Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky..
Vím, že toto téma je tady několikrát probrané, ale opravdu už jsem asi na konci svých sil..
Přítel se se mnou rozešel před Vánoci, v 7. měsíci těhotenství.
Byla jsem z toho špatná, ale snažila jsem se s tím nějak srovnat.
Našel si novou slečnu a X krát do týdne, ikdyž toto u něj nikdy nebylo zvykem (za 4 roky vztahu), je na soc. sítích vždy nějaká fotka jeho a jeho nové přítelkyně.
Mrzí mě, že se mnou nechce nic řešit, ani kvůli malému, ikdyž já bych asi ráda.
Ráda bych si s nim sedla a promluvila, ale tuto možnost začínám vidět jako zcela nereálnou.
Zkrátka mám strach, že se o nás přestal zajímat úplně, jsme mu úplně fuk, nechce nic řešit ani se o nic starat. Řešením mám v březnu, nechtěla jsem mu bránit v čemkoliv s čím bude spojeny malý.
Zároveň ho ale nechci do ničeho tlačit.
Jsem zklamaná, ubulená, zoufalá a nevím vůbec jak se mám chovat a zachovat.
Naštěstí mám svůj dům, hlavu kde složit, jen se mi prostě asi začíná stýkat, ikdyž nechci aby tomu tak bylo.
Přeci jen po tom co jsem s nim za ty 4 roky zažila, to vůbec není jednoduché.
Jsem ráda že jsem se zde mohla alespoň trosku vypsat a díky tomu, kdo dočetl až sem.🙏🏼
Příspěvek upraven 22.01.23 v 11:45
@MommyEK píše:
Ahoj maminky..
Vím, že toto téma je tady několikrát probrané, ale opravdu už jsem asi na konci svých sil..
Přítel se se mnou rozešel před Vánoci, v 7. měsíci těhotenství.
Byla jsem z toho špatná, ale snažila jsem se s tím nějak srovnat.
Našel si novou slečnu a X krát do týdne, ikdyž toto u něj nikdy nebylo zvykem (za 4 roky vztahu), je na soc. sítích vždy nějaká fotka jeho a jeho nové přítelkyně.
Mrzí mě, že se mnou nechce nic řešit, ani kvůli malému, ikdyž já bych asi ráda.
Ráda bych si s nim sedla a promluvila, ale tuto možnost začínám vidět jako zcela nereálnou.
Zkrátka mám strach, že se o nás přestal zajímat úplně, jsme mu úplně fuk, nechce nic řešit ani se o nic starat. Řešením mám v březnu, nechtěla jsem mu bránit v čemkoliv s čím bude spojeny malý.
Zároveň ho ale nechci do ničeho tlačit.
Jsem zklamaná, ubulená, zoufalá a nevím vůbec jak se mám chovat a zachovat.
Naštěstí mám svůj dům, hlavu kde složit, jen se mi prostě asi začíná stýkat, ikdyž nechci aby tomu tak bylo.
Přeci jen po tom co jsem s nim za ty 4 roky zažila, to vůbec není jednoduché.
Jsem ráda že jsem se zde mohla alespoň trosku vypsat a díky tomu, kdo dočetl až sem.🙏🏼
Uf, jsme se podle nadpisu lekla že jsi přišla o dítě v 7 měsíci a váhala jestli to vůbec otevřít.
Odeber si ho ze sociálních sítí.
Teď s ním pořeš jen matriku jestli ještě nemáte. Zbytek po porodu. Uvidíš jak se k tomu postaví.
Přeji hodně sil. Bude to těžké, ale to zvládneš. To miminko za to stojí.
@JancaS84
Bohužel, matriku se mi s ním asi nepovede zařídit, protože mi nevěří že je prcek jeho, že se to prý říkalo.
Takže chtěl testy otcovství a až po porodu a určení otcovství se nechat zapsat do RL.
I tohle je pro mě bohužel náročné.
Vůbec nevím, jak s tím vším naložit🤷🏼♀️
@MommyEK píše:
@JancaS84
Bohužel, matriku se mi s ním asi nepovede zařídit, protože mi nevěří že je prcek jeho, že se to prý říkalo.
Takže chtěl testy otcovství a až po porodu a určení otcovství se nechat zapsat do RL.
To je blb.ec. Snad se mu to jednou vrátí ![]()
Vůbec se nestyď obrátit na nějakého psychologa. Hlavně ať jsi v klidu. ![]()
Bože to je vůl…
Hlavně zařídit otcovství, alimenty na dítě a na tebe a hodně, hodně sil
![]()
@MommyEK píše:
@JancaS84
Pokud si s jeho otcovstvím jistá jsi, tak ho nech ten soud o otcovství zaplatit. Mám dojem, že ten blbeček radši přidá nové fotky na Fcb, než aby složil nožičky do fň a šel něco dělat. Někdo, kdo opustí ženu ve vysokém stupni těhotenství, by mi nestál ani za uplivnutí.
Silně přemýšlím o tom, co mám dělat.
Stala bych o to, si s nim sednout a v klidu probrat, co dal, ale nevidím to z jeho strany.
Chtěla jsem ho u porodu udat jako otce, ať se stará.
Na druhou stranu mám hroznou nechuť ho jako otce udat, když dělá všelijaké naschvály.
Ale vždy bych chtěla, aby mělo mimčo rodiče 2.
@MommyEK píše:
@JancaS84
To je k.k.ot…
Taky jsem se lekla ze jsi prisla o miminko v sedmem mesici. Hlavne se uklidni, vsechno zvladnes. ![]()
@MommyEK píše:
Silně přemýšlím o tom, co mám dělat.
Stala bych o to, si s nim sednout a v klidu probrat, co dal, ale nevidím to z jeho strany.
Chtěla jsem ho u porodu udat jako otce, ať se stará.
Na druhou stranu mám hroznou nechuť ho jako otce udat, když dělá všelijaké naschvály.
Ale vždy bych chtěla, aby mělo mimčo rodiče 2.
U porodu říct, že je otec, nelze. Musíte na matriku. Náleží výživné i tobě. Ne jen dítěti.
Ahoj,
Je mi moc líto, co prozivas. Nicméně, mas kde bydlet, cekas miminko, za tohle by někteří tady dali všechno…. ![]()
Zaměř se na sebe a mimco, najdi si odbornou pomoc. Na tohle náročné období nesmis být sama.
Ohledně tatínka - je to hovado
, nech po porodu udělat testy otcovství, ať pekne chlapeček platí. Taky ať se stara nejen finančně ale ať ti s mimcem pomaha, pohlídá. Myslím, ze tu jeho novou ženskou to rychle přestane bavit ![]()
Budes to mít hodně těžký, příprav se, ALE není to konec světa, zvládlo to mnoho jiných žen a zvládneš to i ty ![]()
PS: Boli to teď, bude to bolet ještě hodně dlouho, ale věřím, až přijde ten správný čas, potkas opravdového chlapa! To co si měla doma, to je pro me odpad společnosti. Držím palce ![]()
Máš svůj dům, dítě holt vychováš sama. Mateřství je zkouška vztahu. Proto do něj některé jdou až s většími jistotami
Hodně štěstí ![]()
Nedělali jsme si miminko pro nic za nic.
Sice jsme spolu byly 4 roky, ale na miminko připravení oba a oba jsme si ho také moc přali, prcek je vymodlený🙏🏼
Bohužel vůbec nechápu, co se stalo, kde se stala chyba..
A o to víc těžké je se s tím smířit.
U psycholožky jsem byla 2× a přijde mi, že mi to moc nepomohlo.
Momentálně vidim jen že by mi hodně pomohlo to s nim nějak vyřešit a uzavřít, ale bojím se jeho reakce. Že by se někdy vrátil ani nedoufam, ani nevím, zda bych s ním dokázala znovu žít i přes to, že tam jsou pořád nějaké city.
Děkuji za podporu ![]()
Chápu, musí to strasne moc bolet, ale věř že časem bude lépe…tohle opravdu potřebuje čas.
Doporučuji odebrat že soc. sítí, je to jenom horší a nepomůže ti to.
A chlapec ať se nezlobí, ale budete mít spu dítě, a tak chtě nechte se k tomu musí postavit čelem a minimálně vyřešit (RL, alimenty, péči atd.)…takhle to nefunguje, že jako zapomene…
Tobě moc držím palce, ať je brzy lepe ![]()
Mas někoho blízkého? Jeho úplně odrizni, smaž ze sociálních siti a snaz se vypadnout někam ven, třeba s mámou nebo kamoskama a přijít na jiný myšlenky. S takovým bych se nesnazila na nicem domluvit, to je prvotřídní vůl. Po porodu bude těžké běhat po soudech, tak se zkus obrátit na někoho blízkého, ať na to nejsi sama. Hlavně Ho nebrat zpátky, i kdyby chtěl, casem bude lip ![]()
Nechtěla jsem nic řešit násilím sní přes soudy, ale bohužel se bojím, že to sní jinak nepůjde ![]()
Mám z toho strach a vůbec nevím, jak tyhle věci chodí, jak se co řeší, kam zajít, jak to řešit..
Chtěla jsem pro malého milujiciho tátu, protože vím že by jim byl, i za tu cenu že by nebyl s námi.. Aby měl příjmení po něm, ale bez jeho souhlasu to nelze.
Nevím jak dal ![]()