Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky to tak nemám, jen bych tedy zrušila leden a únor, pro mě úplně zbytečný měsíce. Hned by mohl být březen a pomalu jaro, to by bylo super ![]()
A proto si přes Vánoce plánujeme dovolenou, ať se máme na co těšit. Letenky a ubytování objednány, sice až na květen, ale to už vydržíme. ![]()
Nemám to tak, ale možná protože nedokážu tolik prožít ty Vánoce.
Jsou to pro mě svátky pro děti, ráda mám koledy, posloucháme je hodně během adventu a palíme svíčky. Já se nejvíc těším na konec Vánoc, kdy je po návštěvách a všem tom hukotu. Jsem ráda, že to máme za sebou. Těší mě, že se bude prodlužovat den. Těší mě, že je dovolena ještě pár dní a můžu ráno pít kafe v posteli. Návrat do normálu ale vítám, moji dva extroveti školu a kroužky potřebují.
Jinak únor byl pro mě vždy nejhorší, vždycky jsem v tu dobu vymyslela nějaký projekt. Jeden rok jsem sázela kaktusy, jiný se učila hrát na ukulele, další zakládala akvárko, plodila dítě, koupila zakrslého králíka, přesadila vsechny kytky apod., v únoru vždy vymýšlím něco, na co se těšit (jako jaký to bude, jestli se to podaří, jestli to dám).
Od té doby, co jsem objevila pěstování ze semínek, je únor radost. ![]()
Letos jsem objednala měsíční jahody (seminka) a ty se sází hned v lednu. ![]()
Takže radím nějaký projekt, najdi něco, na co se těšit.
Vůbec. Mám to přesně opačně, než ty píšeš. Miluji Vánoce a přípravy na ně. Těším se. Žádnou masírku nevnímám. Ale zas nemám ráda zimu. A že je brzo tma. Jsem duší sice jarní/letní. Ale i na zimě si najdu hezké záchytné body. Díky těm přípravám na Vánoce krásně uteče podzim. Teď se jedna etapa uzavře. Budou následovat plesy. Ty mám ráda. Už se to začne zas blížit k jaru. Den se postupně natáhne. Venku to brzo začne vonět jarem. Parádní koloběh.
@Anonymní píše: Více
mám to přesně Naopak
Vánoce jsou u nás velmi náročné (hodně lidí, návštěv, furt u plotny a v kuchyni), takže já se nejvíc vždy těším na 1/1, až to šílenství skončí a konečně si v klidu a tichu a míru lehnu a začnu číst vánoční knížky ![]()
Já jsem vánoce nikdy neprozivala a práce mi je znechutila úplně. Dělám v obchodě… Lidí zlý, neurvali a sprostí… Masáž, zda je uklizeno, upečeno, dost a patřičně drahých dárků
( nejstarší mi řek, že budget 5t je málo
)
Takže volno na svátky pro mě je totální únava, a deprese
potřebuju aby mě pak muž někam vytáhnul, třeba i, násilím ' ideálně ven mimo lidi, pak se to zlepšuje.. ale musí víckrát
Jojo, mám to stejně. Prázdno, smutný pocit a zima. Tenhle rok jsem to nějak nemyslela, protože jsem měla hodně práce a plnou hlavu starostí a letos to zkusím zrovna tak.
Většinou až poslední dny v březnu mám pocit, že je všechno zase v cajku. Do té doby to musím přetrpět.
Ja sem rada ze je po svátkách, nesnáším ten vánoční shon. Ja mam naopak začátek roku docela rada, vzdycky to beru jako takovy restart, tesim se na jaro a léto.
Já jsem i o svátcích v práci, takže mám nějaké návštěvy, neustálé uklízení a vaření na salámu
! V práci total chill ![]()
Mám to opačně, vždycky se těším, až to vše skončí a vrátí do starých kolejí.
Silvestr letos neslavim, takže už jsem v kolejích teď.
Ahoj.
Taky tak máte? Už od řijna ta „masáž“ veřejnosti na blížící se svátky, všude v obchodem výzdoby, podniky pořádají vánoční večírky, školy vánoční akce..pak přijdou svátky, tři dny utečou a pak je po všem. Takové to hluché čekání na Nový rok a a pak najednou prázdno. Jen zima a takovy smutný pocit.
Ne ze bych měla Vánoce nějak šileně ráda, s dětmi to má své kouzlo. Ale jak se zbavit pak toho pocitu takové te depky, kdy se svět vrací do starych kolejí? Mate taky takový pocit. Mozná své myšlenky neumím správně vyjádřit, tak snad jste trochu pochopili, co myslím