Konec s kojením 3 měsíčního mimča?

1566
18.11.17 16:13

Konec s kojením 3m mimca

Ahoj maminky,
Chtěla bych požádat o radu ohledně ukončení kojeni, jak jste to dělaly vy? Já naposledy kojila před 48h Tj čtvrtek podvečer a od té doby ne a osdala jsem do úlevy asi po 8h a dnes už jsem 12 h neodsavala a nasadila homeo a šalvěj Ivy čaj plus masáže prsou v horké vodě a trochu chladim ale to mě spis rozjíždí ze mě vytéká mléko. A já prave nevím zda mám ted odsavat do úlevy nebo to nechat být jako mám prsa malý ti tuhý ale dá se ro vydržet není to nesnesitelný.. a jak poznám zatvedliny? Prsa mám celkové tuhý. Děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
18.11.17 16:16

Odsávat do úlevy, nemasirovat, nenahrivat, intenzivně chladit, klidně třeba mražené dát do ručníku a strčit do výstřihu. Pozor na omrzliny. Omezit pitný režim na absolutní minimum k přežití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.11.17 16:17

A pokud máš doma vodku, slivovici, tak obklad z nich, to hodně stahuje laktaci a zároveň to působí jako prevence zánětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
18.11.17 16:36

A proč tak brzo končíte s kojením? Já doufám a budu se modlit, abych aspoň do 6m kojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
18.11.17 16:46

Jestli opravdu chcete přestat kojit, tak namočte např. plenu studenou vodou a dejte si ji na prsa. Dále třeba dát mraženou zeleninu do utěrky a též přikládat. U mě zafungovalo i pití mátového čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
18.11.17 16:52

A není to brzo? Přestat kojit když máte stále mléko co by za to jiní dali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.11.17 17:12
@eedi píše:
Ahoj maminky,
Chtěla bych požádat o radu ohledně ukončení kojeni, jak jste to dělaly vy? Já naposledy kojila před 48h Tj čtvrtek podvečer a od té doby ne a osdala jsem do úlevy asi po 8h a dnes už jsem 12 h neodsavala a nasadila homeo a šalvěj Ivy čaj plus masáže prsou v horké vodě a trochu chladim ale to mě spis rozjíždí ze mě vytéká mléko. A já prave nevím zda mám ted odsavat do úlevy nebo to nechat být jako mám prsa malý ti tuhý ale dá se ro vydržet není to nesnesitelný.. a jak poznám zatvedliny? Prsa mám celkové tuhý. Děkuji všem za rady

já jsem toto řešila před 2 týdny, všichni dr.mi řekli neodsávat vůbec! max. odstříkávat ale i to jsem spíše nedělala a myslím že to průběh zastavení laktace hodně urychlilo…a to jsem měla bolesti nesnesitelné, museli jsme v noci na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
18.11.17 17:36

Děkuji moc za rady - zkusím ten obklad s alkoholem, akorát když dam studené ty velice polštáře co mám v mrazáku tak mě začne Karpat mliko z prsou to myslíte nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
18.11.17 17:39

A kojit prestavam bohužel z důvodu ze od začátku jsem měla problémy s kojením a horko těžko jsem to vydržela do těch 3m záněty, řetězce a stejně jsem měla pro dceru mléka málo a musela jsem dokrmovat, a už teď při další retenci jsem po poradě s laktacni rozhodla ukončit kojeni ke spokojenosti cele rodiny - mám ještě starší dceru - a hlavně jsme tes posledních deset dni prožily bojkot kojeni, a malá prso prave v ten poslední den už vůbec nevzala a jen hystericky rvala při přiložení.. mrzí mě to ale jinak už to dal neslo - první dceru jsem kojila bez problému skoro do dvo let a i odstavení bylo bez problému hodně postupně - teď odstavců ji z cca 5ti kojeni dene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
18.11.17 17:42
Teda to jsisi užila - a mužů se zeptat za jak dlouho za kolik dni přišla úleva?
Jako já mám prsa bolavé napnute ano moc malou nemůžu chovat ale jako dá se to vydržet tak mě přijde prave zbytečně odsavat ale zase se bojím zatvedlin a zánětu.. jak vypadá uatvedlina na prsu? Já má ty prsa tužší cely a malý zlazky jakoby boulicky ale to by prý mělo být normální.
Dekujiii
@adevoj píše:
já jsem toto řešila před 2 týdny, všichni dr.mi řekli neodsávat vůbec! max. odstříkávat ale i to jsem spíše nedělala a myslím že to průběh zastavení laktace hodně urychlilo…a to jsem měla bolesti nesnesitelné, museli jsme v noci na pohotovost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
18.11.17 17:45

@Eule přeji ať je vše Ok a vydržis - já chtěla taky ale už to neslo proste a u první dcery úplně bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
18.11.17 18:01

@Pocahonta a prosím tu plánu proste namočím hodím na prsa a žádný igelit přes to.. proste posedět s plenou třeba v koupelně jo a častěji asi ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19593
18.11.17 18:17
@eedi píše:
Ahoj maminky,
Chtěla bych požádat o radu ohledně ukončení kojeni, jak jste to dělaly vy? Já naposledy kojila před 48h Tj čtvrtek podvečer a od té doby ne a osdala jsem do úlevy asi po 8h a dnes už jsem 12 h neodsavala a nasadila homeo a šalvěj Ivy čaj plus masáže prsou v horké vodě a trochu chladim ale to mě spis rozjíždí ze mě vytéká mléko. A já prave nevím zda mám ted odsavat do úlevy nebo to nechat být jako mám prsa malý ti tuhý ale dá se ro vydržet není to nesnesitelný.. a jak poznám zatvedliny? Prsa mám celkové tuhý. Děkuji všem za rady

Ja bych se netrapila.. zitra odstrikavala a masirovala do ulevy, at se neudela zanet a v pondeli bych si zasla na injekci pro zastaveni laktace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.11.17 20:43

Me se mnohem starsi dite odstavilo ze dne na den v nemocnici k vuli silne angine. Dostala jsem silenou zimnici a tresavku, nic studeneho bych na sobe nesnesla. Odsavala jsem do ulevy, prsa trochu stahla nahratou suchou plenou. Pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
19.11.17 11:07

@eedi Ano, normálně na holá prsa přiložit mokrou plenu (studenou) a vydržet. Někdo říká, třeba i prsa stahovat (tak to dělali dříve v porodnicích). Zkusit si třeba vzít menší podprsenku… U prvního dítěte jsem dostala prášky na zastavení laktace (mají ale hodně drastické vedlejší účinky, i když u sebe sem si žádných nevšimla). Teď u druhého jsem to zvládla během tří dnů bez léků. Neodsávala jsem, jen když jsem cítila zatvrdliny, tak pomocí prstů trochu mléka odkapala. Před nocí jsem vzala třeba máslo z mrazáku, dala do utěrky a na ty zatvrdliny přikládala. A pila jsem dost mátového čaje… Četla jsem, že máta potlačuje laktaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová