Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ženy, asi blbá otázka, ale potřebuju poradit, jak se dělá zábal z řepíkového čaje na opruzeniny? Malá se nám teď strašně oprudila, používám Bepanthen, Sudocrem a teď ještě nějaký Suavinéx, ten trochu pomohl na pupínky, ale má to zas víc červený
V nějaké diskusi jsem se dočetla, že je dobrý ten řepíkový čaj, ale vůbec nevím, jak z toho udělat zábal, jak dlouho nechat atd. Děkuju za rady ![]()
@celipipka54 co udělat jen odvar a omývat nebo namočit prďku? spíš bych právě vymáchala a pak nechala navolno, ať to hezky větrá ![]()
@martina.se píše:
@celipipka54 co udělat jen odvar a omývat nebo namočit prďku? spíš bych právě vymáchala a pak nechala navolno, ať to hezky větrá
To bych taky chtěla, ale to můžu jen venku, protože malá už chodí, ale na nočník ještě neumí, tak jsem myslela do toho ještě udělat víckrát denně ten zábal ![]()
@celipipka54 jo tak
tak potom namočit látkovku nebo kapesník a dát na zadeček. Ale při pohybu jí to asi bude vadit ![]()
@martina.se Tak když namočím třeba ten kapesník, tak to by jí zas tak vadit nemuselo, doufám. A to mám dát normálně do plínky a nechat asi jak dlouho?
@celipipka54 tak to netuším
já bych fakt jen namočila, pokud už ten kapesník, tak nechat jen pár minut, ať se to moc nerozmočí a nezhorší ![]()
@martina.se No právě, abych to ještě nezhoršila
Zkusím párkrát denně jen na chviličku a večer jí v tom pořádně vymáchám a snad to pomůže. Děkuju za radu ![]()
Ahoj, vím že se na to přímo neptáš, ale nám na opravdu oškklivé opruzeniny (pomalu mokvavé) pomohl slabý roztok hypermanganu. Dá se bezpečně použít i na miminka. Před ním jsem zkoušela odvar z černého čaje, řepíku, heřmánku a žádný zvláštní výsledek. Třeba kamarádka na něj nedá dopustit - ta ho ale aplikovala ne zábalem ale častým omýváním, při každém přebalování. A hlavně co nejčastější větrání… Zuzana
Napsala jsem to asi nesrozumitelně - ta kamarádka používala odvar z řepíku. Z.
@celipipka54 já bych z toho nedělala zábal ale spíš koupel, jako přidat to do vany a chvilku oplachovat a pak usušit, podle mě když to bude zabalené tak to bude ještě horší a co mast rybilka ta je prej dobrá
asi bych jí nechala co nejvíc bez plíny i doma ať to hodně větrá a vysuší se to ![]()
@zkolarik píše:
Ahoj, vím že se na to přímo neptáš, ale nám na opravdu oškklivé opruzeniny (pomalu mokvavé) pomohl slabý roztok hypermanganu. Dá se bezpečně použít i na miminka. Před ním jsem zkoušela odvar z černého čaje, řepíku, heřmánku a žádný zvláštní výsledek. Třeba kamarádka na něj nedá dopustit - ta ho ale aplikovala ne zábalem ale častým omýváním, při každém přebalování. A hlavně co nejčastější větrání… Zuzana
Hypermangan teď bohužel nemám doma a už ani neseženu přes víkend (jsme z malé vesnice
) Ale v pondělí bych ho sehnala a zkusila. Je fakt, že mě po porodu hodně pomohl na stehy
A s tím větráním, @natyber snažím se jí nechat nahulatou jak to jen jde, ale je trochu problém v tom, že už chodí, ale neumí na nočník, takže jí nechávám větrat jen venku, ať mi to tady nepočůrá ![]()