Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak užívat konryhel na srovnání cyklu a případné otěhotnění, když nevím, kdy aa zda mám ovulaci? díky
Kontryhel se pije jen do ovulace. Když nevíš, kdy ovulace je, pila bych prvních 14 dní cyklu.
Koupila bych ovulacni testy a v pulce cyklu zhruba bych zkousela, jestli se tam neco najde… no a pokud jo, tak ten caj prestat pit…
Já taky nevím kdy mám ovulaci, tak kontryhel začínám pít první den menses a končím tak v půli cyklu. V případněm těhu to v plném začátku neškodí.
Ahoj, piju kontryhel teprve treti den, zacala jem ho pit kvuli otehotneni ale mile me prekvapil i v tom ze se mi najednou ztatilo silene akne a vratila chut na sex, prijde mi to jako zazrak, celkove se citim lepe. Nevite prosim co kotryhel tak zazracneho obsahuje?
Ahoj holky koupila jsem si čaj kontryhel normálně porcovanej, chci ho pit kvůli otěhotnění..beru jeste i duphaston a prý by to nemělo vadit ale co ted resim je ze chci na mykozy vyzkoušet sedací koupel a zajímá me jestli muzu použít tenhle porcovanej čaj a kolik toho použít…děkuji za radu
![]()
Já bych vysypala třeba 2 pytlíky do lavoru a tak si udělala sedací koupel, Do vany by toho muselo byt více..ale dá se koupit i sypaný čaj. Taky piju kontryhel a užívám duphaston.
Děkuji
zkusim a uvidim…jinak ja čaj budu pit od 1 dne MS po ovu…ted čekám jestli vůbec MS dorazí
… ![]()
@kapyka Kontryhel piju 2 šálky denně, někdy jenom jeden hrnek..začínám pít prvním dnem menses a končím v půli cyklu(nevím kdy mám ovulaci). A duphaston mi naordinoval lékař od 11-25 dne cyklu jednu tabletu ráno a jednu večer.
Máte po kontryhelu PMS? Jsem po revizi, pila jsem ho první 2 týdny, pak už ne. Podle běžné délky cyklu by měla MS dojít za 4 dny, ale nemám PMS, tak nevím, jestli je to kontryhelem nebo si ještě počkám. Nějaké zkušenosti?
Ahojky, já pila kontryhel před prvním těhu, měla jsem nízkou slinici - cca. 2 mm, takže by se nemělo mimčo kde uchytit. Po tomto pro mě zázračném čaji jsem si jednak „nastartovala“ menstruaci (předtím od puberty rozházený cyklus a později bez brání hormonů absence menstruace). Mám PCO a proto jsem k němu ještě užívala Nosifol. Díky tomuto čaji se mi vrátila menstruace, ovulace a sliznice narostla na krásných 8mm. Teď mě ale zajímá, když kojím a menstruaci jsem měla od porodu 3× - vždy po cca. 3 měsících, zda ho můžu nasadit kdy chci a nebo zda je opravdu lepší, když budu vědět, kdy je ovulace. Menstruaci jsem měla cca. před týdnem a nechce se mi čekat další 3 měsíce na další a bůh ví, zda vůbec přijde. Při kojení je to takové nejisté
.
Ahoj ženy, je možné, že po kontryhelu /piju cca 4 měsíc - vždy prvních 14 dnů od MS do ovu / se mi opozdila MS o týden a ještě mam MS o dost silnější než mívám… ![]()
V lednu a únoru jsem brala vždy první týden ATB
tak by to mohlo být i těmi antibiotiky?
Před ¾ rokem jsem vysadila HA po 10 letech. Vždy (kromě těch 10 let) jsem měla nepravidelnou menstruaci, která vždy trvala 6 dní - VŽDY (to byla jediná pravidelnost
) Čaj si dělám 4. den a první překvapivé účinky - menstruace zkrácená o 1-2 dny
![]()