Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, oživuji diskusi:
Můžu se zeptat, jestli některou z vás začaly bolet prsa při pití kontryhelu? Jsem teď 11DC, piju kontryhel od 1DC a poslední 2-3dny už mě docela dost bolí prsa. Jak na dotek, tak prostě jen tak, bez podprsenky jsem teď ani nemohla spát. ![]()
@butterfly88 ano, me to same! Holt ty fytohormony pracuji
tak doufam, ze ne jen na prsou ![]()
@Liliana79 a přestalo to časem? Pro mě je to první měsíc pití.
Třeba aspoň po ovulaci, přešlo tě to?
Ja to piju zatim druhy mesic, takze taky kratce
ale po vysazeni se to brzy vrati do normalu, me teda prsa po ovu boli i normalne, ale ne tolik jako s tim kontryhelem, takze u me standardni mala bolest. Tak snad i u tebe se to za par dnu srovna.
@butterfly88 ja kdyz jsem pila kontryhel prvne a to tri mesice tak mi to rozhodilo jen cyklus.
Ted to piji znovu po pul roce z duvodu laparoskopie velice rychle pomaha a regeneruje delohu a nic takoveho se mi nestalo co tobe ![]()
Necítila jsem bolest prsou ![]()
Pila jsemna prodloužení cyklu. Pila jsem rok. Z 21 dnu se dostala na 25, už nepiju.
Mě bolely prsa dost ze začátku, nevím po jaké době, ale přešlo to
myslím cca po 2 měsících
Holky a pijete od 1DC do 14DC a potom pauza a zase znova? A myslíte, že by to mohlo pomoct při silné menstruaci?
@Tableta já právě zvažuji jak ho pít.
Nerada aby se mi cyklus prodloužil.
I když jsem ho pila jen 14 dni po dobu třech měsiců prodloužil se mi tak cyklus ze jsem musela na vyvolávací injekci.
Skoro nejakych 45dni.
Ten se jen pročisťuji po laparoskopii regeneruje dělohu.
@Luciiiš83 Prodlouzeni cyklu by mi nevadilo, nesnazime se. Jestli regeneruje delohu, tak by to mohlo pomoct s tou menstruaci
Holt to zkusim a uvidim. Diky za info ![]()
Holky, díky moc za odpovědi. Mě bolívají občas prsa před MS, ale nikdy ne před ovulací, tak jsem nevěděla, jestli to kontryhelu připisovat. Vydržím teda ještě v pokračování i další měsíc a uvidím, jestli se to bude opakovat nebo ne. ![]()
Jinak, jestli mi to rozhodní cyklus, to teprve zjistím, ale u mě je ovulace v rozmezí 13-16DC, takže já budu pít max dneska ještě, tedy 12DC. ![]()
@butterfly88 ted si matně pamatuji že mě taky jednou boleli prsa v době ovulace. Ale nevim zda to přisuzovat kontryhelu už si nepamatuju jestli jsem ho pila
…mu bych to nepřisuzovala zrovna…nevim..
Ale hrozně mě to znejistilo a lekla jsem se jestli nejsem těhotna ze by otěhotněla těsně pred MS…
Vim ze jsem si delala test -negat.
Cyklus byl stejny i potom.
@Luciiiš83 těhotenství se teď nějak nebojím, ale napadlo mě to.
ale pak jsem to zavrhla, když jsem si vzpomněla, jak „často“ a kdy to teď bylo. ![]()
Tyhle bolesti znám před MS, ale takhle silný ne a rozhodně ne před ovulací. Ale dneska mám teda už i hlen a dost!
tak možná ve mě ten kontryahel něco nastartoval… Jen nevím, jestli v dobrým, protože ty jiné problémy se spíš zvýraznily… ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, má s kontryhelem někdo zkušenost takovou, že by mu zkrátil cyklus? Mám za sebou první měsíc pití, a tento měsíc mi MS přišla o 6 dní dříve než obvykle, normálně mám cyklus 30 dní +- nějaké 3, 4 dny..a teď to mám už po 23 dnech, mohlo by to být z toho? ![]()
Ale teda trápilo mě tak týdenní spineni před MS a je pravda že po kontryheli je pryč a mám rovnou ms, tak jsem rada aspoň za to ![]()
Jo a taky si myslím, ze ovulka proběhla v minulém cyklu hned po MS, stopro jsem měla plodný hlen už nějaký 10DC, tak to by mohl být taky důvod kratšího cyklu, že?
@robatko23 uz chvilku tohle vsechni neresim, ale rekla bych, ze jestli byla ovulace kolem 10DC, tak pak je delka cyklu 23 dnu v poradku. To by byla lutealni faze 13 dni a to je super. ![]()