Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musis si naplanovat neco, na co se budes tesit. A ja se teda tesim i na navrat do normalu, sice se bude muset vstavat, ale nebudu mit deti porad za krkem. Sice bude zase honicka, ale tesim se na kaficka po obede bez deti za zadkem, na rezim, na to, az budu na home office sama doma a objednam si sve oblibene jidlo a pustim si v poledni pauze serial. A tak. ![]()
Příspěvek upraven 30.12.25 v 11:34
Asi tím, že Vánoce neprožívám nějak dopředu, tak mi nepřijde nějaká změna týden před nebo týden po. Koncem října jsme byli ještě u moře, takže v listopadu jsem byla myšlenkama ještě tam. Krásně mi to uteklo v práci a najednou Vánoce. Jako kupovala jsem dárky, stromeček, byli jsme na svátky u tchýně, ale tam jezdíme i tak. Přijde mi to stejné jako by měl syn třeba narozky. My je máme všichni v létě kousek od sebe já, manžel, syn a moje mamka i ségra. Všichni jsme červen, červenec, takže to jsou takové druhé Vánoce ![]()
Na zítřek se těším, protože jdeme do kina na Avatara s manželem
Nemám ráda zimu, takže bych leden a únor taky zrušila, ale mám v lednu gyndu, oční a zubaře, chci si dojít na sklerotizaci žil, takže zas punčochy lepší v zimě. Dávám se přes zimu tak nějak dohromady, víc cvičím a v červnu hurá dovolená, druhá na podzim. Přes léto víc prasím
Jen za prosinec mám dvě kila dole, od léta 4. Chce to se zabavit. Předevčírem jsme byli s manželem ve fitku, v sauně. Nějaké povánoční návštěvy máme v lednu, v klidu. A to jako neležím na uchu, za prosinec mám 45 hodin přečas. I když byl syn malej, tak jsme chodili furt někam. Třeba 24.12. do kina, večer na půlnoční. I na leden, únor se dá naplánovat nějaký relax s dětmi i bez a březen je za dveřmi. Nám přišla týden před Vánoci valentýnská kolekce.
Úplně jsem začala koukat po šatech na léto.
Jsem naopak ráda že jsou ty přípravy a navstevy a kdesi cosi za námi. Přichází období klidu. Syn začne zase chodit do školky, já chodím do práce pořád i na Silvestra i Nový rok. Po něm mám pár dní volno. Pak zase budu mít přes týden trochu čas se věnovat sobě když bude syn ve školce. Pracovat budu v noci. Silvestra také letos neslavim a nikdy jsem na to moc nebyla. Co už nejsem malá, postrádá to své kouzlo a takové to nadšení. Letos mám službu, dojedu domů v 19 hodin. Trochu pobydu se synem a s manželem, něco sezobnem u telky, nějaké pití a po půlnoci jdeme spát. Budu ráda že budu ráda po 4 dnech v práci a navíc se chci před novoroční noční vyspat.
Vánoce miluju, čas po svátcích věnuju rekapitulaci roku, plánům na ten další. V lednu nás čeká dovolená na horách. Plus navíc miluju, jak mám v lednu a únoru spoustu času pro sebe. Nejsou moc žádné akce atd. Takže čas na hubnutí, sport, čtení, wellness, kino…Dny se prodlužují…
Ja se tesim az bude vse v normalu, dneska hodlam odstrojit stromek - vanoce jsme slavili kvuli prace o par dni drive takze uz mi to pripada jako davna minulost. S manzelem oba pracujeme ruzne dny a smeny, takze ani poradne nevim, co je kdy za den, a najednou je konec roku ![]()
Takze dneska odstrojime stromek, uklidime, zitra sbalime tasky a pozitri jedeme po praci do nedele pryc. A od pondelka bude zas vse v normalu. Vlastne od uterka, jedno z deti ma v pondeli jeste volno a do skoly jde az v utery… ![]()
Mám to tak podobně, ale pak si řeknu, začíná nový rok, začne se postupně prodlužovat den, těšení se na jaro a ozivujici přírodu. Na jarnicky letíme do Dubaje, tak se na chvilku ohřejeme a pak léto za dveřmi, miluju když můžu větrat nonstop a období dovolených opět začíná
najdi si nějaké záchytné body na co se těšit, dej si nějaké plány, co podnikneš, třeba i doma, cvičení na posílení, dodá ti energii a elán. Nebo nějaká změna doma, naplánování dovolených. Něco určitě vymyslíš a žádný stres ![]()
@Švédka87 píše: Více
Také jsem zítra v práci. Naštestí do dvou a od čtyř jdeme do kina. Poprvé jdeme bez syna, vždy chodil s námi. Pak se doma svalím na sedačku
a dva dny volna.
@migmina píše: Více
Já manželovi řekla, že letíme v červnu na dovolenou, takže máme co dělat s postavou
Loni se to nepovedlo
Takže je to vlastně strašně krátká doba do června. K Vánocům jsme si dali nové hadry do fitka, tak se bude cvičit jedna radost.
@Bytsamsebou píše: Více
My máme volno. Návštěv moc nebylo. 25 jsme se sešli na odpo u nás, 26 u partnerové rodiny.
A jinak máme taky pohodu. Žádný extra vyvařování se nekonalo vůbec. Proč taky …
A uklízení? Nic navíc oproti běžnému normálu.
A jak zakladatelka to nemám. Neřeším zbytečné kraviny
Ani na nic nečekám. Žijeme si spokojeně každý den. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Asi tak. Zakladatelka píše, že se vše vrací do normálu, ale já nepocítila nic nenormálního. Jak píše o Vánočních večírcích, tak jsem si říkala jestli něděla na place, že to tak pocítila. Také jsme měli večírek a určitě to nebylo něco co bych prožívala, to si zítra užiju víc kino s manželem a procházku.
Občas po dovče cítím, že se vše vrací do normálu a už hledám další zájezd. Ta změna prostředí je prostě skvělá. Nejde ani o moře i když to je bonus. Byli jsme v létě a v říjnu museli zas, nechtělo se mi čekat rok. Vánoce jsou nuda doma a víc v práci. Je na nich hezká ta chvíle u stromku rozzářených očí.
Příspěvek upraven 30.12.25 v 18:34
@Šmoulice a úklid, vaření
Přijela jsem 23.12. ve 23 hodin z práce udělala misku salátu. Mám za prosinec 45 přesčasů, takže bylo uklizeno možná i méně, než jindy ![]()
Mám to tak po všech milnících, na které se člověk dlouho připravoval a pracoval na nich, třeba maturita, účetní závěrka, závody…možná jsi ty Vánoce kvůli dětem až moc prožívala? Můžeš se zase začít těšit na jaro ![]()
Vanoce jsou spojene s astronomickym slunovratem a uz je to krasne videt - predvanocni mlhy a seda obloha jsou pryc, je tu modrojasno a hlavne - SLUNCE.
Miluju leden, kdy je najednou zase svetlo a zacimame se postupne vracet k zivotu.
Takze hezky se nabalit a vyrazit ven a o zbytek se postara slunicko ![]()
Treba vystup na Milešovku je takhle v zime super (a nahore je i otevrene obcerstveni). ![]()
@Anonymní píše: Více
Zaměstnej se
s dětmi na bazén, bruslit, na lyže, na tůru, na zámek, do zoo…venku je krásně ![]()
přečti si pěknou knížku, vyraž s kamarádkami na večeři/kávu, s partnerem na rande a nebude čas na nějaké “depky”.
@Anonymní píše: Více
Deprese z toho určitě nemám, ale leden a únor vnímám jako nejnudnější měsíce v roce, jen čekání na jaro.