Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, něco podobného už zde bylo, ale ne tak úplně.
Zajímá mě jeden dotaz k App fb messenger.
Když kliknete v aplikaci dole na „lide“ a posléze v pravém horním rohu na „kontakty“ jaké kontakty se zobrazují?
Pouze ty, které máme v přátelích nebo jsme si s nima někdy něco napsali?(ve skupině, na inzerát atp..)
Nebo tam můžou být zobrazeny i jiné? Např. Přátelé přátel atp?
Se kterýma jsme nikdy přátelé na fb nebyli, ani jsme s nima nekomunikovali.
Jakou máte zkušenost?
Dekuji
Mě se zobrazují i ty kontakty, se kterými jsem si napsala jen jednou ( třeba skrz marketplace, atd ) hodně jsem si jich zablokovala protože jsem prostě nepotřebovala mít na messengeru cizí osoby.
Já doteď nepochopila algoritmus messengeru. Zobrazují se mi lidi, se kterýma jsem si tam nikdy nepsala. Naopak s kým jsem byla v kontaktu, tak mi online nezobrazí.
Tak jsem to teď proklikala a se všemi, jejichž jména mi nic nenapověděla, jsem si psala (inzeráty, zkušenosti,…). Nikoho náhodného, s kým bych si nikdy nepsala, tam nemám
Ukazuji se tam lide, se kterymi jsem nekdy komunikovala, nemusi byt v pratelich, ale musela mezi nami probehnout konverzace…nevim, jak by se tam dostali lide, ktere neznam, ani jsem si s nimi nikdy nepsala ![]()
Já tam mám přátele a lidi, se kterými sem si něco někdy psala. Úplně cizi nebo přátele přátel ne.
Nejedná se mi o seskladani lidí online apod.. ten algoritmus asi smysl nemá.
Ale jestli po rozkliknuti toho celkového seznamu kontaktu kde jsou řazení lidé dle abecedy máte i lidi se kterýma jste nikdy nebyli v přátelství na fb a ani jste si s nima nepohodili ani jedno slovo…
Já tam mám například dvě paní, z nějaké skupiny z fb, chat s nema mám prázdný a jen přemýšlím zda jsem si s nima nekdy vůbec něco psala a smazala, nebo proč se mi tam zobrazuji.. dříve tam psalo ke jménu ve spojí, či fb, nyní u každého kontaktu mám napsáno facebook
@branosk jj, já tam koukala. S každým jsem si tam někdy něco psala.