Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtela jsem se zeptat pred porodem a pred otehotnenim jsem zadny problem nemela. Ale po porodu se my na ruce udelal kontaktni ekzem doktor me napsal masticku pouzivala jsem ji a rukavice na uklid a nadobi pouzivam stale, ale ekzem my nezmizel nejaka masticka bez zinku a bez predpisu, ktera Vam pomohla?
Ella:já měla taky kontaktní ekzém začlo to v těhu nenošením rukavic a pak boj v těhu nějak s tím protrpět ael to jsem to žádnýma mastima odmudry nemastila ještě se to relativně dalo přišla jsem že mně vadí tekuté mýdla tím pádem sem přešla na tuhý a pak mně vadily i tuhý a zakotvila sem u tekutýho…A neměnit abych měla normální ruce ne červené.
Po porodu byl ten stejný boj a o Vánocích sem fakt nemohla ani uvařit.
NO tak jsem si našla upřímně blbou bábu kožní která mně ty ruce ještě víc dodělala.
A pak jsem si našla novou a dala mně nějakou čarovnou mastičku namíchanou mohli ji i děti i v těhu — kdyby náhodou aby se té moji menší něco nestalo…A normálně mně ty ruce vyléčila.
A od té doby mám KLID ALE ![]()
neměním už mýdlo - užívám mýdo LA ROCHE POSAY TUHÝ ZA 160 KČ
nato jsem přišla sama že to je to pravý mýdlo co mně naprosto obvnovil červenou ruku za normální bez mastiček…Je vhodný pro děti…
Takže všichn se tím mýdlí at máme ZDRAVOU POKOŽKU JAK TU KOMENTOVALA ZA MLADA NIKOLKA.
za další užívám už jen tekutý hipp dětský na koupená už neexperimentuji. Absolutně toto je bez chemie snad ale nedělá mně prostě nic.
Za další promazávat BAMBUCKÝM MÁSLEM TÉŽ SE MŮŽE V TĚHU a nádherná kůže.
A NA CO JSEM JEŠTĚ PŘIŠLA A PORADILA TÉ DRUHÉ DOBŘE KOŽÁŘCE: že mně pomáhá bez korkoidní masti - uff ted nevím ten název ale je to modrý obal a je to přímo na kontaktní ekzém a je to též pro děti ![]()
dermalex už vím jsou 2 druhy.
A toto mně vlastně vše pomohlo
ted už užívám pouze a dlouhou dobu jen to šíleně drahé mýdlo a nemažu a je klid ale jak dojde a mydlím jiným tuhým tak ted pro změnu mám bílý ruce ne červený takže já prostě musím zůstat u tohoto mýdla.
ale už je to jnak fajn příjdeš nato.
ALERGII NEVÍM NA CO MÁM TAMJSEM UŽ NA TEST NEDOŠLA
HODNĚ ŠTĚSTÍ ![]()
Mne sa tiez urobil exem po porode, pomaha mi konopny krem od cutis help.
Dekuju holky Marry ja to mam na jar pur jsem zkusila a ted chci zkusit frosch mel by byt hypoalergeni ja mam nejspis na zinek protoze nosim bryle a byla jsem olezla zmenila jsem obroucky a je to pryc ![]()
No já nevím z čeho ale předtím jsem neměla rukavice no a ihned se umyla v zimě ruce takže asi blbej nápad ale nikdo by neřekl že mám ekzém s mým je to horší ten zas má že mu tvrdne a prasklá pokožka na rkou takže už jsem nato neměla nervy a objednala ho k té stejné kožařce nebot ty jeho hokusypokusy děsný a měl tu kožařku co mně nepomohla a tvrdila že že se musím furt natírat tak to jsem fakt nezvládala natoto mít čas
po každým umití a neli měla 2 měsíce
Na malou me to nastesti nijak nepusobi, ale porad se my loupe kuze na prave ruce vypadam jak s leprou nebo necim takovym.
a kdyz se sloupne tak prst vypada jako zcvrkla kuze. A nejhorsi je kdyz me prepadne lechtani mezi prsty.
mala Ella je v poradku a vypada to, ze nebude mit alergii snad na nic. A treba kdyz je venku vedro tak moc ven nechodim dela se my zle, ale taky se my to rozbehlo v tehotenstvi.
Počky ty máš že se ti loupe kůže?
já měla že mně popraskala ruka a byla celá červená na ohybech prstů-