"Konspirační biomatky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
8.9.15 14:38
@Berousik píše:
ano, ironie. Snazim se to tu uz par minut napsat, ale emimino dneska furt pada a je to fakt za trest vsechno porad nacitat znovu. Jako mit dite v bezvedomi, tak bych se zblaznila, ze diky padajicimu serveru hned nedostanu radu, co delat :?

Taky mi to padá a ta panika, kdyby se něco stalo, je nepopsatelná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
8.9.15 14:39
@roksy25 píše:@J_Doe Takže najednou je ok mít podepsaný papír? Ono by to možná chtělo, pak si to některé rozmyslely ;) Když ale chtějí lékaři podepsané papíry na cokoliv, tak je toho 1000keců okolo..

Nechápu souvislost.
Já jsem někde něco psala proti podepsaným papírům?

Pokud mám podepsané zdavotní pojištění, tak prostě platí, pokud nepodepíšu něco jiného, jako například, že se ho vzdávám… Jde jenom o vzájemný smluvný vztah, a ten je lepší mít písemně a podepsán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.9.15 14:40

@neila já se u podobných témat taky rozčílím do ruda. Víš ono to ani ta matka vědět nemusí, že má dítě omotanou šnůru. Ale jde o to, že si buď nepřipustí, že by se to mohlo stát, nebo na to prostě kašle - hlavně, že bude ta svoboda a splynutí duší. Já jsem asi hrozně přízemní, ale pod slovem porod si představím co nejbezpečnější způsob přepravy dítěte z břicha ven. A ten lze docílit jen v porodnici. A pokud u toho budu muset koukat na kyselou sestru (no bože) nebo mi budou udílet příkazy co a kdy mám dělat, tak to udělám bo já medicínu šest let nestudovala. Ano, samozřejmě chyby a omyly lékařů existují, ale tak jako nejsou to stroje. Je to hrozně špatně, ale nelze se tomu vyhnout. Stále a pořád je to nejbezpečnější. Radši podstoupím svoje vlastní nepohodlí (i když nechápu, co je tak příšernýho být cca tři dny ve špitále) než ohrozit dítě.
@Dianela v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.9.15 14:44

Konkrétně moje švagrová tu přirostlou placentu měla. Zjistilo se to hned po tom, co se synovec narodil a byl to mega fičák na sál, šlo o minuty. Rodit doma, je mrtvá. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.9.15 14:44
@Ester13 píše:
Taky mi to padá a ta panika, kdyby se něco stalo, je nepopsatelná!
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
8.9.15 14:45

@J_Doe A ona to ta žena někde podepisuje? Ne? Pak se lékařského zákroku v případě nutnosti nevzdává a její pojištění zákrok pokrývá.
Tady to píšeš ;) Že pokud nepodepisuje, že se toho vzdává, tak na to má nárok..Tak to srovnávám s tím, na co vše chtějí v nemocnici podpis kvůli tahanicím :kytka: A kolik lidí to štve :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
8.9.15 14:48
@Berousik píše:
@neila já se u podobných témat taky rozčílím do ruda. Víš ono to ani ta matka vědět nemusí, že má dítě omotanou šnůru. Ale jde o to, že si buď nepřipustí, že by se to mohlo stát, nebo na to prostě kašle - hlavně, že bude ta svoboda a splynutí duší. Já jsem asi hrozně přízemní, ale pod slovem porod si představím co nejbezpečnější způsob přepravy dítěte z břicha ven. A ten lze docílit jen v porodnici. A pokud u toho budu muset koukat na kyselou sestru (no bože) nebo mi budou udílet příkazy co a kdy mám dělat, tak to udělám bo já medicínu šest let nestudovala. Ano, samozřejmě chyby a omyly lékařů existují, ale tak jako nejsou to stroje. Je to hrozně špatně, ale nelze se tomu vyhnout. Stále a pořád je to nejbezpečnější. Radši podstoupím svoje vlastní nepohodlí (i když nechápu, co je tak příšernýho být cca tři dny ve špitále) než ohrozit dítě.
@Dianela v pohodě :mrgreen:

Vnímám to naprosto stejně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.9.15 14:49

@Berousik mluvíš mi z duše :palec: Nevím jak ostatní, ale já chodím (byla jsem 2× :mrgreen: ) do porodnice rodit :think: Neměla jsem žádná očekávání, akorát ta, aby bylo dítě v plném zdraví přivedeno na svět a já pokud možno zůstala vcelku. To se stalo a div se světe, s velice příjemným personálem, který se mě na vše tolik vyptával (můžeme vám dát tohle a támhleto), až mě s tím lezl místy na nervy :jazyk: Stačilo se usmát a se sestrami nebyl jediný problém, doktorka milá a pečlivá. Když si mi něco nelíbilo, nebo nebylo jasné, tak jsem se slušně zeptala a bylo mi slušně vysvětleno. Takže asi tak :nevim:
Na druhou stranu, hubuje se tady na doktory, ale kdyby mě nakráčela na příjem budoucí matka a vytáhne dvoustranové lejstro, na kterém mi v podstatě nadiriguje jak mám dělat svoji práci, tak se na ní určitě usmívat nebudu :jazyk:

Příspěvek upraven 08.09.15 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
8.9.15 14:49
@Berousik píše:
ano, ironie. Snazim se to tu uz par minut napsat, ale emimino dneska furt pada a je to fakt za trest vsechno porad nacitat znovu. Jako mit dite v bezvedomi, tak bych se zblaznila, ze diky padajicimu serveru hned nedostanu radu, co delat :?

To je dobrý :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
8.9.15 14:52

@neila víš, ale všichni nemají tak dobrou zkušenost jako ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.9.15 14:54
@neila píše:
@Berousik mluvíš mi z duše :palec: Nevím jak ostatní, ale já chodím (byla jsem 2× :mrgreen: ) do porodnice rodit :think: Neměla jsem žádná očekávání, akorát ta, aby bylo dítě v plném zdraví přivedeno na svět a já pokud možno zůstala vcelku. To se stalo a div se světe, s velice příjemným personálem, který se mě na vše tolik vyptával (můžeme vám dát tohle a támhleto), až mě s tím lezl místy na nervy :jazyk: Stačilo se usmát a se sestrami nebyl jediný problém, doktorka milá a pečlivá. Když si mi něco nelíbilo, nebo nebylo jasné, tak jsem se slušně zeptala a bylo mi slušně vysvětleno. Takže asi tak :nevim:
Na druhou stranu, hubuje se tady na doktory, ale kdyby mě nakráčela na příjem budoucí matka a vytáhne dvoustranové lejstro, na kterém mi v podstatě nadiriguje jak mám dělat svoji práci, tak se na ní určitě usmívat nebudu :jazyk:Příspěvek upraven 08.09.15 v 14:49

No přesně! Líp bych to nepopsala. Jinak já rodila jednou a taky v pohodě. Porod teda moc v pohodě nebyl, ale dcera ano a díky za to doktorům, kteří byli milí, ochotní, sestry také. Na pokoji se mnou byla jedna taková bio arogantní matka a musela jsem personál obdivovat, že ji už dávno neposlali do pr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
8.9.15 14:55

@Berousik čili nemá právo si nic určovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
8.9.15 14:56
@Berousik píše:
@Dianela v pohodě :mrgreen:

Rozumím těm matkám, které mají nějakou zlou zkušenost z porodu v nemocnici, třeba s přístupem personálu a zanechá to v nich takovou stopu, že se dopředu bojí dalšího porodu a hledají nějakou alternativu. Pokud člověk narazil na dobrý personál a přístup, pak je vcelku jasné, že půjde i podruhé rodit bez obav na koho narazí nebo, že něco špatně skončí. Moc nerozumím těm, které chtějí rodit doma a jejich pohnutkou je nějaké filozofie, přesvědčení, styl života, dejme tomu eko-bio, to je jedno, já pro tyto alternativy moc pochopení nemám, sice respektuji člověka, ale už nemusím rozumět jeho pohnutkám.

• Citovat
  • Upravit
11117
8.9.15 15:02
@Anonymní píše:
@Ali-Ali Doma bych měla porodní asistentku. Já dost pochybuju že ženy které rodí doma se zavřou do sklepa a ven jdou s dítětem v náručí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já jsem totiž až do prvního porodu věřila lékařům. A neomlouvám se, skutečně byla moje chyba že jsem se nezajímala dřív, bohužel jsem jim věřila. Právě ten první porod ve mě vyvolal pochybnost. A určitě nejsem jediná.
Od té doby se snažím dívat na věci i jinak. Spíš se snažit pochopit než odsoudit, hledat cestu a řešení co bude vhodné dané situaci.
Ty porody by se přeci dali vyřešit úplně jednoduše ne? :nevim: povolit je, přizpůsobit tomu personál a problém není :nevim:
Já si při porodu připadala vystrašená, zranitelná a po tom co mi doktor řek i neschopná, a moje tělo na to taky reagovalo. nezavinovala se mi děloha, dlouho jsem krvácela byla jsem hrozně ubrečená a nevěděla proč.
Druhý porod byl naprostý opak.
Zkus mít pro ženy rodící doma trochu pochopení místo odsouzení prosím :kytka:

ano, doma bys mela svou PA. stejne tak ji muzes mit doma a pak s ni na posledni fazi porodu odficet do porodnice a mit ji u sebe do posledni chvile.

ja nerikam, ze neni co zlepsovat na ceskych porodnicich, toho prostoru na zlepseni by bylo… a taky nemam jen slunickove zazitky a taky nemam rada vsechny doktory. nicmene pro me je proste porod doma stejny extrem jako komplexni domitani jakehokoliv ockovani treba.
jako vzdycky je zlata stredni cesta - coz v pripade porodu pro me je to, co jsem psala driv (vybrana porodnice, domluva predem, porodni plan, vlastni dula, odmitnuti nechtenych zakroku atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
8.9.15 15:03

@Menora ja mit tak špatnou zkušenost, tak jdu rodit s dulou a porodním plánem do porodnice. Já osobně bych si porod doma fakt neriskla :) ale pro mě za mě, o moje dite nejde, tak ať si rodi kde chtějí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí