Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám problém. Už asi měsíc bojuju s mokvající bradavkou. Dostala jsem od kožní belogent(prý za to muže atopický ekzem, který se mi obcas objeví) - mužu mazat 3 dny a pak 14 dní pauzu, kvůly malému množství kortikoidů v mastičce. Mastička vždycky zabere, ale tak na 5 dní a pak to začíná všechno od znova. Nemáte s tím někdo zkušenost a nějakou radu? jsem 31tt a bojím se to mazat víc, abych malému neublížila
Děkuju za jakoukoliv radu
Ahojky…mám to samé na dlani…udělají se mi pupínky, ty prasknout, zmokvají a udělají se stroupky, ty pak vyléčím (obyč. heřmánkovou mastičkou) a v zápětí to začně znovu…už to mám asi po páté…Dle kožní doktorky je to ekzém a možná zmizí až po porodu, když budu mít štěstí…mám také kortykoidovou mastičku, ale nepoužívám ji. Použila jsem ji jednou a výsledek byl úplně stejný
Myslím si, že hormony dělají své a budeme to muset vydržet do porodu…
![]()
Třeba někdo poradí, jak se zbavit ekzému v těhotenství nadobro ![]()
Já se právě bojím, že s tím nebudu moct kojit
pořád doufám, že se to do té doby dá nějak dohromady.. tu heřmánkovou mastičku zkusím, už nemám co ztratit
Zkus dermazulen nebo infadolan…je to obojí hodně podobný a je to neškodný pro miminko…ale mě se to vždycky vyléčí a hned se to vrátí…tak uvidíš…