Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte holky,
mám jenom takový malý splín, který se objeví vždy po negativním těhotenském testu. Nevím, kam bych toto své psaní zařadila - těhotná nejsem, neplodná evidentně taky ne, porod v nedohlednu, miminko zatím není.....
Máme doma 15-ti měsíčního chlapečka a i když jsem hned po porodu tvrdila, že tím bychom měli otázku dětí vyřešenou, začaly se mnou asi před pěti měsíci burcovat hormony a touha po dalším miminku. I když je s Matějem neskutečná práce, někdy víc fyzická, někdy víc mentální, chtěli bychom další mimi, ať je doma veselo…A pořád nic ![]()
Mívám hodně nepravidelný MS, zpoždění dva týdny nebývá pro mé tělo žádný problém, ale pro mou dušičku je to nesmírně stresující. Vždycky už mám pocit, že už třeba, třeba, ale pak se objeví nečekaná nezvaná návštěva.
Pořád se přesvědčuju, že na to nesmím tak hodně myslet, ale nemyslet na dítě, když si hraju s malým Matějem je opravdu velmi těžké.
Chtěla jsem si jenom trochu ulevit a doufám, že když to sdělím někomu nezasvěcenému a mně neznámému, bude zas o něco líp.....do dalšího testu..... ![]()
Kamila
kamilo, ja si myslim, ze je jedno, jestli cekas na prvni nebo druhe mimi… kdyz to nejde hned, vzdycky je to deprimujici…
jestli chces, pojd na Profi snazilku… je nas tam vic s takovymhle problemem, rozhodne nevadi, ze uz jedno ditko mas… jednu takovou tam taky mame, akorat je z ni ted po 3/4 roce tehulka ![]()
AHOJ KAMILO,
JA JSEM TAKY Z PROFI SNAZILEK, POJD KLIDNE MEZI NAS
![]()
JE NAS TAM SPOUSTA CEKAJICICH NA //
AHOJ KAMCO - ja jsem z tehotenstvi po potratu - myslim, ze tam je mraky takovych jako ty i hodne z nas ma deticky, ja jsem ted v naprosto stejne situaci takze ti vazne plne rozumim. Uz bych testovala i kdyz mam MS dostat az v sobotu
je to vazne nekdy velke psycho
Mluvíš mi z duše. Jako bych to psala já, i s těmi problémy s nepravidelnou MS; tady dítko máme skoro stejně staré. Zítra jdu na gynekologii, už mám na pana doktora nachystanou kupu otázek, tak jsem zvědavá, na čem se dohodneme
Říkám si, že na to nebudu myslet, že to má nějaký hlubší smysl, že mimi nepřichází, že bych se o sobě tak měla něco dozvědět…občas to jde, ale občas jsem taky úplně hotová. Malý mi taky dává hodně zabrat, ale přesto mnohokrát cítím úplně fyzickou touhu po miminku. Tak snad se s jarem probudí i naše těla! Měj se moc krásně a hodně zdaru ve snažení! Markéta
Ahoj holky,
tak já zatím splín nemám, ale myslím, že brzy přijde…
Taky mám doma holčičku, tento měsíc jsme to poprvé zkusili, mám zatím před MS, včera slabě pozitivní test, dnes negativní. Vím, že je ještě brzy, ale už od léta absolvujeme genetiku a pak odklady kvůli plánované operaci dcery, tak si taky připadám, že pořád čekám a čekám… Budu držet pěsti, ať nám to všem vyjde. ![]()
ahojky, taky se mi vzbouřily hormony když bylo Terce 1,5, pak mě to přešlo pak zase jo pak zase ne nakonec jsem se definitivně rozhodli že jo a trvalo nám to půl roku
Teď jsou Terezce 2 roky a pořád za náma chodí a říká chci bráchu chci bráchu
Tak doufám , že se nám to povede, v podstatě jsem se snažili skoro půl roku a nic, teď jsem začla cvičit Mojžíšovou tak snad to pomůže. TAk brzy 2 čárky na testíku
Zlatka
Ahoj Kami,
prečítala som si tvoj príspevok a vobec nepíšeš, ako dlho sa snažíte a či ešte kojíš. To je dost doležitý fakt. Inak chápem tvoje pocity, sama túžim po dietatku a zatial sa radím medzi neuspešné snažilky (cca už dva roky). Mám 8-ročnú dcerku, Kamču
.
Zlata
Kamilo, uplně tě chápu. Když se malej narodil, řekla jsme si že druhý dítě chci,ale nejdřív za 5 let. Poprvní mě myšlenka na druhý přepadla když bylo malýmu 9 měsíců. Jenže jsme měla před sebou ještě dodělqat maturitu a to by s dalším mimčem nešlo. Pak mě to zase chytlo když měl malej asi rok a půl…no a tak se to nějak nenápadně táhlo až jsme si řeklla že to letos vlétě zkusíme. Jenže touha byla čím dál silnější a začali jsme už v únoru. Sice ne zrovna poctivě
ale začali. Jsou to už 3 měsíce,ale teprve druhý cyklus (první ukončený agolutinem). Mám cykly nepravidelný, takže opravdu vím jak t je, když máš spoždění a netušíš jestli to je těhu nebo spíš jen dlouhej cyklus. Je to k vzteku…jestli nevyjde tento cyklus, zkusím koupit čaj na úpravu.
Ahoj,
taky bych uz si prala dalsi dite a porad nic. Nemuzu rict, ze bychom se nejak intenzivne snazili, ale stejne me ta pravidelna menstrusce moc netesi. Ja jeste kojim, tak si myslim, ze bude asi problem v tom. Nicmene moje dcera se kojeni nechce vzdat ani za nic a tak budu asi dal jen doufat. Kolikrat jsem uz byla presvedcena, ze tentokrat jsme se proste museli trefit ..... No, asi to chce na to nemyslet. nebo to aspon zkusit.
Drzim palce
Mroe
Mroe,
chci Tě jen uklidnit, že kojení by už nemuselo vadit, už přece nekojíš tak moc, ne? Já jsem otěhotněla, když bylo Šárince devět měsíců a tenkrát ještě skoro nic jiného než mlíčko nejedla (trvalo jí dlouho, než si zvykla na příkrmy). A kojím ji doteď
Jen se už dělí s bráchou (nebo on s ní?) Takže neklesej na mysli, ono se to povede, i když se dcerka maminčina mlíčka nevzdá ![]()
Všem Vám moc moc držím palce, ať se brzo urodí! Stejně je to krásný, snažit se o miminko, ne?
A užívejte si pohody s jedním dítětem, dokud můžete
Pak to bude sice ještě lepší, ale někdy Vám půjde hlava kolem.
Pa mamulka
Ahoj mamulko,
tak asi přesně to, co jsi napsala, jsem potřebovala slyšet. Svět je krásný i s jedním miminkem a hlavně pokud je tak aktivní a pozornostichtivý, jako náš Matěj, je moc krásné se těšit na další miminko, ale zároveň i uklidňující, že ho zatím nemáme ![]()
Kojení jsem ukončila asi v roce, ale už od sedmi měsíců to byl spíš jenom doplněk té výborné tuhé stravy, která Matějovi taaaaaak moooooc chutná.
Holky, díky za slova podpory. Konečně se mi zase líbí, že venku svítí sluníčko, je jaro a můžeme vyběhnout ven ![]()
Kamila
Ahojky,
tak já mám rozporuplné pocity. Chci mimi co nejdřív kvůli Jiříkovi, nejlepší je prý menší věkový rozdíl. A na druhou stranu mám strach a obavy jak to všechno zvládnu. Máme zaplacenou dovču v září a letíme letadlem, takže mám strach teď otěhotnět, abych nepotratila. Letíme do Turecka a tam bych doktorům asi nevěřila. Co vy na to? Asi bude lepší když počkáme až po dovolený.
Jana
Ahojky,
tak já mám rozporuplné pocity. Chci mimi co nejdřív kvůli Jiříkovi, nejlepší je prý menší věkový rozdíl. A na druhou stranu mám strach a obavy jak to všechno zvládnu. Máme zaplacenou dovču v září a letíme letadlem, takže mám strach teď otěhotnět, abych nepotratila. Letíme do Turecka a tam bych doktorům asi nevěřila. Co vy na to? Asi bude lepší když počkáme až po dovolený.
Jana
Ahoj Jani1, ja byla tehotna na Djerbe a bylo to v pohode. Jen jsem tam byla v prvnim trimestru a bylo mi tak zle, ze jsem si to moc neuzila. Ve tretim trimestru me zas nechtela dr. pustit do Italie. Nikdy nevis, co muze byt. Ale na druhou stranu, na Djerbe byla hromada tehotnych s velkyma briskama a ja bych se asi taky nebala az tak do nejakeho sesteho mesice.
Jo a co se kojeni tyce. Myslim, ze i kdys se koji o 106, ale uz je skoro pravidelny cyklus nebo vubec menstruace, uz neni problem otehotnet. Ja kojim na pozadani. Vlastne, jakmile si sednu. Nic jineho nas potomek nemini pit. Ale pro zmenu od vetsiny tady jeste moc otehotnet nechci. Kdyby nahodou, nevadilo by. Ale na druhou stranu je Vitan tak aktivni a ja bych radsi, aby uz vedle kocarku tapal a ne smerem, kam chce on. I kdyz me tak napada, ze zas bude umet rychleji zdrhat?
I kdyz uz se taky zacinam nad malyma miminkama rozneznovat. Asi to jaro.
At vam to vyjde. Teda vsem, co si to preji.