Konec rodičáku, kdy do práce?

174
19.1.15 13:21

Konec rodičáku, kdy do práce?

Maminky prosím Vás, jak to funguje s rodičákem? Moje děti mají 3 roky 14.6.2015, kdy nastupuju do práce, od července nebo je to na dohodě se zaměstnavatelem? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tímeaaa
19.1.15 13:23
@janickazl píše:
Maminky prosím Vás, jak to funguje s rodičákem? Moje děti mají 3 roky 14.6.2015, kdy nastupuju do práce, od července nebo je to na dohodě se zaměstnavatelem? Děkuji za radu.

můžeš klidně nastoupit už teď pokud můžeš, jinak se dohodni se zaměstnavatelem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
174
19.1.15 13:24

Myslela jsem si to, i tak děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.1.15 13:24

Je to na dohodě, ale k 15.6. už nemá zaměstnavatel povinnost ti držet místo. Naopak pokud bys nekomunikovala, nedomluvila se, máš smlouvu na dobu neurčitou, a toho 15. nenastoupila, tat máš neomluvenou absenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.1.15 13:35

@janickazl Musíš nastoupit nejpozději 15.6., po dohodě můžeš dřív, o rodičovský příspěvek nepřijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.1.15 13:47

Děkuju holky, já jsem si to myslela, že to tak je, ale pro sichr :-)No ještě si pár měsíců užiju s dvojčaty doma a pak to vypukne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.1.15 14:12

@janickazl dnes jsem zrovna se sefem resila skoro to same. Malej je narozenej 9.6 takze ma povinnost mi drzet misto do 9.6.2016..takivy blby datum, ze me ho pred prazdninama a pres orazdniny do skolky nevezmou a hlidani zadne nemame… ale nastesti jsem dopadla dobre a rekl mi at si tk necham do konce srpna a v zari muzu nastoupit. Ze proste, kdo tam bude misto me poleti a ja se muzu v klidu vratit :-D me docela potesil.. :-) tak hlavne abych pak nebyla neprijemne prekvapena, ze poletim ja :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.1.15 14:25

Prispevek je fuk. Zalezi na roducovke dovolene. Do kdy jsi zadala o rd u zamestnavatele? Nejdele lze do toho 14.6. Pak nastupujes nebo muzes pozadat o neplacene volno, ale nemusi ti vyhovet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.1.15 14:36
@Lama Lama píše:
Prispevek je fuk. Zalezi na roducovke dovolene. Do kdy jsi zadala o rd u zamestnavatele? Nejdele lze do toho 14.6. Pak nastupujes nebo muzes pozadat o neplacene volno, ale nemusi ti vyhovet

Nebo se snim muze domluvit, jestli muze zustat na materske o nejaky ten mesic dyl. Ale zalezi na zamestnavateli. Kdybych ukoncila rodicak az malemu budou 3 roky, dal by mi neplacene volno na dva mesice. Jenze by musel platit zdravotni pojisteni. Proto muzu zustat na materske az do konce srpna (tzn.ze malemu budou 3 roky a 3 mesice) a pak mohu nastoupit do prace. Takze pokovad se zamestnavatelem domluvi, nemusi ani ukoncit RD k 14.6.a ani nemusi mit neplacene volno. Jen si muze RD prodlouzit

Ale jak rikam, zalezi na zamestnavateli jak je nebo neni ochotnej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.1.15 14:38
@veronika6913 píše:
Nebo se snim muze domluvit, jestli muze zustat na materske o nejaky ten mesic dyl. Ale zalezi na zamestnavateli. Kdybych ukoncila rodicak az malemu budou 3 roky, dal by mi neplacene volno na dva mesice. Jenze by musel platit zdravotni pojisteni. Proto muzu zustat na materske az do konce srpna (tzn.ze malemu budou 3 roky a 3 mesice) a pak mohu nastoupit do prace. Takze pokovad se zamestnavatelem domluvi, nemusi ani ukoncit RD k 14.6.a ani nemusi mit neplacene volno. Jen si muze RD prodlouzitAle jak rikam, zalezi na zamestnavateli jak je nebo neni ochotnej..

Ne. Nad 3 roky rodicovska dovolena nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.1.15 14:41
@veronika6913 píše:
Nebo se snim muze domluvit, jestli muze zustat na materske o nejaky ten mesic dyl. Ale zalezi na zamestnavateli. Kdybych ukoncila rodicak az malemu budou 3 roky, dal by mi neplacene volno na dva mesice. Jenze by musel platit zdravotni pojisteni. Proto muzu zustat na materske az do konce srpna (tzn.ze malemu budou 3 roky a 3 mesice) a pak mohu nastoupit do prace. Takze pokovad se zamestnavatelem domluvi, nemusi ani ukoncit RD k 14.6.a ani nemusi mit neplacene volno. Jen si muze RD prodlouzitAle jak rikam, zalezi na zamestnavateli jak je nebo neni ochotnej..

RD nejde prodloužit, lze zažádat o neplacené volno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.1.15 14:41

@Lama Lama jak jako nejde? :-D jde do ctyr let. Akorat zamestnavatel je povinnen 3 roky id narozeni ditete drzet misto. Pak uz neni povinnen te vzit zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.1.15 14:43
@blecha72 píše:
RD nejde prodloužit, lze zažádat o neplacené volno

Matka muze byt doma do ctyr let veku ditete ne. Ted to je tak, ze si maminka sama spocita kolik chce byt na materske mesicu a z toho si vypocita vysku penez, ktere bude mesicne dostavat. Ja to mam nastavene na 34 mesicu tj do 1.9.2016. A zaroven k 1.9.2016 nastoupim do orace a malej do skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.1.15 14:43
@veronika6913 píše:
@Lama Lama jak jako nejde? :-D jde do ctyr let. Akorat zamestnavatel je povinnen 3 roky id narozeni ditete drzet misto. Pak uz neni povinnen te vzit zpet

Musíš rozlišovat rodičovskou dovolenou (volno od zaměstnavatele nejdéle do 3 let věku dítěte) a rodičovským příspěvkem (sociální dávka, kterou lze čerpat až do 4 let věku dítěte). Zaměstnavatel se sociálními dávkami nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.1.15 14:44
@veronika6913 píše:
Matka muze byt doma do ctyr let veku ditete ne. Ted to je tak, ze si maminka sama spocita kolik chce byt na materske mesicu a z toho si vypocita vysku penez, ktere bude mesicne dostavat. Ja to mam nastavene na 34 mesicu tj do 1.9.2016. A zaroven k 1.9.2016 nastoupim do orace a malej do skolky

odpověděla jsem výše. Jo a mateřská dovolená není rodičovská dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí