Konec světa 2012
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mišuna píše:
Mayové měli kalendářů několik, používali pětkovou a dvacítkovou soustavu a čas chápali v cyklech. Měli klasický solární kalendář haab, pak posvátný kalendář tzolkin a každých 52 končil další cyklus jež znamenal opravdu konec a zároveň začátek nového a samozřejmě lepšího, pro tento účel dělali taky řadu obětí. Problémem je že nevíme rok O, vychází se z interpretace sira Thompsona A měl by to být 11.-13. srpen 3114 př. n.l.
Pokud vycházíme z tohoto datumu vychází 13. baktum skutečně na prosinec 2012.
ALe to je pouze jedna interpretace, jeden výklad, nemusí znamenat Apokalypsu, ale jen prostě začátek 14. baktumu a podle výkladu jiných vědců je i rok O posazen úplně jinam. Takže já osobně věřím spíš v to, že 13. baktum je spíš esoterický fenomén.A pokud by mělo dojít k přerodu lidí, k jejich odklonu od materialismu směrem k duchovnu bylo by to jenom dobře. To jak žijeme a co děláme s naší planetou není trvale udržitelný vztah ani náhodou.
Takže konec světa v podobě v jaké ho známe dnes mě nijak neděsí.
a já nedávno četla, že si křestani posunuli kalendář o 300let vpředu a majské záznamy konstalací hvězd neodpovídají těm křestanským ![]()
tak možná máme rok 1712
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baví se takhle jednou dva Májové…
První povídá:„Hele, ty voe.. Já ten šutr mám nějakej malej, mě se to tam celé nevejde… jen do roku 2012“
Druhý se zamyslí:„Hm…“ a povídá.. „Jednou to někoho pěkně vyděsí…“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
miminkoMEX píše:
A taky predpovidaji, ze tomu budou predchazet erupce na slunci a prirodni katastrofy- a ty ze sveta udajne vyhladi ty „zlejsi“ lidi.
Co pozoruji, vyhlazuje to jen ti slabší… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eLena F píše:miminkoMEX píše:Co pozoruji, vyhlazuje to jen ti slabší…
A taky predpovidaji, ze tomu budou predchazet erupce na slunci a prirodni katastrofy- a ty ze sveta udajne vyhladi ty „zlejsi“ lidi.
a co sou podle tebe slabší
![]()
ti psychicky nebo fyzicky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
GAZOLDA píše:a co sou podle tebe slabší![]()
ti psychicky nebo fyzicky?
Oboje, bohužel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eLena F píše:petz píše:
Nevěřte že lidé mohou předpovědět konec světa to ví jen Bůh. Protože vše stvořil z lásky.ČTĚTE RADĚJI BIBLI- ZJEVENÍ JANOVO. Odpovědi na všechny lidské otázky jsou v bibli.Hledejte Pravdu, to prý říkal Ježíš, ale ten, pokud vím, nic nenapsal… s Bibli bych byla opatrná, hlavně s výklady od cizích lidi, mohou mít nečisté úmysly… takže hledej tu pravdu všude, nejen v bibli. Je spousta dobrých knih a filmu, pro začátek úplně postačí Šifra mistra Leonarda
Májové a i bible má předepsaný evoluční skok, který se údajně děje každých 5400 let.
Příspěvek upraven 26.02.12 v 17:11
myslíš knihu šifra mistra leonarda-doufám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petz píše:
Nevěřte že lidé mohou předpovědět konec světa to ví jen Bůh. Protože vše stvořil z lásky.ČTĚTE RADĚJI BIBLI- ZJEVENÍ JANOVO. Odpovědi na všechny lidské otázky jsou v bibli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eLena F píše:Šifra moje oblíbená:)petz píše:
Nevěřte že lidé mohou předpovědět konec světa to ví jen Bůh. Protože vše stvořil z lásky.ČTĚTE RADĚJI BIBLI- ZJEVENÍ JANOVO. Odpovědi na všechny lidské otázky jsou v bibli.Hledejte Pravdu, to prý říkal Ježíš, ale ten, pokud vím, nic nenapsal… s Bibli bych byla opatrná, hlavně s výklady od cizích lidi, mohou mít nečisté úmysly… takže hledej tu pravdu všude, nejen v bibli. Je spousta dobrých knih a filmu, pro začátek úplně postačí Šifra mistra Leonarda
Májové a i bible má předepsaný evoluční skok, který se údajně děje každých 5400 let.
Příspěvek upraven 26.02.12 v 17:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gazolda knihu nebo film, to je fuk, ale kniha je lepší
i když Tom Hanks je můj miláček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eLena F píše:
Gazolda knihu nebo film, to je fuk, ale kniha je lepšíi když Tom Hanks je můj miláček
no tak mě film připadá jako pěkná konovina ![]()
já třeba doporučuji http://www.ulozto.cz/hledej/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit