Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je mi jasné, že píchám do vosího hnízda. Přesto by mě zajímalo, jaký máte názor na tento článek z blogu idnes.
Také musím s autorem článku souhlasit. Tyto Konspirační biomatky jsou dle mého názoru nebezpečné jak sobě, tak hlavně svému okolí.
Neříkám, že já s doktory vždy a za každých okolností bez výhrad souhlasím. Ale každý extrém je nebezpečný.
Není nad používání zdravého selského rozumu, ten ale v dnešní době mnoha lidem bohužel chybí.
Já se přiznám že v tomto nemám uplně jasno a sama volím zlatou střední cestu. Domácí porod, léčba bylinkami, neočkovat svoje dítě? Opravdu má právo rozhodovat o mém dítěti, o tom jak ho přivedu na svět a jak se o něho budu dále starat, někdo jiný než matka (rodiče)? To já jsem se rozhodla, že ho přivedu na svět, proč mi má stát určovat, že ho musím naočkovat?!
Já nejsem „Bio matka“. Děti mám naočkované, rodila jsem v porodnici, když je dcera nemocná dávám domácí bylinkové sirupy a masti, či homeopatika a když je nejhůř jdeme pro ATB.
Ale myslím, že každý má právo na své rozhodnutí a s tím související i následky v případě domácích porodů. Já jsem měla oba porody v porodnici uplně super, takže nechápu některé zatvrzelé matky, jak je jim v porodnici upíráno právo na cokoliv…ALE, pokud chce svoje dítě porodit doma ať si ho tam porodí.
Já teda většinu z těch věcí tam uvedených nedělám, nicméně článek mi leze na nervy protože:
a) ženy preferující domácí to porody to povětšinou nedělají kvůli pohodlí samému, ale proto, že pohodlí znamená menší míru komplikací při porodu,
b) mezi těmi, kdo odmítají jakékoliv očkování kdykoliv a těmi, co očkují podle očkovacího kalendáře jako podle hodinek, je spousta těch, kteří prostě jen nechtějí očkovat zbytečne brzy (v 9. týdnech například, ale až ve třech měsících) naebo očkovat dítě ne zcela zdravé, a z některých z nich se neočkující stanou nakonoc proto, že jejich lékař na očkování tlačí bez ohledu na okolnosti,
cú mi nevadí, protže tam aspoň autor blogu přiznává, že alternativy jsou různé a bylinkový čaj na kašel je OK
.
Za dítě je odpvědný rodič, za to, když mu ublíží sám, ale i zato, když je mu ublíženo jinými.
Naprosto souhlasim.To je bohuzel ta dnesni preinformovana doba. Pristup k informacim „z obou brehu“ ma mnoho vyhod, ale spoustu nevyhod. A jelikoz se z dnesni spolecnosti vytraci zdravy selsky rozum, tak ty nevyhody zacinaji prevazovat
Rikam to porad, zensky, pouzivejte hlavu, rozum a intuici a nedavejte na to, co jedna pani povidala!
Souhlasím s předposledním odstavcem v článku, ten je víc než trefný
Nevím no, mě ten článek nijak zvlášť nezaujal, nějak jsem v tom nenašla žádnou zvláštní myšlenku - to je jako napsat, že chlap byl v hospodě a přišel s tím že Franta tohle a Pepa támhleto, tak to tak je a basta… Prostoduchý nebo snadno manipulovatelný lidi byli jsou a budou, to si jako autor myslí, že se teď chytnou za nos a budou všichni inteligenti ![]()
Clanek jako takovy je celkem povrchni, ale chapu na co narazi. me uplne nejvic fascinuje skupina, ktera neveri za zadnych okolnosti zadnemu doktorovi, protoze to je vsechno banda uplacena farma-mafii, ale uplne s klidem veri anonymnim radam na netu.
co zalezi na tom, co rika pediatr s 30 lety praxe. podstatne je, co rika MiriMiri28 na emiminu…
@berusa.m souhlasím,at si ho doma klidně porodí, ale v případě komplikací, at si léčbu hradí sama!! Holt za hloupost se platí!
Něco je pravdivý, menšina, jako celek je to zbytečně útočný..vždycky je nejlepší latá střední cesta.