím, že se vrátím? Já vím, že bych se asi měla radši zeptat přímo tam, ale než to udělám, chci být o něco chytřejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarkacech Tak samozřejmě že nemusí, pokud budou chtít, tak si tě mohou nechat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 děkuji za odpověď
. Takže aby se mi počítala podpora ze mzdy, tak bych musela po RD na chvíli nastoupit? Asi ideální by bylo, kdybych nastoupila a hned dostala výpověď od zaměstnavatele a ty 2měsíce pracovala, že?
U mě je problém, že bych chtěla nastoupit, ale moje místo se zrušilo, tak nevím jak to bude
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca01 Ale to není problém tvůj, ale tvého zaměstnavatele
takže prostě nastup a uvidíš, buď ti na ty 2 měsíce vymyslí nějakou práci nebo tě nechá doma za plný plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info, já bych ráda nastoupila, ale opravdu nemám možnost hládíní, manžel je kuchař takže taky dělá do noci téměř každý den a baička je daleko.
- Citovat
- Upravit