Konec rodičovské dovolené v červnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
21.3.18 14:39
@Anonymní píše:
A co když mě tam chtit budou? Tak tam nastoupím na ty dva měsíce? Od konce června? Takže buď tam musím chodit dva měsíce které mi zaplatí, nebo mi dají celkem 5odstupnyvh platu? Je to tak?

A co by ti dali za praci, kdyz te chteji vyhodit pro nadbytecnost? Pro ne to vyjde nastejno a nebudou mit s tebou starost.
Je to tak. Ja to budu zrovna resit zitra ve firme. Taky pro nadbytecnost. Ocekavam proste tech 5 platu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.18 14:46

Já si to myslela, tak díky za potvrzení.. Jaké datum má být prosím na výpovědi? Rodičak mi končí 27.6.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
21.3.18 15:20
@Anonymní píše:
Já si to myslela, tak díky za potvrzení.. Jaké datum má být prosím na výpovědi? Rodičak mi končí 27.6.

Osobne bych tam napsala 28.6. Ale nejsem hr a nezjistovala jsem to. Nepsala bych tam nic driv nez 27.6.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.18 15:30

Tak čekám že výpověď mi dají oni tak jen abych věděla které datum tam má být. Co si mám ohlídat..

• Citovat
  • Upravit
9793
21.3.18 16:01
@Anonymní píše:
Tak čekám že výpověď mi dají oni tak jen abych věděla které datum tam má být. Co si mám ohlídat..

Oni ti můžou dát výpověď pro nadbytečnost nejdříve den po konci RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.18 17:20

Aha a mužu se zeptat co má stát v takové výpovědi? Tam rovnou napíšou kolik odstupných platu celkem? Takže mi náleží 5 platů a nebo napíši 3platy plus 2platy výpovědní lhůta? Asi hloupý dotaz..

• Citovat
  • Upravit
9793
21.3.18 19:13

Rozhodně by tam měl být uvedený výpovědní důvod, tedy nadbytečnost dle § 52 písm. c). A z toho plyne nárok na odstupné ve výši 3 platů, i kdyby tam to odstupné uvedeno nebylo. Ty další 2 platy nejsou odstupné, ale náhrada mzdy z důvodu překážek na straně zaměstnavatele, což bude zaměstnavatel vyplácet, pokud nebude mít pro tebe práci dle pracovní smlouvy.. Pokud by měl práci dle pracovní smlouvy, nastoupila bys normálně do práce den po skončení RD a pracovala bys do skončení výpovědní doby. Ale moc to nedává smysl, když ti chce dát výpověď pro nadbytečnost, pokud teda nějaké organizační změny nebude provádět až po tvém návratu.
A myslím si, že ty překážky na straně zaměstnavatele a náhrada mzdy může být zakomponováno i přímo v té výpovědi nebo bych to požadovala od zaměstnavatele zvlášť písemně, abys měla na papíře, že po dobu výpovědní doby nemusíš chodit do práce.
Jinač na výpovědi nepotřebují tvůj podpis, maximálně můžou chtít potvrdit převzetí, což se dělá na té listině nahoře se slovy „převzala dne XY + podpis“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
8.6.18 12:52

Zdravím. Dceři teď byly 3 roky, takže mi skončila rodičovská dovolená (jestlit o správně chápu). Rodičovský příspěvek budu pobírat až do října, plánuju být celou tu dobu ještě doma. Zatím dcera chodí jeden den v týdnu do soukromé školky, od září půjde na celý týden do státní. Já zaměstnaná nejsem, pracovní poměr byl na dobu určitou a zanikl během mateřské dovolené.

Co teď potřebuju zařídit? Teď se mám jít nahlásit na ÚP a na pojišťovnu oznámit, že jsem pečující o dítě do x let? Nebo jen na pojišťovnu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
8.6.18 12:55

@Tableta Dokud pobíráte rodičovský příspěvek tak nemusíte nic řešit pokud to správně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.6.18 12:57

Nic dokud pobírás RP hradí to stát, já sem na tom stejně byla sem se takle ptát na pojišťovně minulý měsíc a bylo mi řečeno že dokud mám rodicak tak nic řešit nemusím až se příspěvek vyčerpá tak se dostane papír o ukončení čerpání příspěvku a s tím se teprv pak de na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
8.6.18 12:59

@Tableta na RD vůbec nejsi, podstatný je ten rodičovský příspěvek, do kdy je, pak na up nebo na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě.
Bacha na slučování posledních dvou dávek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.6.18 12:59

Ahoj.
myslim, ze pokud pobiras jeste rodicak, nikam nemusis. Zdravotni za tebe stale plati stat. Jak ho doberes, tak bud na UP nebo na socialku, ze chces pecovat o dite do 4 let. A to za tebe bude opet zdravotni platit stat. Ale uz nic dostavat nebudes. To jen na pracaku nejake minimum a snad jen pet mesicu, pokud nesezenes praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
8.6.18 13:04

Super, děkuju moc za bleskový odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.6.18 16:32

@Tableta Na pojišťovně jsi měla hlásit každou změnu po skončení prac. poměru - tzn. žes dále pobírala PPM a pak přechod na RP. Na pracák se přihlaš až budeš hledat práci a budeš schopna do ní nastoupit, budeš mít i nárok na nízkou podporu a je to možné i současně s pobíráním RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.6.18 16:34
@Moly.1 píše:
Ahoj.
myslim, ze pokud pobiras jeste rodicak, nikam nemusis. Zdravotni za tebe stale plati stat. Jak ho doberes, tak bud na UP nebo na socialku, ze chces pecovat o dite do 4 let. A to za tebe bude opet zdravotni platit stat. Ale uz nic dostavat nebudes. To jen na pracaku nejake minimum a snad jen pet mesicu, pokud nesezenes praci.

Péče o dítě do 7 let (dvě děti do 15) se hlásí na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí