Konec rodičovské dovolené v červnu

1764
8.1.12 11:23

Konec rodičovské dovolené v červnu

Holky končí některé z vás rodičovská dovolená v červnu? A co potom? Jdete hned do práce nebo až od září jak začnou chodit děti do školky…Vůbec nevím jak to funguje, když mi zaměstnavatel vyhoví, že nastoupím až v září (přes prázniny školky nejsou). Musím si pak přes prázdniny platit zdravotní a sociální sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4243
8.1.12 11:35

Ahoj, mě končí v květnu. Taky jsem o tom přemýšlela. Jen mám strach, že mi vyhoví a pak v září mě nevezme, pokud je to možné. Co myslíte? Zatím syn chodí do soukr. školky, ta je i v červenci, takže by šlo o srpen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
8.1.12 11:36

Myslím, že ti zaměstnavatel může dát neplacené volno, když bude vstřícný. Nejsem si jistá, zda zdravotní neplatí za tebe zaměstnavatel, to se zeptej účetní. Kdyby ne, tak se nahlásíš na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let a zdravotní zaplatí stát. Sociální se neplatí, RD se počítá do doby na důchod, ale sociální se neplatí. Neplacené volno se asi do doby na důchod nepočítá, ale ničemu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.1.12 11:41

Pokud ti zamestnavatel poskytne neplacene volno, muze za tebe i uhradit zdravotni a socialni, ale je to na vasi vzajemne dohode, uvedes to v zadosti o neplac.volno. Jinak si to muzes zaplatit sama primo dohodou se svoji pojistovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
8.1.12 11:56

U nás se to dělá tak, že se udělá dohoda se zaměstnancem, že souhlasí se sražením ZP za neplacené volno ze mzdy a neplacené volno na zdravotní pojišťovně vyřeší zaměstnavatel. Zavedla jsem to kdysi, protože pak mám při kontrole ZP doklady. U nás pak zaměstnanci chodili, že jim to nikdo neřekl a kam mají jít a s čím tam mají jít. Tak bylo jednodušší to dořešit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
8.1.12 11:59

A holky nevíte, když poskytne neplacené volno - nemůže se pak cukat s nabráním? U nás je problém ten, že prostě nabrali na moji vedoucí pozici 2lidi a dali dobu neurčitou a když jsem se začala ptát, jak to vidí s návratem, tak oni se začali ptát, zda to nemám daleko a zda nechci si něco najít. Písemně jsem výpověď nedostala, spíš to zkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
8.1.12 12:10

no, taky to řeším… rodičovská mi končí v červenci. Ale protože to mám daleko a protože moje místo zrušili, nevím, nevím, jak to se mnou bude… rozhodně díky za info o tom placení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.1.12 13:28

Končí mi 1.6..V práci ještě nejsem domluvená a školka - teprve bude zápis, ale co jsem se informovala ,tak berou až opravdu od září, na konci šk. roku neberou nikoho..Takže bud nastoupím hned v červnu do práce a manžel vykreje prázdniny ( pracuje doma), nebo se domluvím v práci na neplaceném volnu..
Jiné varianty prostě nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.1.12 14:46

Na neplaceném volnu se tě žádné pojištění netýká. Pokud za tebe neodvede zdravotní zaměstnavatel, zaplatí ho za tebe stát, akorát si asi budeš muset sama zajít na pojišťovnu. Sociální řešit nemusíš vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
9.1.12 06:43
Raduš.ka44 píše:
Na neplaceném volnu se tě žádné pojištění netýká. Pokud za tebe neodvede zdravotní zaměstnavatel, zaplatí ho za tebe stát, akorát si asi budeš muset sama zajít na pojišťovnu. Sociální řešit nemusíš vůbec.

Tak to nevím, jestli je pravda. :think: Já si ho teda zaplatit musela (tak buď se to musí, nebo personální nemá přehled).
A to se jednalo pouze o jeden den. Nemusela jsem teda jít na pojišťovnu a hlásit něco, to za mne udělal a odvedl zaměstnavatel, ale strhl mi to jako samoplátci. :nevim:
Jinak vám, holky, držím palce, přesně tohle jsem řešila minulý rok - malá v květnu a školka od září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
9.1.12 16:48

Tak uvidíme, možná konec RD řešit nebudu neboť jsem zjistila dnes těhu - tak uvidíme, co bude :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.1.12 17:20
Alichi píše:
Raduš.ka44 píše:
Na neplaceném volnu se tě žádné pojištění netýká. Pokud za tebe neodvede zdravotní zaměstnavatel, zaplatí ho za tebe stát, akorát si asi budeš muset sama zajít na pojišťovnu. Sociální řešit nemusíš vůbec.
Tak to nevím, jestli je pravda. :think: Já si ho teda zaplatit musela (tak buď se to musí, nebo personální nemá přehled).
A to se jednalo pouze o jeden den. Nemusela jsem teda jít na pojišťovnu a hlásit něco, to za mne udělal a odvedl zaměstnavatel, ale strhl mi to jako samoplátci. :nevim:
Jinak vám, holky, držím palce, přesně tohle jsem řešila minulý rok - malá v květnu a školka od září…

A dítko už si v té době měla? Protože já tohle řešila teďka v lednu, když jsem dávala podepsat neplacené volno jednomu zaměstnanci, kterému budou strhávat zdravotní z výplaty, ale účetní říkala, že kdybych potřebovala neplacené volno já, tak mi nic strhávat nebudou, protože díky malýmu mám úlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.18 14:08

Ahoj, prosím anonymně. Na konci června mi končí rodičovská. V pátek jsem se dozvěděla, že dostanu výpověď kvůli nadbytecnosti. Chci se zeptat. Pracovala jsem tam před rodičakem 5let. Kolik dostanu odstupných platu? Je pravda, že 3? Taky jak je to s tou výpovědní lhůtou? A k jakému datu bude výpověď? K tomu konci června a pak mi běží dvouměsíční výpovědní lhůta? Takže tam budu muset docházet od konce června dva měsíce? A odstupné mi tedy musí zaslat do kdy? Ještě jsem slyšela že bych mohla dostat k těm odstupným platum ještě dva platy za tu výpovědní lhůtu. Je to pravda? V jakém případě mám na to nárok? Diky

• Citovat
  • Upravit
Verun83
21.3.18 14:23

Ano. 2 za vypoved (predpokladam, ze te tam chtit nebudou ani ty 2 mesice) 3 za odpracovane roky. Teoreticky by ti to melo prijit uz v cervenci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.18 14:36
@Verun83 píše:
Ano. 2 za vypoved (predpokladam, ze te tam chtit nebudou ani ty 2 mesice) 3 za odpracovane roky. Teoreticky by ti to melo prijit uz v cervenci.

A co když mě tam chtit budou? Tak tam nastoupím na ty dva měsíce? Od konce června? Takže buď tam musím chodit dva měsíce které mi zaplatí, nebo mi dají celkem 5odstupnyvh platu? Je to tak?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex